Het grote Fleur&Fleur interview

Klaverjassen

Er zijn KMD leden waar ik regelmatig aan moet denken. Ronald Balm, Cees Boeters, Koos Hanemaaijer. Als je gezondheid je in de steek laat, is het leven zwaar. Zit ik me vorige week in deze rubriek boos te maken over van alles en nog wat en in welke ellende we zitten door dat virus. Als ik aan Cees en Koos denk, valt dat als “onbelangrijk” weg. Ronald, Cees en Koos zijn fervente kaarters en trouwe deelnemers aan de KMD klaverjasdrives. Van Joopie van Zanten kreeg ik bijgaande artikel uit “de oude doos”. Op 1 mei (ik denk 1999) werd Koos Hanemaaijer keurig 5e met 4.925 punten. We zien nog meer bekenden staan, de poedel voor Jan Middendorp en Bakker Ben. En ik wist niet dat Harry Meijers zo’n goede kaarter was, die dag waren Rob van Velden en Joost van Aken de uitblinkers. Het toeval wil dat ik de afgelopen week voor het eerst kennis maakte met meneer van Aken, 91 jaar inmiddels. Meneer van Aken had geen vervoer voor zijn coronaprik (zijn enige zoon is aanhanger van viruswaanzin). Gelukkig kon ik vervoer voor hem regelen. Ik liet hem het artikel zien en hij glom van trots en kaart nog steeds in de Ark, bij Terra Nova en de Kastanjehof. Nu even niet natuurlijk maar als het straks weer kan en mag hoopt hij ook bij de KMD klaverjasdrive weer aan te schuiven. Of hij nog tips had, vroeg ik hem? Met zijn Haagse tongval gaf hij aan dat het broodje met saté tijdens het boompje een hinderlijke onderbreking was, dat moet voortaan maar in de pauze. Ik merkte er aan op dat meneer van Aken een echte broodkaarter is. Ik vroeg hem of hij Ronald Balm, Cees Boeters en Koos Hanemaaijer kende. “Ongetwijfeld als ik ze zie”, zei hij, maar hij komt voor het spel en de prijzen. “Motje nog een kroketje” vroeg hij. Meneer van Aken was zo blij met zijn vervoer, dat ik er nog een lekker kleddertje mosterd bij kreeg.

 

Oproep

Heeft u nog ludieke KMD artikelen of foto’s voor ons archief stuur deze dan naar secretaris@sv-kmd.nl, dan kan Dide het digitale plakboek weer bijwerken. Juist nu is het goed om onze rijke historie aan te stippen en elkaar te blijven informeren.

Op foto 2 ziet u een artikel in de Parel van Hans Bos die toen nog een pagina de ruimte kreeg om een club uit te lichten. Onder de naam “de zeven deserteurs” werden Koos Vellekoop, Cees Zonneveld, Peter van Geest, Aad Janssen, Koen “the legend” Berkien, Wout van de Wetering en Teun Kardol bij hun afscheid nog één keer in het zonnetje gezet. Ik heb de eer gehad onderdeel te zijn van dit elftal en, jongens, wat hebben we een lol gehad. De afscheidswedstrijd tegen VELO werd door een eigen doelpunt van Wout vd Wetering met

0-1 op z’n Duits verloren. In die tijd speelden we elk jaar de wedstrijd oud Velo tegen oud KMD, die we in het begin best wel vaak verloren. Maar met het verstrijken der jaren vooral door de fitte Koos Vellekoop, Hans en Theo vd Wetering weer wonnen. Maar goed, die wedstrijd gaf Velo niets cadeau en moet u het stukje maar eens lezen met het waarom van de zeven rode kaarten in die wedstrijd. Intern werd het feit dat “de zeven deserteurs” een lidmaatschap voor het leven kregen nog een grote rel. Spelers van andere elftallen die ook stopten kregen deze, door onszelf bedachte, geste van toenmalig voorzitter Leo Alleblas niet en zijn nooit meer op KMD geweest. Gelijke monniken, gelijke kappen. Ook toen was men erg gevoelig voor clubwaardering. Maar het was natuurlijk een grote grap om deze mannen voor de club te behouden, juist voor de baromzet en dat is goed gelukt want Peter van Geest, Teun Kardol en Cees Zonneveld hebben hun eigen plek in de kantine. Even gebeld met Cees Zonneveld en hij had dit grappige gebaar nog steeds in zijn portemonnee zitten. Zes jaar geleden is dit euvel overigens rechtgetrokken toen elke KMD-er bij het 75 jarige bestaan van de club een lidmaatschap voor het leven kreeg.

Heeft u een mooi artikel, film of verhaal uit de oude doos, laat het ons weten.

 

Wie heeft die bal?

Peter Schaaff heeft de eerste opname gemaakt voor de vlog “Wie heeft die bal?” een unieke vlog voor de jeugd om hun trucje, de nieuwste passeerbeweging, het kampioenschap hooghouden etc. op een ludieke wijze weer te geven. Marco Schregardus plaatst de uitgave op ons youtube KMD kanaal en de jeugd kan laten zien welk talent ze hebben. We zijn sowieso opzoek naar KMD vlogtalent. Meld je aan! Leuk om meer te weten te komen van onze leden en het wel en wee van de jeugd te volgen. Volgende week meer over deze vlog.

Misschien dat Marcel vd Gaag de doelpunten van Senna vd Eijk de volgende keer kan vloggen want hij maakte binnen 5 minuten drie doelpunten. Of dat een clubrecord is weet ik niet, wel dat Jeroen vd Wel er ooit bij KMD1 vier in 10 minuten maakte.

Ook de interviews gaan gestaag door. De afgelopen week was het de beurt aan één van de toppers van de onderhoudsploeg Jeffrey Coelman van KMD7. Jeffrey is een heerlijk Haags schoffie, af en toe lekker ondeugend maar een kerel met een hart van goud die zich elke zaterdag de nad (of is het naat) uit zijn broek werkt voor zijn cluppie. In deze link ziet u het interview met Jeffrey Coelman (https://www.youtube.com/watch?v=u7-azpuTNCQ). 

 

Druk met het nieuwe seizoen

De trainers van de selectie en Frank Kuijl waren de afgelopen zaterdag aanwezig op ons sportpark om 1 op 1 en volgens een tijdslot te praten met de jeugd die overkomt naar de senioren. We moeten ons weer organiseren voor de toekomst. En dan is het even druk in de kantine, maar het was goed georganiseerd. Tussen de klussers door en op afstand van elkaar toch even praten over de toekomst. Welke ambities heb je, wil je voor de selectie of ga je recreatie voetballen? Na de exercitie van vorig jaar hebben we de jeugd die toen overkwam nog maar een paar wedstrijden zien spelen. Hoe hebben zij zich ontwikkelt? Is Thom van Essen al net zo’n goede voetballer als zijn vader Koos? Hoe is het met Tommie Blooker? Is Boyd Klei al met sprongen vooruit gegaan? Hoe fit zijn zij? Vragen waar we het antwoord niet van weten omdat we de gasten te weinig zien en spreken. Ook daar ligt een taak voor de TC en de leiding Kom op mannen, verzin een list, wees creatief en geef aandacht aan alle spelers!

Alle jeugd en KMD-ers moeten natuurlijk op de club blijven. Hoe k** het ook is om niet te spelen maar wel contributie te betalen. Dankzij jullie bijdrage blijft de club in leven en dat is straks wel een feestje waard. Volhouden en svp begrip hebben dat jullie lid zijn en blijven van de mooiste club van het Westland. Daar proosten we straks op. Tot die tijd gaan Frank Kuijl cs. hun uiterste best doen om weer nieuwe elftallen met veel talenten te formeren. U heeft de oproep voor een trainer voor KMD3 wellicht op de site gezien. We blijven investeren in onze jeugd, we blijven investeren in onze jongens en meiden en hebben ook de Meiden 1 en 2 hartstikke hard nodig, blijf lid al is het alleen maar om over een aantal jaren met Fleur&Fleur en al die fantastische meiden uit de jeugd te mogen spelen.

 

MO17 vs JO15/4

Elke zaterdag kan de jeugd terecht op ons sportpark en de Jeugdcommissie maakt er werkelijk het beste van, lekker buiten sporten is het mooiste dat er is. Vandaag mocht ik de wedstrijd MO17-JO15/4 fluiten en het was in de kou een feest om de meiden zo lekker te zien voetballen en combineren. De meiden scoorden alle doelpunten, kwamen met 0-1 achter voor de pauze maar bleven rustig en lekker spelen. Ik denk dat de sinaasappeltjes in de pauze het verschil maakten want de meiden scoorden 4x en ik zag de spelvreugde en het plezier met elkaar. Woensdag staat het grote Fleur&Fleur interview op de site en komt u meer te weten over die meiden. Ik kan u al wel verklappen dat we niet over “de jongens” hebben gehad want die kenden ze nog niet zo goed! Nou Leandro, Renzo, Luca etc. De MO17 kan dus wel een aantal vaste supporters gebruiken en die verdienen ze ook!

 

Blijf gezond en hou vol

Peter van den Berg, voorzitter sv KMD

Foto Peter Foto Peter
IMG-20210207-WA0000 IMG-20210207-WA0000
IMG-20210207-WA0001 IMG-20210207-WA0001
IMG-20210207-WA0002 IMG-20210207-WA0002
IMG-20210207-WA0003 IMG-20210207-WA0003