Betty

In Memoriam Betty Meijers

Afgelopen donderdag kreeg ik het droevige nieuws dat Betty Meijers is overleden. Betty is de moeder van Harry Meijers en Harry is erelid van KMD en was, tot een aantal jaren terug,  maar liefst 28 jaar kantinebeheerder bij onze vereniging. Betty was op wedstrijddagen altijd op KMD te vinden. Dat begon eind jaren ’70 op de Hoonaert toen haar partner Ruud Meijers, de eerste verzorger werd op KMD. Ruud Meijers had een EHBO diploma dus kon hij van waarde zijn voor de selectie en andere leden met kwetsuren. Betty was er altijd bij, net als Harry en zijn zus Suzan die toen ook lid werden van de vereniging.

Betty hielp in de keuken, was lid van de schoonmaakploeg, hielp op de dinsdagochtend bij het maken van ’t Krantje en maakte zich verdienstelijk met de verkoop van saté op het familietoernooi en deed dat tot op het laatst op het huidige sportpark. Maar ook op het sociale vlak heeft Betty een rol gespeeld. Zo kwam ze in de jaren ’90 op bezoek bij leden die een baby hadden gekregen. Toen mijn dochter Elise werd geboren, kwam ze bij ons thuis en kregen we van haar een mooi KMD kunstwerkje (art direction Koos Vellekoop) en een KMD rompertje voor de kleine. Betty was er altijd bij als KMD1 speelde, uit en thuis, samen met zoon Harry was ze een trouwe supporter van ons vlaggenschip en Harry reed haar overal naar toe en dan zat ze trots naast hem in de auto. Ik kan Betty zo uittekenen aan de bar in de kantine, dan genoot ze van het patatje, die ze van Harry had gekregen, en hadden we altijd een kort gesprekje over van alles en nog wat zoals ze dat met veel leden deed. Als u nog een mooi verhaal wilt weten over Betty moet u deze maar eens navragen bij Peter of Cees Zonneveld Pzn. Hoewel Betty een respectabele leeftijd had, is het allemaal erg snel gegaan. In een vorige editie van deze column, repte ik nog over “het bezoek op de stoep” dat ik aan haar bracht met cake en koffie. Betty hoefde niets te hebben, want ze had al koffie op. Ze wilde alvast bij Harry in de auto gaan zitten, die toen net was aankomen rijden. Hebben Harry en ik het bakkie en de cake maar verorberd. Ik merkte op die dag in november dat Betty een beetje in de war was. Een paar weken later gaf Harry aan dat ze werd opgenomen in een verzorgingstehuis, waar ze niet lang heeft verbleven. Wij gaan Betty op KMD missen en wensen Harry en de overige familie sterkte om dit verlies te verwerken.

KMD zal er zijn voor je Harry. De kaart vindt u in de bijlagen.

 

Zwaaien

Heeft u dat ook wel eens? U groet mensen op straat, die achteraf toch onbekenden zijn.

Zo heb ik, als ik een vrachtauto van Van Nierop zag, getoeterd en gezwaaid naar Jan Wiegers terwijl die helemaal niet in de auto zat. Hetzelfde had ik met een auto van Schildersbedrijf Verschoor. Bleef ik stilstaan op het zebrapad omdat ik Hans Verschoor of Rob Vrijmoed meende te herkennen, tot er werd getoeterd of ik door wilde lopen, want ik hield het verkeer op. Bij elk huis waar ik een auto van Verbakel zag staan, stopte ik even om te kijken of ik Jan of Tom Middendorp zag staan. Bij lange mannen met een snor zwaaide en belde ik al met mijn fietsbel omdat ik dacht Peter van Geest te zien. En in een dame met een blonde paardenstaart, die ik inhaalde op de fiets, dacht ik Dide van Adrichem te herkennen. Zo wie zo bij iedere jeugdspeler met een KMD-trainingsjack aan groette ik met hallo of hoi en stak ik daarbij mijn hand op. Vaak zag ik aan de verbouwereerde reacties “wie is die man?”

Dan begin je toch te twijfelen, allereerst aan je ogen. Maar optiek Linneweever geeft bij de tests aan dat ik al jaren, met contactlenzen, op een stabiel niveau zit. Als ik dan thuis kwam na weer een paar keer voor niks gezwaaid en gegroet te hebben, begon ik direct de lenzen schoon te maken. Of ik deed even bij mijn eigen vrouw een ogentest. Eerst rechterhand voor mijn rechteroog en dan de linkerhand voor mijn linkeroog. Totdat ze zei “doe niet zo stom” en dacht dat ik haar in de maling nam. Moest ik weer uitleggen dat ik dacht dat ik Carolien Soer op een scooter zag, maar het bleek een totaal andere dame te zijn, die bij nader inzien helemaal niet op Carolien leek.  Zo begon ik aan mezelf te twijfelen totdat ik de echte Dirk Hanemaaijer in het dorp straal voorbij liep. Toen wist ik het zeker, ik blijf groeten en zwaaien met het risico dat ik verbouwereerde reacties of helemaal geen reactie krijg. Sorry maar ik kan niet anders.

 

Op zoek naar een verbindingsspeler

Er is een KMD voor corona en een KMD na corona. Het zal niet meer hetzelfde zijn, alleen door het overlijden van Piet Hollaar en Huib Bakker al, zal de bestuurskamer op zaterdag anders ingevuld gaan worden. Dat biedt kansen voor een gastheer of gastvrouw die van de bestuurskamer de gezelligste huiskamer van de regio wilt maken. Wie is thuis een echte gastvrouw of gastheer en wil dat op KMD ook laten zien? Wie meldt zich aan om voor de ontvangst van scheidsrechters, pers en bezoekende verenigingen het visitekaartje van de club te worden? Wie wordt de verbindingsspeler in het team met bestuur en selectie? Wie neemt de gezelligheid mee die nodig is om de ambassadeursrol van onze vereniging in te vullen? Je bent in ieder geval verzekerd van een riant uitzicht op de wedstrijd van KMD1 en 2, van mooie contacten en een hoop lol.

 

Op de koffie bij de wethouder

Ieder jaar spreek ik af op het gemeentehuis met de wethouder om bij te praten over KMD. Wethouder Pieter Varenkamp is erg geïnteresseerd in de vereniging en begrijpt als geen ander dat verenigingen een belangrijke maatschappelijke rol innemen in de Westlandse gemeenschap. Deze keer had ik toch een aantal pittige onderwerpen te bespreken in het kader van veiligheid en faciliteiten. De ontwerpen en de agenda had ik van te voren toegestuurd zodat duidelijk was waar we het over gingen hebben. Wethouder Varenkamp had geen halve maatregelen genomen en de verantwoordelijke ambtenaren zaten ook, op veilige afstand, aan tafel om direct tot zaken te kunnen komen. Afijn om een lang verhaal kort te maken. De verkeersdrempels aan de Heulweg worden in Q1 (zo heet dat om het 1e kwartaal aan te duiden) van 2021 teruggeplaatst, we krijgen LED licht op de velden, het talud zal worden opgehoogd zodat er geen gaten meer zijn, er komt licht op het Thom van Essen pad en er is gesproken over de inbraken en veel ballen die over de omheining verdwijnen. Ook hier zullen aanpassingen komen. Sceptici zullen zeggen eerst zien en dan geloven, maar de gemeente zal laten zien dat zij een betrouwbare partner is en dat we met elkaar hetzelfde doel voor ogen hebben. Ik heb groot vertrouwen in onze wethouder en weet de weg.

 

KMD laat van zich horen

We kunnen huilen, we kunnen zeuren over alle beperkingen die deze coronatijd met zich meebrengt of we kunnen onze creativiteit aanwenden en bekijken hoe we toch met elkaar in verbinding kunnen staan. KMD moet het hebben van net even iets anders zijn. Met achterover hangen, je handen in de lucht steken en je als slachtoffer opstellen en toegeven aan alle beperkingen, daar is nog nooit iemand beter van geworden. Wat gaan we wel doen?

We komen met onze eigen KMD TV, een eigen youtube kanaal waar we opnames op kunnen posten. Er zijn genoeg ideeën en het gaat borrelen op de club, let maar op. Ik zal nog niet alles verklappen, maar we beginnen met een interview van onze aanvoerder van het eerste team, Jesse de Waard. Blijf ons volgen en wordt vervolgd. 

           

 

Blijf gezond en fit

Peter van den Berg, voorzitter sv KMD

Foto Peter Foto Peter
IMG-20210110-WA0000 IMG-20210110-WA0000
IMG-20210110-WA0001 IMG-20210110-WA0001