Als we maar samen willen werken

Complot theorie

Lekker vechten tegen de politie en ME was de afgelopen jaren een nationale sport van, voornamelijk, voetbal hooligans. Nu liepen voetbal hooligans voorop om “hun stad” tegen plunderingen te beschermen en waren zij “grote vrienden” met de handhavers. Ze liepen door lege straten te paraderen als ware het de Sturmabteilung uit de jaren ’30. Heel eng. Kennelijk willen er diverse groeperingen tot het uiterste gaan en het liefst vechten. Er is veel agressie en woede in de samenleving en dat moet er kennelijk uit. Waar dat voor 2020 door hersenlozen bij voetbalwedstrijden gebeurde, is de agressie nu gekant tegen het regeringsbeleid en eigenlijk tegen alles. Deze tegenpartij wordt gevoed door ophitsers en onwaarheden op social media die de regering wantrouwen. Er is een gebrek aan empathie (je niet kunnen verplaatsen in een ander en andersdenkenden, de ziekenhuizen en de zorg voor ouderen). De volgers van de tegenpartij stelt het eigen genot voorop, overtreedt regels en afspraken en heeft niets met het begrip solidariteit (samen voor elkaar). Ze zijn liever samen voor hun eigen en laten de rest, degenen die onze zorg het hardste nodig hebben, de rambam krijgen. Een gevaarlijke maatschappelijke ontwikkeling om overal tegen zijn, alleen het nieuws op de social media te geloven, fake nieuws te verspreiden en een groot complot zien in het regeringsbeleid, de samenspannende pers en de handhavers.

Het is belangrijk dat we ferm optreden tegen ophitsers en vechtersbazen, dat we ons ferm uitspreken tegen ontoelaatbaar gedrag en geen normvervaging accepteren. Gelukkig gebeurt dat en zien we dat de brandhaarden van demonstraties en rellen voorlopig zijn geluwd omdat we samen toch een vuist kunnen maken, onze afschuw uitspreken en deze zinloze agressie kunnen stoppen. Het kan mensen, als we maar samen willen werken.

 

Het braafste jongetje van de klas

Ik denk dat we ons bij KMD redelijk goed aan de coronaregels houden. We laten vast steken vallen, er zullen best een paar leden/ouders op het sportpark rondlopen die er niets te zoeken hebben, maar de jeugdafdeling verzekert mij dat de meesten in functie aanwezig zijn en dus geoorloofd op het sportpark. 100% waterdicht beleid voeren, kan alleen met uw medewerking, gezond verstand en solidariteit om de RIVM/KNVB-maatregelen na te leven.

Ik heb eens een rondje gebeld met diverse voorzitters en notabelen van Westlandse sportverenigingen, ook zij ervaren problemen en hebben het zwaar in het nakomen van bijvoorbeeld de 18+maatregelen, die bepaalt dat je max in tweetallen mag trainen en geen onderlinge wedstrijden mag spelen voor deze groep. Er zijn verenigingen die 18+trainen oogluikend toestaan en gedogen. Het gevolg van normvervaging, is dat het lastig is bij een overtreding te handhaven (waarom mogen zij wel en wij niet?). De verenigingen die gedogen, hebben intern veel last van discussies en interne verdeeldheid tot gevolg. De mensen die streng willen handhaven keren zich tegen de club vanwege “gaten” in het beleid. Een bestuurder van een vereniging vertrouwde me toe dat hij het niet leuk meer vindt om leiding te geven aan zijn club “al dat ge-oh”, “je doet je stinkende best en krijgt alleen maar kritiek en stank voor dank”, “ik loop nu niet weg, maar stop er straks mee”, “laten die criticasters het maar gaan doen, maar die geven niet thuis als je ze vraagt om een functie in te nemen”. Bij KMD weten we de rijen gelukkig, op een enkele criticaster na, te sluiten.

Het is moeilijk om 100% strak in de leer te zijn en het braafste jongetje van de klas te zijn. Hoewel, die titel gaat deze zaterdag naar Jeremy van der Stap, die gaf aan alle ouders, die op de parkeerplaats achter het hek stonden te blauwbekken, koffie van de club en dat werd gewaardeerd.

 

Solidariteit voorop

Het overkoepelend orgaan van alle Westlandse voetbalverenigingen heeft gevraagd of de Westlandse verenigingen bijeen willen komen om over de huidige situatie van verenigingen te praten. Hoe houd je de leden bij elkaar? Hoe gaan de verenigingen om met de coronamaatregelen (zie hoofdstuk hierboven) en kunnen de verenigingen wel financieel overleven? Duidelijk is dat alle verenigingen elke euro nodig hebben en in gesprek willen met de gemeente voor compensatie. KMD kan een verstandig beleid overleggen en dankzij de niet aflatende steun van haar leden zullen we wel overleven. Bij grotere verenigingen die een groter uitgavepatroon hebben (duurdere trainers, het betalen van spelers en hogere vaste lasten) is de situatie duidelijk anders. Zij hebben op eigen titel reeds aangeklopt bij de gemeente. Wij vinden dat volgens het solidariteitsprincipe zou moeten gelden dat alle verenigingen naar rato van het aantal leden een evenredige compensatie krijgen. Ik ben benieuwd op de (online)vergadering hoe het zit met de solidariteit van de Westlandse verenigingen. En ik ben benieuwd naar het standpunt van de gemeente. Als de gemeente bij de toekenning van een financiële compensatie andere criteria hanteert, wil ik graag weten welke.

 

GEZOCHT: COMMERCIEEL KMD TALENT

- Je wilt helpen om je club financieel gezond te houden.

- Je bent niet bang om sponsors te benaderen.

- Je vindt het leuk om sponsors binnen KMD te promoten.

- Je vindt 1 maal per maand een gezellige vergadering geen probleem.

- Je wilt je CV aanvullen met een nuttige vrijwilligerstaak.

- Je wordt graag lid van de KMD sponsorcommissie!

Mail nu naar sponsorcommissie@sv-kmd.nl voor de start van je carrière binnen KMD!

 

Ludiek

Houd het kort en simpel! Met mijn soms te uitvoerige uiteenzettingen raken sommige leden het spoor bijster. Wat bedoelt hij nou? Waarom spreekt hij niet mijn taal? Vandaar bovenstaande annonce, geen poespas, kort en duidelijk. Eens kijken of dat meer resultaat oplevert dan de oproep voor een gastvrouw of gastheer bij de wedstrijden van KMD1. Want daar wordt letterlijk en figuurlijk nog niet gescoord. Gastvrouw of gastheer een 0.

Waar we wel mee scoren is het wekelijkse interview met een bekende KMD-er. Na Jesse de Waard was het deze woensdag de beurt aan JO17 talent Leandro Havinga. Kijk maar op ons you tube kanaal  (https://www.youtube.com/watch?v=Awe013qeYAw&t=10s). met ruim 800 views een mooi effect. De volgende week is Jeffrey Coelman aan de beurt, tenminste als we hem kunnen losweken van het klussen op zaterdag want als medewerker van de onderhoudsploeg is Jeffrey lekker druk bezig. Of dat gelukt is, kunt u woensdag as. zien. Er is al gevraagd wie toch Fleur&Fleur van de vorige column zijn. Misschien een mooie gelegenheid voor een dubbel interview?

Afgelopen zaterdag is de verkoop van de voorraad bier gestart. En het was koud joh! Stonden Dirk, Carolien, Jos en Patrick hun best te doen voor de club, met de verkoop van ruim 40 kratten. Je kunt duidelijk merken dat de lockdown werkt (geen feestjes), want de animo om een krat te kopen was niet groot. Maar de organisatie laat zich niet kisten, er komt een vervolg. Let maar op via de diverse sociale media. De actie wordt verlengd.

 

JO18 en JO17

De toekomst van onze jeugd is niet zo moeilijk te voorspellen. Ik mocht van scheidsrechters coördinator Ruud Fidder deze keer de topwedstrijd van een mix van onze grootste talenten fluiten.  Wat een geweldige spelers hebben we. Vandaag vond ik Jens Entrop erg goed spelen. Techniek, op de juiste manier zijn sterke fysiek benutten en willen winnen, dat straalde Jens uit. En we hebben meer winnaars nodig, mannen die het duel niet schuwen en weten wanneer de mouwen opgestroopt moet worden. Langs de kant noemen ze dat beleving. Langs de kant zit dat wel goed. Wat een fantastisch begeleidingsteam is dit. Er is veel individuele aandacht voor de jongens en zo hoort het ook. Met de enthousiaste Peter Schaaff erbij is het altijd gezellig, hij had een overwinningspremie in het vooruitzicht gesteld en daar wilden de jongens wel voor spelen. Ik genoot van de positieve aanmoedigingen en de benadering van Feroz Jhagroe en Jop van Adrichem. Zij waren vandaag de winnende coaches.

Volgende week zijn er weer wedstrijden en mijn bewondering gaat uit naar de organisatie, die het elke week mogelijk maakt dat onze jeugd met veel plezier kunnen buiten sporten, dat er een programma is, er serieus om de punten wordt gevoetbald en vooral veel lol wordt gemaakt. Daar komen de jongens en de meiden voor.

 

Blijf gezond en hou vol

Peter van den Berg, voorzitter sv KMD

Foto Peter Foto Peter
IMG-20200531-WA0000 IMG-20200531-WA0000