Ommetje

KMD opent haar poorten in de voorjaarsvakantie

Wat een verschil zeg! Vorige week nog op het ijs, handschoenen, dikke jas en sjaal naar korte broek en genieten op ons sportpark. Wat was het goed toeven voor degenen die konden en mochten sporten in dit voorjaarszonnetje.

U volgt wellicht de discussie in de media dat de jeugd, die op de middelbare school zit het zwaar heeft, al weken thuis zit, niet naar school kan, geen klassikale lessen kan volgen en het contact met docenten en vrienden/vriendinnetjes erg mist. De lockdown/avondklok voor de jeugd, die net uitgaat, de wereld aan het ontdekken is etc. duurt ook zo lang.

Voor alle jeugd in Wateringen t/m 17 jaar opent KMD haar complex van 13.00 – 16.00 uur. Het belooft de komende week erg mooi weer te worden, dus kom langs om lekker te voetballen en plezier met elkaar te maken. Het bestuur van KMD ziet dit als een proef voor eventuele volgende edities dus jongens en meiden houd het netjes en zorg ervoor dat we straks allemaal met een goed gevoel kunnen terugkijken op dit experiment.

 

Eric Scherder

Eric Scherder is neuropsychloog en veelvuldig te zien op TV als het gaat om onderwerpen die te maken hebben met de hersenactiviteit in combinatie met bewegen en de invloed op het gedrag van mensen. Ik ga u niet vermoeien met onderzoeksresultaten en publicaties. Laten we het erop houden dat bewegen gezond is. Eric Scherder heeft samen met de hersenstichting “het ommetje” geïntroduceerd. Via een app wordt u uitgedaagd om dagelijks 20 minuten te lopen/wandelen. Uw wandeling wordt vastgelegd en u kunt medailles winnen en wordt uitgedaagd om uw dagelijkse portie sportvitaminen vol te houden. Leuk om te doen en als je het met z’n tweeën doet ook goed om weer eens bij te praten. Wilt u meer weten over KMD of zomaar eens gezellig tussen de middag in Wateringen een stukje wandelen dan nodig ik u uit om u aan te melden via voorzitter@sv-kmd.nl  of misschien nodig ik u wel uit voor een ommetje om even bij te kletsen en langs de mooiste historische gebouwen van Wateringen te lopen.

 

Wordt vervolgd

Wie had vorig jaar gedacht dat we nu al een jaar te maken hebben met dat vervelende virus?

Het bestuur doet wat het kan en moet doen, maar “alles” is natuurlijk anders. Zo hebben we in 2020 geen medewerkersavond kunnen organiseren en eerlijk gezegd zie ik het voor juni 2021 ook niet meer gebeuren. Plannen die we hadden en hebben, komen meer op de lange baan en moeten t.a.v. van eerdere verwachtingen weer worden bijgesteld.

Afgelopen maandag had ik een overleg met de voorzitters van alle Westlandse clubs en er werd gesproken over de plannen van de KNVB voor het hervatten van een halve competitie begin april.  Eerlijk gezegd heb ik daar een hard hoofd in, zonder training en gedegen voorbereiding, die normaliter twee maanden duurt, is dat scenario nu al niet meer reëel. Voor KMD 1 en 2 en de JO19 hebben we ons, als alternatief, ingeschreven voor de Flynth Westland Cup en uit de vergadering kwam naar voren dat, als het kan en mag, we ons ook willen gaan organiseren voor de jeugd/recreanten cf. het 7x7 model waarbij de Westlandse clubs onderling wedstrijden regelen. Via de Fevo West komt er een voorstel om dit scenario per club uit te werken. We volgen dus twee sporen: die van de KNVB (Plan A) en via de Fevo West (Plan B). Heel goed mogelijk dat er niets doorgaat, maar we hebben “iets” op de plank liggen. Voor de jeugd 18+ heb ik het signaal bij de Fevo West en de KNVB afgegeven dat de huidige set aan maatregelen niet rechtmatig door verenigingen wordt nageleefd en wordt toegepast. Als je 18 jaar bent geworden, hoort dat een mijlpaal te zijn. Je mag op 17 maart as. gaan stemmen, maar je moet stoppen met voetballen in je JO19 elftal! Het besef dat we juist voor deze groep meer moeten doen, wordt ook bij KNVB/NOC-NSF gepromoot. Ik zou het toejuichen als er meer ruimte komt voor deze groep en zij lekker buiten kunnen voetballen. Laat dat een eerste stap zijn naar meer buiten sporten en een verruiming van de maatregelen door de overheid.

 

KMD selectie lekker bezig met bootcamp

Het was goed om de technische staf met Martin de Mooij, Willem Verwoerd, John Schonewille, Ed Canten en Peter Houtman bezit te zien. Met hulp van Mike Ekering (van Family Sports) was er op veld 4 een heus parcours uitgezet waar 22 selectiespelers in tweetallen heerlijk konden sporten. Ik zag Jaco van der Tang van de begeleiding nog net en ik weet dat Hans Verschoor er aankwam en dan zie je dat we elkaar hebben gemist en veel te vertellen hebben, even dan want we hebben met elkaar afgesproken niet onnodig lang op het sportcomplex te blijven en na het sportuurtje ook weer te vertrekken en niet te “blijven hangen”. Bovenaan deze column ziet u de beelden die Martin de Mooij mij toestuurde. Volgende week verzorgt de selectie een clinic/training voor de jeugd en zo proberen we uit te voeren wat kan en mag met inachtneming van de RIVM regels.

 

Fleur&Fleur en Stef Fillon voor de camera

We proberen u zo goed mogelijk mee te nemen en inzicht te geven van wat er leeft en speelt op KMD. Marco Schregardus en ondergetekende hadden nog wat goed te maken. Hadden we zo’n leuk interview, met Fleur&Fleur, was het geluid niet goed en hoorde je alleen de wind i.p.v. de antwoorden van de meiden. Dus het interview moest opnieuw, in de rust van de wedstrijd van de MO17 tegen de JO12. Lastig hoor voor de meiden, als je zo van het veld wordt geplukt om dan weer spontaan te zijn, de juiste woorden te hebben en dan was er ook nog eens geen make-up tafel beschikbaar. Gauw werd het haar gefatsoeneerd en met rode konen stonden de meiden voor de camera. Maar daar zitten we toch niet mee bij KMD, meiden! Vanavond na Studio Sport om 20.00 uur verschijnt het debuut van Fleur&Fleur op KMD TV: op youtube, de KMD site, Facebook etc. Zo kent “iedereen” op KMD nu Fleur&Fleur. “Iedereen” op KMD kent natuurlijk onze materiaalman Stef Fillon. Ook die opname is de afgelopen zaterdag gemaakt zodat we qua interviews weer op koers liggen. Wist u dat Stef in het Delftse Elftal speelde en een gerenommeerde 1e elftal spelers was. Bij welke club? Kijkt u woensdag maar naar “het grote Stef Fillon” interview. Zo leert u de leden nog eens kennen.

 

JO15-1 mix 1e jaars tegen JO16-1

Wat was ik blij dat ik lekker kon fluiten met dit weer. Van Ruud Fidder mocht ik de nieuwe lichting JO15 tegen de JO16-1 fluiten en wat een feest was dat. Het voordeel van het fluiten op veld4 is, dat de ouders achter de hekken kunnen meekijken en we voor deze wedstrijd dus met publiek speelden. Uit de kofferbak van de auto kwamen de campingstoelen tevoorschijn, de koffiekannen en werd er op afstand genoten in het heerlijke zonnetje. Ook zij zagen dat Nik van der Slagt de grote man was bij de JO15. De spits was deze wedstrijd , met zijn treffers doorslaggevend. Ik jubel in deze rubriek vaak over het talent dat ik op onze velden zie. Ik heb er weer één gezien en als Nik zich zo blijft ontwikkelen, wordt hij een hele grote op KMD. Maar dat geldt ook voor de overige talenten van dit JO15-1 team. Voor altijd op KMD blijven en met elkaar blijven voetballen, ook de komende week, want we zijn open he gasten en meiden! Bij de JO16-1 deed het gemis in de tweede helft van Senna vd Eijk veel pijn, de goalgetter moest helaas weg om te werken en dan heeft coach Marcel vd Gaag een uitdaging om de puzzel van zijn elftal weer kloppend te maken. Het deed me denken aan het verhaal van Arie Hanemaaijer die in de jaren vijftig in het eerste elftal van KMD speelde, vier keer had gescoord en tijdens de wedstrijd het veld verliet om sla te gaan snijden. Mooie verhalen en daar draait het om toch?

 

 

Blijf gezond en hou vol

Peter van den Berg, voorzitter sv KMD

Foto Peter Foto Peter
IMG-20210221-WA0000 IMG-20210221-WA0000
IMG-20210221-WA0001 IMG-20210221-WA0001
IMG-20210221-WA0002 IMG-20210221-WA0002