Hoe gaat het met ………………..?

Let een beetje op elkaar

Wanneer je elkaar elke week ontmoet, ben je goed op de hoogte van het wel en wee van de leden. We moeten elkaar nu goed informeren en ander wegen inslaan om informatie te verkrijgen. Met de jeugd heb je nog wel een vinger aan de pols, die hebben we weer allemaal gezien de afgelopen zaterdag. De begeleiders ook, die praat je bij over de gesprekken die je deze week hebt gehad met Harry Meijers en de uitvaart van zijn moeder Betty, Rob van Velden heb ik gesproken en nee het ging niet over de fiets die hij al slapend op een bankje tegenover het oude KMD sportpark ineens kwijt was, je praat telefonisch bij met Maître Leo Pronk die met corona in het ziekenhuis ligt, gaat gelukkig iets beter. Je praat bij met Leo’s ex zwager en veteraan “Pistolen” Paul van Niekerk die gaat verhuizen van Wateringen naar Alphen a/d Rijn en wees gerust, Paul verzekerde me “stoppen met voetballen” is geen optie, ook als je dit jaar 60 jaar wordt. Daar waar het vriendengevoel het grootste is ontmoeten elftalleden elkaar en bij degenen die verder van elkaar afstaan, is het windstil op de app-groep en dat is een slecht signaal! Ik zei het al in eerdere column “de auto die in de garage blijft staan”, heeft straks of roestplekken of start wellicht niet meer. Let dus een beetje op elkaar en zoek contact.

 

Lange termijn visie

De KNVB start een reeks van online bijeenkomsten voor bestuurders die ervaringen willen delen; verenigingen hebben te kampen met teruglopende ledenaantallen, financiële problemen etc. Er zijn verenigingen waar de totale samenhang gevaar loopt. Juist nu is het aan bestuurders om initiatief te tonen om de troepen bij elkaar te houden.

Wat er allemaal bij de jeugd van KMD gebeurt is geweldig en te danken aan de niet aflatende inzet van onze jeugdcommissie. Er wordt getraind en elke zaterdag zijn er wedstrijden en wordt er gevoetbald. Fantastisch! Elke zaterdag wordt er groot onderhoud gepleegd aan de kantine en de opstallen, de mannen van de onderhoudsploeg zijn “de helden van KMD”. Met grote overgave zijn zij aan het klussen en vooral aan het schilderen. De sponsorcommissie is druk doende met de sponsor van de dag, die elke week keurig een eervolle vermelding krijgt op de sociale media. Ook U koopt online natuurlijk bij de KMD sponsoren om ze te steunen in deze barre tijd.

Deze zaterdag is de KMD TV gelanceerd via ons eigen youtube kanaal. Bestuurslid Marco Schregardus heeft mooie opnamen gemaakt van het interview met Jesse de Waard. Die verklapte graag nog enkele jaren op het hoogste niveau te willen voetballen om straks met doorkomende talenten nog in KMD1 te spelen. Welke talenten hij noemde, moet u zelf maar op het filmpje bekijken, dat uiterlijk woensdag wordt geplaatst. Ook Jesse volgt het jeugdvoetbal op de voet.

Maar we hebben meer in petto. Zo broeden we op nog enkele online items om met name de senioren te bewegen en onze supporters te bereiken. Natuurlijk kun je de komende maanden iets organiseren en van je laten horen, waarna het weer stil wordt met activiteiten. Het gaat erom dat je vooral op de lange termijn iets neerzet. Wat dat betreft kunnen we met KMD TV eens kijken welk vlogtalent we bij de jeugd hebben of welke interviewer er zo bij OP1 kan aanschuiven. Ideeën zat, u hoort nog van ons.

 

Ome Jan van Velden

Als we zo door onze archieven gaan zien we dat er behoorlijk wat foto albums zijn die de geschiedenis van KMD goed vastleggen. Natuurlijk is het KMD boek “Je had erbij moeten zijn” over 75 jaar KMD een monumentale vastlegging. Eén van de opgetekende KMD verhalen is die van “Ome Jan” van Velden. In die tijd waren de vaste gezichten op de vereniging allemaal een oom of een tante op de vereniging. Als man van het eerste uur was Ome Jan een markante KMD-er, jarenlang leider en vooral de maker van Heulenthaler, de zelf gemaakte rode en witte wijn, die onder experts op wedstrijden hoog scoorde. Alleen de botteling (de fles) scoorde een onvoldoende omdat Ome Jan zijn wijn in gebruikte Spa Rood flessen opvulde. Totdat de eigenaar van de discotheek waar wij wekelijks gingen stappen het verhaal hoorde en Ome Jan elke week dozen vol gebruikte wijnflessen kreeg en zijn botteling het cijfer 8 kreeg en hij met zijn wijn zelfs prijzen begon te winnen. Ome Jan was ook de grote man achter de BBQ’s op KMD en vooral bij het KMD familie toernooi. Hij stelde ook zijn kas beschikbaar voor elftallen die daar de seizoenafsluiting vierden uiteraard met een BBQ en zelf gedestilleerde alcoholische versnaperingen want Ome Jan hield het niet alleen bij wijn. De bijgaande foto is bij Ome Jan in de kas gemaakt en was ter ere van het bijna afsluiten van het sponsorcontract met de discotheekeigenaar. Waarom dat niet doorging ondanks die fantastische BBQ? U moet het maar eens vragen aan oud selectiespeler Joopie van Zanten. De prijsvraag luidt: noem de zeven KMD spelers op deze foto en stuur uw oplossing naar voorzitter@sv-kmd.nl wie de bonusvraag “wie zijn de twee dames op deze foto” ook goed heeft ontvangt persoonlijk een heerlijke fles Waterings Rondje (blond bier van hoge kwaliteit) ter nagedachtenis aan Ome Jan van Velden.

 

Op de koffie met Aad de Lijster

Aad de Lijster is onze verzorger van de jeugd en elke zaterdag present op ons complex. Zo helpt hij met kwetsuren van onze jongeren en geeft hij advies over het dragen van het juiste schoeisel. Aad is een topper in zijn genre want hij zet zich in met hart en ziel voor de club. Aad is 70 jaar en baart opzien met zijn elektrische step, die hij op de parkeerplaats uit zijn kofferbak haalt en dan “het hele eind” benut om zelf klachten- en blessurevrij in de commissiekamer aan te schuiven. Met Aad is het lachen, want Aad heeft humor, Haagse humor die doet denken aan de grootste cabaretiers van Nederland “Van Kooten en de Bie”. De afgelopen week was het voor Aad iets minder lachen toen hij in het ziekenhuis belandde, gelukkig was het loos alarm en konden we weer om Aad zijn verhalen lachen. U moet maar eens aan Aad vragen hoe oud hij denkt te worden? Mooi verhaal!

 

JO13

Gelukkig mocht ik deze week weer een wedstrijd fluiten van onze scheidsrechters coördinator Ruud Fidder. In deze tijden is het belangrijk om zoveel mogelijk buiten te zijn. De buitenlucht en de vitamine D zijn hard nodig voor je longen, hoewel deze zaterdag een slokje antivries geen kwaad kon. Ik heb de talenten van de JO13 mogen fluiten. Heerlijke voetballers hebben we in deze lichting, waarbij de volwassen speelwijze van Natalja Wijnants opviel. Als enige meid tussen de jongens zie ik het inzicht, de uitstekende techniek en de kracht die ze heeft tussen al die mannetjesputters. Soms leek het in het veld wel een theekransje van allemaal dames op high tea i.p.v. een voetbalwedstrijd maar dan ineens en vooral aan de bal lieten de jongens zien dat ze allemaal goed kunnen voetballen. Ik ben gerust; we kunnen vooruit!

           

Blijf gezond en fit

Peter van den Berg, voorzitter sv KMD

Foto Peter Foto Peter
IMG-20210117-WA0000 IMG-20210117-WA0000