Valentijn

Niet het grote Fleur&Fleur interview

Keek u ook zo uit naar het grote Fleur&Fleur interview? Een welgemeend excuus, sorry, want de opname was grandioos mislukt. Dat heb je met “live” opnames, dan gaat er ook wel eens iets fout. En goed fout dan hé, we dachten ludiek te zijn met opnames buiten en het is leuk om elke keer op een andere locatie wat sfeerbeelden op KMD mee te geven. Helaas, geen goed idee want de mic pikte meer de wind dan het stemgeluid van Fleur&Fleur op, dus alles moet opnieuw. Jammer, want er moeten nieuwe vragen komen omdat de spontaniteit anders verloren gaat en dan ging het ook nog eens sneeuwen en kwam er ijs. Dan zijn we daar te vinden want ijs betekent koorts, betekent Vlaardingen, betekent de Belterwiede (de mooiste tocht ooit, bij Giethoorn) en dan ben je even niet op KMD en moet u nog langer wachten op het grote Fleur&Fleur interview. Maar ja, wat is nu wachten? We wachten al zo lang op verlichting, dan kunt u ook best nog wel even wachten op het “nieuwe” grote Fleur&Fleur interview en ik beloof u, dat is het wachten meer dan waard, want Fleur&Fleur zijn behalve grote KMD talenten bij de meiden ook leuk en fris. Weer eens wat anders dan stoere jongens en mannen. U herinnert zich het testbeeld vast nog wel als, en dat gebeurde zeker voor de eeuwwisseling vaker, het beeld vanuit Hilversum uitviel, “even geduld a.u.b.”

 

Het grote zwarte gat?

Als we één ding leren van deze corona crisis dan is het juist nu even geduld te hebben, niets is immers meer vanzelfsprekend. Even naar de kapper? Als je een eerzame burger bent, heb je de flappen haar over je oren hangen of je moet een modelletje Peter Houtman hebben of zoals de meeste meiden een coupe met lekker lang haar, dan gooi je alles in een paardenstaart. En ….. lekker belangrijk, dan ziet mijn haar er maar uit als coupe windhoos. “Waarom ik hier over schrijf?”, “Of ik niet iets beters te melden heb?”, “Of ik me opperbest vermaak?”. Ook ik snak naar het einde der corona tijden, maar vermaken doe ik sowieso. Geen seconde te verspillen in dit mooie leven. Met de persoonlijke thuis bierproeverij, met uitleg over de brouwerij, het biersoort en de streek heb ik inmiddels vele vrienden blij gemaakt. Sporten doe ik vijf a zes keer in de week, niet om uit te sloven, ik moet wel omdat  sushi world inmiddels een vaste groef heeft naar mijn huisadres en er zoveel lekkere gerechten zijn geserveerd van het thuisrestaurant dat het begrip coronakilo’s ook op mijn weegschaal geen onbekende is. En dan is er naast de vele sportwedstrijden die ik volg, altijd de muziek. Omdat er geen concerten zijn, ben ik youtube veel dank verschuldigd voor beeld en geluid en is mijn catalogus dusdanig uitgebreid dat muziekgoeroe Leo Blokhuis er een concurrent bij heeft en dan kom ik er nog steeds niet toe om meer dan twee boeken per jaar te lezen, want ik moet wandelen met de hond om in het klassement op mijn werk van “het ommetje” (de app van prof. Schredder) in de top te blijven en dat betekent dagelijks minimaal 20 minuten wandelen en, of de hond het nu wil of niet, we moeten minimaal een rondje Hofpark doen en dan is, zeker op het bestuurlijke vlak, ook KMD er nog en mijn gezin want, zoals de meesten wellicht weten, ik word opa in juni en dan heb je best iets om naar uit te kijken. Dus het grote zwarte gat, ik ken het niet. Zwart ijs! Misschien moet we er weer jaren op wachten, dus geniet ervan.

 

Wie heeft die bal? Mick Bakker!

Gelukkig hadden we toch een filmpje omdat Peter Schaaff zijn huiswerk wel goed had gedaan, konden we de kunsten van Mick Bakker van de JO17-2 volgen. Hoe vaak Mick de bal weet hoog te houden? Kijk maar.  (https://www.youtube.com/watch?v=8vPTimaXmVM)

Peter heeft er een lekkere beat onder gezet en ik durf te wedden dat Mick zijn eigen record nog weet te verbeteren. Waar moeder Mirjam Bakker - de Maa vooral als keepster in het KMD doel wonderen verrichtte, is Mick een gave technicus. Ik zie hem graag spelen, want zijn balbehandeling, rust en spelinzicht is fenomenaal.  En dat Mick zijn voetbaltrukendoos opengooit is het begin in deze rubriek. Wie gaat daar in deze rubriek op het KMD veld nog overheen? Het mag natuurlijk ook een andere gave zijn.

Ik weet nog dat jaren geleden Jesse de Waard en Daan van Rossum namens KMD vanaf de zestien en vanaf de middenlijn meededen aan het kampioenschap latjetrap. Schoot Daan er vanaf de middenlijn twee van de drie op de lat! Inspiratie zat.

Wat als Cees Zonneveld Pzn. de schaarbeweging nog eens komt uitleggen aan de jeugd? Cees leerde als enige van de selectie deze, door trainer Dick Tempelaar in de jaren ’80 ingebrachte truc op de training, perfect uit te voeren en dat werd voor hem een geheide truc in de wedstrijd waarmee hij menig wedstrijd besliste.  Wie volgt in de rubriek wie heeft de bal?

 

Een hart voor …………….

IJsvrij, dus deze zaterdag niet op KMD geweest. Met de komende dooi zal het er zaterdag as. wel weer van komen. Ik heb immers al een hele zaterdag Jan Middendorp en Ruud Fidder niet gezien om maar een paar KMD iconen te noemen met hart voor de club. Juist deze periode leert ons om ons heen te kijken naar die ander. De buurman of buurvrouw die je niet zo vaak spreekt of de KMD-er die alleen is of misschien wel je eigen geliefden. Het is zo’n klein gebaar om te zeggen “ik ben blij dat jij er bent!”. Juist degenen die er alleen voor staan, verdienen een extraatje. Ik moet best wel vaak denken aan Harry Meijers die onlangs zijn moeder verloor en nu wees is. De meeste KMD-ers kennen het verhaal van Harry wel. Harry staat prominent in ons jubileumboek. Maar kent u de dochter van onze eerste voorzitter Janus van de Wetering: Tiny Jansen? Tiny is de meest trouwe supporter of ons eerste elftal en samen met haar dochters en kleinzoon Romano altijd aan de andere kant van het veld te vinden,  niet in drukte maar in de luwte. Ik kom Tiny nog wel eens tegen in het Hofpark, inderdaad met de hond. We praten dan over de club en het belangrijkste uitje van de zaterdag. Maar nu even niet. Het is 14 februari 2021 en mijn hart gaat naar Tiny Jansen.

 

 

Blijf gezond en hou vol

Peter van den Berg, voorzitter sv KMD

Foto Peter Foto Peter
IMG-20210214-WA0000 IMG-20210214-WA0000
IMG-20210214-WA0001 IMG-20210214-WA0001
IMG-20210214-WA0002 IMG-20210214-WA0002
IMG-20210214-WA0003 IMG-20210214-WA0003