Livestream

Overlijden Ton Verbraeken

Een paar dagen geleden bereikte mij het nieuws dat oud voorzitter Ton Verbraeken is overleden. Ton was voorzitter van KMD in de jaren 1990-1995. In die jaren behaalde KMD 1 het kampioenschap van Nederland van de HVB (toen bestond de Haagsche Voetbal Bond nog) en promoveerde daarmee naar de 4e klasse van de KNVB. Ook de Dames werden onder zijn leiding kampioen. Wij wensen de familie Verbraeken veel sterkte toe in deze moeilijke tijd. Elders op de site vindt u een in memoriam.

                                                                                            

Hoe was de eerste Online Algemene Leden Vergadering?

Het was even wennen, geen leden in de kantine maar thuis en veelal op de bank om de eerste Online Algemene Leden Vergadering te volgen met het bestuur achter de camera om uitleg te geven aan de leden over het afgelopen seizoen en de plannen voor het huidige seizoen. We stonden kort stil bij het overlijden van Piet Hollaar en het net binnengekomen nieuws dat Ton Verbraeken was overleden en hielden, staande, 1 minuut stilte “voor hen die ons ontvielen”. In alle presentaties viel het woord corona, een woord waar we een seizoen geleden nog nooit van hadden gehoord. We hebben er allemaal last van en zijn er, vrezen we, voorlopig nog niet vanaf. Jeugdvoorzitter Anton Wouters heeft daarin op dit moment de grootste uitdaging om het iedere zaterdag maar weer voor elkaar te krijgen dat er door de jeugd met veel plezier kan worden gevoetbald en gesport. Met meer teams en een andere leeftijdsindeling is er best veel veranderd voor en in de  jeugdcommissie, maar er staat weer een enthousiast team aan jeugdcommissieleden. Er viel meer positief nieuws te melden, zo heeft de onderhoudsploeg van de nood een deugd gemaakt. Bestuurslid Martin den Dulk gaf aan dat er dit jaar met veel inzet veel onderhoud is gepleegd aan de opstallen en hebben we o.a. mooie nieuwe plantenbakken mede mogelijk gemaakt door onze trouwe sponsor VanderSchoor&Partners Assurantiën.

Bestuurslid Sponsoring Ruud Boer gaf aan dat de sponsorbijdrage steeg met 8% t.o.v. vorige seizoen en dat hoofdsponsor ING ook de komende 3 jaar onze hoofdsponsor is. Ook financieel heeft KMD, dankzij het ingezette beleid, een prima seizoen gedraaid en dat met 40% minder kantine inkomsten. Penningmeester Joost de Waard gaf aan dat we voor het komende seizoen rekening houden met een teruglopende kantine omzet en dat er, om de klap op te vangen, een extra reservering is getroffen.

Ook in deze moeilijke tijd wordt de vereniging gesteund door haar leden en is de contributie de belangrijkste inkomstenbron. Als je een achterstand hebt in het betalen, maak deze dan nu snel over. De club kan niet zonder jouw jaarlijkse bijdrage.

Het bestuur heeft besloten om de contributie voor het komende seizoen gelijk te houden en dus niet te verhogen. De loyaliteit van trouwe leden is ons veel waard. Wij gaan er vanuit dat we ook volgend seizoen op u kunnen rekenen.

 

Ambities uitgesproken tijdens de eerste Online Algemene Leden Vergadering

Op het technische vlak zal nog meer geïnvesteerd worden in de begeleiding van de jeugd, niet alleen in kundige trainers en uitbreiding van de TC maar ook in meer aandacht op het persoonlijke vlak. De overstap van jeugd naar de senioren is niet alleen op het fysieke vlak een behoorlijke maar ook op het mentale gebied. De komende seizoenen gaan er veel jonge spelers een kans krijgen in de selectie, daarvoor wordt de selectie het komende seizoen ook uitgebreid en wordt KMD3 toegevoegd aan de selectie. We gaan er daarbij wel vanuit dat we tegen die tijd gewoon weer kunnen voetballen.

Bestuurslid Normen en Waarden Marco Schregardus gaf aan dat we een nette club zijn en dat ook graag willen blijven. Dat kan alleen met positief en onbesproken gedrag van spelers, ouders en begeleiders. Ook het vanzelfsprekende gedrag dat leden en ouders als vrijwilliger bij de vereniging samenwerken, hoort bij een gezonde vereniging. Het vrijwilligersbeleid “in voorbereiding” voorziet in taken voor alle spelers/ouders. Het bestuur geeft hierbij de hoogste prioriteit aan de uitvoering de komende maanden. Naast Marco zijn secretaris Dide van Adrichem, bestuurslid lagere senioren Frank Hollaar en commissielid Thijs Kool druk in de weer met het vrijwilligersbeleid.

 

Het bestuur presenteerde zich tijdens de eerste Online Algemene Leden Vergadering

Zijn naam viel al, Frank Hollaar (inderdaad een volle neef van de eerder genoemde Piet Hollaar) is met ingang van dit seizoen nieuw in het bestuur. Frank introduceerde zichzelf en gaf aan dat hij “in een warm bad” terecht was gekomen. En dat mag ook wel eens gezegd worden, de onderlinge sfeer in het bestuur is prima. Het is de belangrijkste reden waarom secretaris Dide van Adrichem, bestuurslid Sponsoring Ruud Boer, nieuw verkozen bestuurslid Technische Zaken Patrick Kriek en ikzelf door willen gaan. De leden spraken, op een enkeling na, unaniem het vertrouwen uit in het bestuur voor nog eens een periode van drie jaar.  We zijn het niet altijd met elkaar eens, je hebt immers verschillende inzichten en hebt allen zo je kwaliteiten, maar er is veel onderling respect en uiteindelijk is er maar één doel; het beste voor KMD. Ik heb wel aangegeven dat deze 3e periode ook mijn laatste is en dat het tijd wordt voor een fris gezicht. Wat zou het mooi zijn als er meer dames in het bestuur komen? Het scouten kan gaan beginnen. En er ligt, na goedkeuring in deze ALV, een nieuw beleidsplan 2020 – 2025 waar de vereniging mee vooruit kan. Op een regenachtige zondagmiddag moet u deze maar eens rustig lezen, Dide zal deze de komende week op de site plaatsen.

 

En wie werd er gekozen tot vrijwilliger van het jaar?

Een aantal weken geleden waren we op bezoek bij ons lid Ad Langeveld. “We” zijn oud penningmeester en erelid Willem van den Berg, cameraman Marco Schregardus en ondergetekende. Ad is reeds 28 jaar lid van de vereniging en verricht al jaren tal van vrijwilligerstaken, zo verricht hij bij thuiswedstrijden van KMD1 hand- en spandiensten bij de sponsorcommissie, is hij op de zaterdagochtend scheidsrechter bij de jeugd, draait Ad al jaren bardiensten en is hij in de zomer actief bij het onderhoud. Willem overhandigde “de Willem van den Berg onderscheiding” en Ad ontving de bloemen en mag zich nu een jaar lang vrijwilliger van het jaar noemen. Hulde voor Ad.

 

KMD Winkel van de dag actie

Juist in deze tijd willen we graag iets terugdoen voor onze sponsors. Juist nu kunt u de KMD sponsor “met een winkel” ondersteunen, door juist daar uw boodschappen te doen. Tijdens de eerste corona periode dit voorjaar hebben we met veel succes de KMD Sponsor van de Dag actie gevoerd. Dit gaan we nu herhalen voor KMD sponsors die een winkel hebben waar ze graag meer klanten ontvangen. In de periode 28 november t/m 24 december zullen we iedere dag op de KMD website en Facebookpagina Klein Maar Dapper een KMD-sponsor met een winkel promoten. Het kost sponsors niets en levert ze in ieder geval extra aandacht op en hopelijk ook meer (KMD)klanten! Neem voor meer informatie contact op met de sponsorcommissie via sponsorcommissie@sv-kmd.nl

 

Vrijdag 11 december as. doe mee met de KMD PubQuiz

Heeft u zich al opgegeven via de site voor de KMD PubQuiz? Snel doen en u maakt kans op de eeuwige KMD-roem. Heeft u het KMD jubileumboek “je had er bij moeten zijn” al? Nee, zaterdag kunt u deze als Sinterklaascadeau zaterdag as. bij mij op komen halen.

 

Sinterklaas zaterdag 5 december as. toch “even” op KMD

Jeugdvoorzitter Anton Wouters heeft het met zijn commissie toch weer voor elkaar gekregen, zou hij vanwege corona en de gesloten kantine eerst niet komen. Sinterklaas komt zaterdag as. toch, zij het kort, even op ons sportpark. We willen dit feest de allerkleinsten niet onthouden en natuurlijk wordt hij vergezeld door zijn Pieten.

 

 

Blijf gezond en hou je haaks

Peter van den Berg, voorzitter sv KMD

IMG-20201129-WA0000 IMG-20201129-WA0000
IMG-20201129-WA0001 IMG-20201129-WA0001
IMG-20201129-WA0002 IMG-20201129-WA0002
IMG-20201129-WA0003 IMG-20201129-WA0003
IMG-20201129-WA0004 IMG-20201129-WA0004
IMG-20201129-WA0005 IMG-20201129-WA0005
IMG-20201129-WA0006 IMG-20201129-WA0006
Foto Peter Foto Peter