Greta van Fleet

Reünie

Wat een gezellig weerzien was het deze zaterdag op ons sportcomplex. De KMD selectie gaf een trainingsclinic voor de jeugd en ze waren er allemaal: Dylan Groen, Mitch vd Wetering, Arend “Arie” Baljon, Dennis Raatgever, Odens vd Zwan, Vinnie Vrolijk, Boyd Kley, Boy Verwoerd, Jesse de -Waard etc; kortom de gehele basis van KMD 1 en niet te vergeten Dylan Arbouw, maar die is er eigenlijk altijd op zaterdag om een wedstrijd te fluiten. De technische staf was er uiteraard, het leek wel een reünie en het was goed om iedereen weer te zien. Ook de JO19 talenten Tycho Wentink en Jens Canten waren er en blij dat de kicksen weer onder konden.

Het goede nieuws is dat ze weer permanent uit de voetbaltas kunnen want t/m 26 jaar kan iedereen weer trainen en onderling partijen spelen. Dat wordt de komende weken weer uitzien naar sportende jeugd op KMD. En de grote vraag is; hoe goed zijn Sam en Cyrus Haghighat inmiddels wel niet geworden? Die hebben volgens mij getraind joh. Op pleintjes met paaltjesvoetbal, één tegen één, op panna’s, op de schaarbeweging en vooral op het afronden tegen een blinde muur. Of heb ik dat gedroomd? We gaan het zien en beleven de komende periode. Wel jammer dat één van mijn favorieten van KMD1, Thiemo Fidder, er niet bij kan zijn, hij is dan weer ouder dan 26 jaar en mag nog niet meedoen. Begrijpt u dat nu? Maar we zijn al lang blij dat we nu ook Wouter Boer, Thomas van Eeden, Sidney Schavemaker, Stefan Greve, Twan Maartense, Lamar Mauris, Wait Seatli, Daan van Zuilen, Daan van der Burg etc. en al die gasten en natuurlijk ook de Meiden en dames die nog geen 27 jaar zijn weer regelmatig op ons sportpark kunnen bewonderen. Welkom terug!

 

Tic Tac Theo

Waar zijn de shirts? Wie moest de shirts wassen? Waarom werd Tic Tac Theo boos, terwijl hij nooit boos wordt! Ik had u eerder gevraagd om verhalen of foto’s uit de oude doos op te sturen, wel dit hilarische verhaal werd ons toegestuurd door Koen “the Legend” Berkien. Koen was selectiespeler van de Veteranen in 2007. Het voorval speelt zich af op het veld van Excelsior Pernis, een idyllisch plaatsje in de Botlek, achter Rotterdam. Als je op het veld staat, zie je de grote tankers passeren en de schone lucht is werkelijk overal. Afijn, de Veteranen spelen een uitwedstrijd en de tas met de wedstrijdshirts is zoek. Koen “the Legend” Berkien heeft de wasbeurt en is in geen velden of wegen te bekennen. De spelers staan al lang op het veld, hebben een uitgebreide warming up gedaan en het is 5 minuten voor aanvang voor de wedstrijd, Koen “the Legend” Berkien heeft zich rot gehaast vanuit Waddinxveen waar zijn zoon Kaspar net een wedstrijd heeft gespeeld. De gewassen en gestreken shirts liggen in de kofferbak als hij aankomt rijden in Pernis. “Oef, we zijn gelukkig net op tijd”, geeft zoon Kaspar aan. Ho wacht, Koen trekt zijn zoon terug, duikt met zoon achter de bosjes langs het veld en geeft zijn zoon Kaspar een belangrijke les in “time management”. Hij ziet ook dat de spelers druk gesticuleren en half in paniek zijn. “Waar blijven de shirts?”. Rick “James” Klunder heeft een wit hemd aan, Joopie van Zanten een oud KMD shirt uit 1995, De Breje heeft een zwart shirt, Bickel de Beer een Feyenoord shirt, kortom het is qua kleding een zooitje. Alleen doelman Sieb Bouma heeft een representatief shirt aan. “Waar blijft die Koen” roept Maître Leo vertwijfeld. Alleen aanvoerder Pistolen Paul van Niekerk blijkt niet van zijn stuk te brengen. “Dan spelen we toch gewoon met een trainingsjack aan!”. Net op dat moment wil zoon Kaspar achter de bosjes vandaan springen om te zeggen “we zijn er hoor”. “Ho” wachten geeft vader Koen aan “totdat de scheidsrechter de toss heeft gedaan en wil fluiten voor het begin van de wedstrijd”, “dan verdwijnt de boosheid in opluchting” geeft hij zijn zoon een wijze les en duikt nog even weg achter de bosjes. De scheidsrechter uit Pernis betreedt het veld, aanvoerder “Pistolen Paul” van Niekerk legt uit dat er die dag in trainingsjacks wordt gespeeld. Net voordat de scheidsrechter wil gaan fluiten, komen Koen en Kaspar aanlopen met de tas met de shirts er in. Lachen natuurlijk, of was het toch opluchting? Tic Tac Theo, normaal de rust zelve en het type dat nog geen vlieg doodslaat, ontploft werkelijk en scheldt Koen bijkans de Nieuwe Waterweg in. Niets voor Theo, maar er brak “iets” gaf hij later aan. “Ik ben er toch en jullie kunnen toch in de KMD shirts spelen?” proestte Koen. Koen was inderdaad precies op tijd en de altijd “rustige” Tic Tac Theo hebben we nooit meer zo boos gezien als in 2007 in Pernis.

 

Krokusspelen

De afgelopen week was het Krokusvakantie en genoot de jeugd de hele week van het mooie weer op ons sportpark. Jeugdvoorzitter Anton Wouters besprak de mogelijkheid in de bestuursvergadering. Jeremy van der Stap was er de hele week, maar ik zag ook Thijs Kool en Ruud Fidder was er ook regelmatig. Het was een feest voor de jeugd om lekker te kunnen spelen en plezier te maken. Mooi dat de jeugdcommissie dit mede mogelijk maakt.

Overigens zijn er vele complimenten van ouders dat de club zich zo inspant om de jeugd lekker te laten sporten en zorgt voor een uitlaatklep. Wij vinden het mooi dat de jeugd elkaar zo goed leert kennen en lekker met elkaar speelt, traint en plezier maakt. Zo zie je het als clubbestuur graag, de jeugd die verbindt en elkaar beter leert kennen en vriendschappen smeedt. Hulde aan de jeugdcommissie.

 

Voor de camera

Heeft u het interview met Stef Filon al gezien? Als u wilt zien wat clubliefde is kijk eens op deze link (https://www.youtube.com/watch?v=_Ri_WQnWXbI). Meer dan 800 views en een mooi verhaal van Stef “wees zuinig op onze spullen” en de mooiste zin “ik heb er spijt van dat ik niet eerder lid ben geworden van KMD”. Mooie vent.

Vandaag opgenomen en woensdag as. op KMD TV te zien; KMD supporter Willem van Reeuwijk. Wist u dat Willem 3x achter elkaar kampioen is geweest? Hoe en wat? Woensdag staat de opname weer op KMD TV. Bij deze een hart onder de riem voor broer Daan van Reeuwijk die de afgelopen week een zware hartoperatie heeft gehad. Sterkte Daan en tot gauw, want Willem is vaak met de gehele familie langs de lijn van KMD1 te bewonderen, maar nu even niet. Wel op ons youtube kanaal. Kijken dus!

 

MO15-17 mix

Wat een feest was het op veld1. De MO15 en 17 werden gemixt en ik mocht de wedstrijd fluiten. Ik zag dat het met het talent bij de Meiden en over een aantal jaren bij de dames wel goed zit. Fleur&Fleur kent u inmiddels allemaal wel bij KMD, maar ik heb ook de verdediging van de toekomst gezien: Cheryl de Ket en Noor Visser, die kunnen er wat van zeg. Maar dat geldt voor alle meiden, dus met het gehele team van deze MO15-17 is de toekomst van KMD verzekerd. Richard, Ed en Dennis hebben het goed voor elkaar. Wel zorgen dat alle meiden op de club blijven! Al is het alleen voor al die jongens die op de tribune naar de wedstrijd keken en voor sfeer zorgden. Maar waarom zongen ze nu een lied over Brabant? Beter is het, een lied over Eline, Merel, Maud etc. te zingen dan maak je pas echt kans op verkering.

 

Blijf gezond en hou vol

Peter van den Berg, voorzitter sv KMD

Foto Peter Foto Peter
IMG-20210228-WA0000 IMG-20210228-WA0000
IMG-20210228-WA0001 IMG-20210228-WA0001
IMG-20210228-WA0002 IMG-20210228-WA0002
IMG-20210228-WA0003 IMG-20210228-WA0003
IMG-20210228-WA0004 IMG-20210228-WA0004