To the Max

 

Wie is de beste ondernemer van Westland?

Maxime Moret speelt bij de Dames van KMD en is de dochter van ons erelid Ton Moret, niet dat dat er toe doet, maar dan heeft u het plaatje scherp. Maxime is met haar bedrijf “To the Max” genomineerd voor de ondernemersprijs die wordt georganiseerd door de site/platform “indebuurt”, een site voor ondernemers om gezien en gevonden te worden. Het bedrijf van Maxime Moret is gespecialiseerd in behandelingen voor wimpers en wenkbrauwen. Ook kun je bij haar cursussen volgen om zélf expert te worden op dit gebied. https://www.tothemaxwestland.nl/ zit op het Pleinwand 18 te Wateringen. Nu heb ik de site eens goed bekeken en wordt Maxime vooral bezocht door dames getuige de referenties:

”Ze is een topper en ze is supergoed in haar werk”. “Ik kom graag voor mijn wenkbrauwen en wimpers bij haar!”, zo motiveert één van de tevreden klanten. ”Ze is een harde werker en weet toch haar hoofd boven water te houden in deze coronatijd”. En zo is het! Nu ben ik een fan van meer vrouwen in de top van ondernemingen en organisaties en wens ik elk bedrijf/MT en bestuur met een bokito/macho aan de top, veel vrouwen om zich heen voordat hij bezwijkt aan narcistische trekjes of overbeharing op wenkbrauwen en wimpers. En mocht je last hebben van overbeharing, dan ga je natuurlijk naar To the Max of beter stem je via www.indebuurt.nl op To the Max en steun je de sympathieke Maxime Moret om onderneemster van het jaar in het Westland te worden. Doen hé.

 

“Meidenpraat”

Praten over wenkbrauwen en wimpers is natuurlijk je reinste meidenpraat. Onderwerpen waar de meeste mannen niet zo behendig in zijn.  Nu bestaat het ledenaantal bij KMD voor 20% uit meiden/dames. In het bestuur zijn we ontzettend blij met secretaris Dide van Adrichem, die de haantjes in het bestuur prima partij geeft als het gekukel in de bestuurskamer en app te veel wordt. In deze rubriek probeer ik de meiden en dames zo goed mogelijk te bedienen, maar ik faal af en toe hopeloos vind ik zelf. Het is daarom dat ik keepster Aine van Helmond van de Dames heb gevraagd om meer meiden en dames aan het woord te laten en te interviewen. In de rubriek “Meidenpraat” zal Aine periodiek een meisje, meid of dame interviewen over typische zaken waar de man nu eenmaal minder over praat of verstand van heeft, maar die ontzettend leuk zijn om te weten en te lezen. Zo leren we de dames ook beter kennen en kan Aine op het gemak haar schrijverskwaliteiten ontwikkelen, want Aine wil graag de journalistiek in. Bij KMD krijgt Aine alle ruimte om haar talenten te ontwikkelen en ben ik erg benieuwd naar de Linda van KMD. Of beter de Aine. 

 

Eerste vrouwelijke voorzitter op KMD?

Nou voorzitter, je draaft wel weer door met deze kop. Maar, zonder gekheid, wat zou het mooi zijn als mijn opvolger een dame wordt? Is dat een utopie in een mannenwereld die de voetballerij is? Er zijn nauwelijks rolmodellen bij voetbalclubs/KNVB bekend en ook in bedrijfsleven zijn er niet te veel voorbeelden en wordt het quotum van 20% niet gehaald en is de 9,2% een magere afspiegeling van dames in een directiefunctie (van veelal beursgenoteerde bedrijven).

Nu ken ik een aantal voorbeelden waar “de vrouw in de top” geen visitekaartje is en “het voorbeeld om trots op te zijn” vaak zijn die voorbeelden van dames, die te veel managementtrekjes van de man in de top heeft gekopieerd en zou ik deze dames zo naar Maxime Moret willen doorverwijzen omdat ze teveel “haar op de tanden” hebben. Misschien is dat nodig om je staande te houden in de hardheid van het zakenleven of op de apenrots die veel bedrijven zijn, maar dit type vrouw heeft te weinig “vrouwelijks” wat mij betreft. Juist die kenmerken die vrouwen zo geschikt maken in het opvoeden van onze kinderen, het onderwijs etc. zijn welkom. De jeugdtak op KMD is de grootste en met meer dan 500 leden (60%), de tak van onze toekomst. We zien dus graag meer vrouwen in het bestuur van KMD, commissies en andere vrijwilligersfuncties om de 20% aan meiden/dames en 60% aan jeugdleden goed te kunnen vertegenwoordigen. KMD is een club voor het leven en gericht op de lange termijn. 80% komt voor zijn of haar plezier op de club en 20% (de selectie van de hogere jeugd en senioren) is gericht op prestatie.  En we zijn en blijven een familieclub. Ik chargeer; waar de man eerder “oorlog” maakt, houdt de vrouw de familie bij elkaar.  Juist voor die 80% van onze clubleden kunnen we wat meer vrouwelijke input gebruiken. Reken maar dat het goed en gezellig is met dit bestuur en alle commissies op KMD om samen te werken. Dus dames, kom op! En om op de kop van dit artikel terug te komen, ik prikkel bewust. De meest geschikte kandidaat moet natuurlijk als voorzitter of voor een bestuursfunctie aangedragen worden door het huidige bestuur en of het nu een man of een vrouw is, het gaat om de kwaliteiten, maar vooral “de wil” om onze club naar behoren en naar alle leden toe te vertegenwoordigen. Daar gaan we intensief op scouten.

 

Gescout

Deze zaterdagmorgen was ik al om 08.30 uur aanwezig en extra vroeg het bed uit om te fluiten. Bij KMD aangekomen, vernam ik dat “mijn wedstrijd” vanwege de rijp op de grasvelden was afgekeurd. Ik had vier gemiste oproepen van Ruud Fidder en in mijn haast om maar op tijd op KMD te zijn niet meer op mijn telefoon gekeken. Dan maar snel een paar bakkies om echt wakker te worden. Op het complex stond ik gezellig te praten met Richard en Finnz Douw. Richard vertelde trots dat zijn zoon Finnz voor de JO10 van Ajax, Feyenoord, Sparta en ADO Den Haag was gescout. Finnz gaat het komende seizoen keepen bij de jeugd van ADO. Gefeliciteerd Finnz met de stap naar een BVO. Daar zijn we bij KMD erg trots op en we wensen je alle succes toe bij ADO. Maar eerst nog lekker spelen bij en met je vriendjes van KMD en Finnz ……………, je bent altijd weer welkom bij onze club en de KMD familie.

 

Voor de camera

Heeft u het interview met Wim van Reeuwijk al gezien? Als u wilt zien welke beker deze KMD supporter heeft gewonnen, kijk hier (https://www.youtube.com/watch?v=yTeGQo5a8Es).

Voor het interview dat de komende woensdag wordt gepubliceerd namen we een kijkje achter de bar en in de kantine met Montserrat Clavel, lid van de Barcommissie, de feestcommissie en het ontvangstcomité van pasgeboren kinderen van KMD leden. Een exclusief kijkje in de kantine en “de wereld van de sympathieke Montserrat op KMD”.

Kijken dus op ons youtube of facebook kanaal.

 

KMD dames geven voetbalclinic voor de meiden

Na de laatste versoepeling (tot 27 jaar mag nu gezamenlijk sporten) was het “volle bak” in de fietsenstalling aan scooters/fietsen want de jongeren maakten gretig gebruik van de mogelijkheid om weer lekker met de bal bezig te zijn. Op veld 4 zag ik Bodien van Rossen, Aine van Helmond, Rowena Liefrink, Dide van Adrichem, Kirsten Olyhoek, Demi Maartense, Iris Willemse en Marleen van Paasen (en nu hoop ik dat ik geen dame over het hoofd heb gezien!) druk in de weer met onze meiden. Geweldig om de dames en meiden zo bezig te zien en wat is er leuker dan geïnspireerd te worden en voorbeelden van onze vereniging.

 

Blijf gezond en hou vol

Peter van den Berg, voorzitter sv KMD

Foto Peter Foto Peter
IMG-20210307-WA0000 IMG-20210307-WA0000
IMG-20210307-WA0001 IMG-20210307-WA0001