Zoals het avondklokje thuis tikt …………………..

Denken in problemen of in oplossingen?

De afgelopen maanden hebben we met de club best wel wat voor de kiezen gekregen. Ik denk niet dat er een voorzitter is, die in een jaar tijd vijf keer een in memoriam heeft geschreven. Ik denk vooral aan de families die verder moeten zonder hun geliefden. Het zijn de zaken die echt belangrijk zijn in het leven. Daarom ook ben ik een beetje klaar met alle “geleerden” op de diverse social media kanalen die allemaal nog beter weten hoe we moeten anticiperen of reageren op de ontwikkelingen van het huidige virus. Volksmenners zijn het! Van die mensen, die blijven zeuren wat allemaal niet kan en mag, word ik ook heel erg moe en die mensen die overal tegen zijn, kan ik niet meer aanzien. Heb ik een corona dip? Of worden de tegenstellingen hoe de mens in het leven staat juist nu scherper? Je hebt van die mensen die overal beren op de weg zien en “het probleem” tot religie hebben verheven. De regering volgt de meerderheid van het volk en meer dan 70% steunt de huidige maatregelen. Iedereen heeft last van de situatie waar we nu inzitten en onze invloed om daar iets in te kunnen betekenen of te doen, is erg klein. Of je moet minister willen worden of om te beginnen raadslid van je eigen partij. Daar hebben al die criticasters van het regeringsbeleid natuurlijk niet het lef voor, die blijven liever zeuren en ons besmeuren met hun opruiende taal.

Helemaal niets doen is ook geen optie. Ik weet wat! Zullen we er het beste van maken? Kijken wat wel kan en mag? En vooral wat wijs is om te doen binnen alle restricties! Het valt namelijk niet mee, als je 18+ bent en volgens de coronamaatregelen niet mag voetballen. Hoe kan je elkaar dan op KMD ontmoeten? Hoe kun je blijven sporten? Digitaal zijn er nieuwe, leuke, frisse mogelijkheden en naar buiten mogen we zeker tot 21.00 uur en op mooie dagen als deze zondag is het toch fantastisch om in de frisse lucht te sporten?

Samen met het bestuur hebben we een aantal mogelijkheden voorgesteld, die verantwoordelijk bestuurslid Patrick Kriek voor de senioren selectie samen met de technische staf gaat uitwerken. Als we denken in oplossingen, kunnen we vast “iets” doen. Als je de mooiste club van het Westland wilt zijn dan ben je binnen alle grenzen die er zijn; inventief, creatief, ondernemend en vooral positief om alle mogelijkheden aan te grijpen. Met sport, spel en digitale hulpmiddelen is er veel te doen. Aan de slag heren!

 

Voetbalvereniging KMD Wateringen

Om de digitale mogelijkheden is het bestuur alvast begonnen met het eigen KMD TV een youtube kanaal onder de naam Voetbalvereniging KMD Wateringen (https://www.youtube.com/channel/UCQiJddwMTH_WCZLLL8zVTtA). Het eerste interview met KMD1 aanvoerder Jesse de Waard is gepost, kijk maar (https://www.youtube.com/watch?v=teM49UbmvoY). En ja we zijn amateurs en we konden die eerste keer vanwege alle onderhoud nergens terecht op de club en de stijl is nog wat formeel met een vragenlijst, maar we doen “iets” en degene die het beter weet en mooier kan maken, die zoeken we. Onze PR commissie zoekt invulling en uitbreiding. Ben jij creatief, goed met beeld en/of tekst meld je dan aan via voorzitter@sv-kmd.nl want we hebben jou hard nodig! Tot die tijd blijf ik met Marco Schregardus posten op KMD TV.

Jesse beet het spits af en de volgende opname is al gemaakt met het KMD talent Leandro Havinga. Elke woensdag volgt er een post via Facebook, Instagram en ons youtube kanaal.

En speciaal voor de Meiden van de 017 en 015: ga kijken, want Leandro verklapt een geheimpje en als ik Fleur&Fleur en al die andere meiden was, zou ik het wel weten. Heel gauw zijn Insta account liken en op KMD (op 1,5 meter) een praatje met hem maken.

 

Basis op orde

Met Zoom en Teams wordt er in heel Nederland druk vergaderd. Ook door het KMD bestuur. Zoals de onderhoudsploeg lekker bezig is en achterstallig onderhoud pleegt, zo is het bestuur de basis op orde aan het brengen. Door alle wetgevingen zijn er voor verenigingen veel verplichtingen en moet er o.a. beleid worden gevoerd op de volgende onderwerpen:  alcohol en rookbeleid, veiligheid (er moeten risico’s in kaart worden gebracht, de zogenaamde RI&E inventarisatie), word je geacht vrijwilligers op te leiden en moet je samen met de vrijwilligers optreden bij ongewenst gedrag en discriminatie.

Met aanwijzingen van oud voorzitter Jan van Eck heeft Marco Schregardus een calamiteitenplan gepresenteerd: een leidraad voor als het echt nodig is bij brand, EHBO etc. Daarnaast zijn we druk om de sociale hygiëne (hier valt de horecavergunning onder) bij te werken en hebben alle bestuursleden inmiddels hun certificaat “instructie verantwoord alcoholschenken” gehaald en dat is en was nodig omdat er altijd een certificaathouder in de kantine aanwezig moet zijn. Door het bestuderen van de drank&horecawet word je wel wijzer en besef je ook welke verantwoordelijkheden je als bestuurslid of lid van de barcommissie hebt. Erg nuttig allemaal. Wist u dat de KMD bestuurder ook als UBO voor de wet wordt gezien? Wat dat is? Ik ga u er niet mee vermoeien, maar je moet tegenwoordig veel verantwoorden en er zijn best veel wetten waar je als club aan moet voldoen.

KMD is qua organisatie best te vergelijken met een bedrijf. We zullen steeds professioneler moeten acteren. Er is wel een heel groot verschil met een bedrijf. We zijn met z’n allen vrijwilligers en bezig met onze hobby. Wij gaan om met mensen en niet met producten of handelswaar. We hoeven ook geen winst te maken. We willen wel de mooiste club van het Westland blijven en KMD zo goed mogelijk neerzetten. Daar doen we met het bestuur ons stinkende best voor en als we een plan hebben hoe we met elkaar, de wetten, of het beleidsplan 2020-2025 om moeten gaan, is het belangrijk dat we hierover goed te communiceren zodat we het met elkaar kunnen uitvoeren. We hebben met communicatiedeskundige en bestuurslid Ruud Boer en vormgever Thomas van der Schoor simpele communicatiemiddelen bedacht. Pictogrammen (plaatjes en geen praatjes), om het hele bestuur te presenteren en de gewenste cultuur beter met de leden te communiceren. En heel simpel als het om acties bij calamiteiten gaat. Er komen nieuwe lijsten met BHV’ers, wat te doen bij brandmelding en ook het boek voor de horecavergunning is weer bijgewerkt.

 

Net werken

KMD VE2 heeft veel talenten. Controllers, schoolmeesters, Tesla monteurs, CAD tekenaars, accountants etc. Onze gouwe ouwen weten goed wat netwerken is en nu we twee nieuwe trainingsdoelen voor de jeugd hebben, moesten deze nog worden voorzien van netten. Want die werden los bijgeleverd en ga dan maar eens met Rik “Tikkie” Klunder, Berry Korver, Ab Kooy, Drs. J en Sjef aan de slag. Dat is net werken. Maar de netten zitten er op. En de materialen zijn weer op orde. Zo heb ik ook grote bewondering voor de klussers in de kantine. Ik telde 13 klussers die ervoor zorgen dat het grote onderhoud nu al wordt gepleegd. Er wordt op de kluszaterdag veel gelachen maar vooral veel gedaan. U weet straks niet meer wat u ziet als u (dit jaar?) op ons prachtige complex komt. KMD is als nieuw.

 

MO17 en JO13

De afgelopen maanden heb ik deze elftallen meerdere keren gefloten en ook deze keer mocht ik van scheidsrechters coördinator Ruud Fidder deze strijd der giganten tussen de Meiden en de Jongens fluiten. En wat een feest was dat! Wat een wedstrijd ook. Waar de vorige ontmoeting een duidelijke 6-0 voor de JO13 werd, was het nu bijna een gelijkspel. Ik mag de Meiden toch wel een groot compliment geven? Want ze kleunden er heerlijk in en gaan door het spelen tegen de jongens nog veel profijt hebben. Vooral Fleur&Fleur zag ik een paar sportieve beuken uitdelen en toen keepster, van MO19, Sara Visser het veld in kwam om mee te voetballen werd het een gelijk opgaande strijd. Wat een power heeft Sara zeg en wat een onverzettelijkheid lieten alle meiden zien. De jongens moesten echt de turbo aanzetten om een 4-3 achterstand nog om te buigen en dat lukte net, met de hakken over de sloot. Neemt niet weg dat we bij de JO13 geweldige talenten hebben rondlopen. Maar de meiden komen er aan en de volgende keer winnen ze en kost het de leiders Richard en Ed een rondje tosti’s.

 

 

Blijf gezond en fit

Peter van den Berg, voorzitter sv KMD

Foto Peter Foto Peter
IMG-20210124-WA0000 IMG-20210124-WA0000
IMG-20210124-WA0001 IMG-20210124-WA0001