We‘ll meet again?

Don’t know where, don’t know when is een liedje dat werd uitgebracht in het jaar van de oprichting van KMD. Al ruim 80 jaar is de zaterdag de sportdag waarop we elkaar zien en ontmoeten. KMD verbindt ons met elkaar. De Algemene Leden Vergadering staat vrijdag as. op het programma. Het is tijd om terug te blikken en vooruit te kijken, ook als we elkaar fysiek niet ontmoeten. Er ligt een nieuw beleidsplan 2020 -2025 klaar, dat voortborduurt op de kernwaarden die in die ruim 80 jaar KMD gevormd zijn. Uiteraard is er veel veranderd en wordt er geacteerd met de kennis van nu, maar de cultuur van de club is in al die tijd in stand gebleven. We zorgen er met al die vrijwilligers nog steeds voor dat we samen met elkaar de club in stand houden, we zijn een financieel gezonde club omdat we geen gekke dingen doen, geen spelers halen en betalen en zoveel mogelijk zelfredzaam zijn, we zijn een nette club en tolereren geen excessen, schreeuwende coaches en ouders langs de lijn. We zijn nog steeds dapper maar niet meer zo klein. De club is naar de max van haar veldcapaciteit gegroeid. Ons motto “club voor het leven” betekent dat we graag willen dat u ook de komende jaren bij de club blijft. De afgelopen jaren is KMD gegroeid in ledenaantal. De afgelopen jaren is daar de rem opgezet. Let op: er is geen ledenstop maar we gaan wel selectief om met ons aannamebeleid. We hebben nu 850 leden (2020) t.o.v. 840 (2019).

De belangrijkste opdracht die het bestuur zichzelf heeft gesteld, is misschien wel de hervorming van het vrijwilligersbeleid. We ontkomen er niet aan om taken verplicht te gaan stellen. Het betekent dat alle leden/ouders een taak in de vereniging krijgen. Met ingang van het nieuwe seizoen 2021 zal dat nieuwe beleid ingaan.

Maar laten we elkaar in het nieuwe jaar eerst maar weer eens ontmoeten. Spelers, ouders, donateurs en de bezoekers van andere verenigingen. We‘ll meet again, don’t know where, don’t know when. Het werd in de oorlogsjaren 1940-1945 gezongen door Vera Lynn en het was een lied over hoop op betere tijden en de hunkering om elkaar weer te zien.

Ik hoop u allen weer te zien in 2021. Tot die tijd appen, skypen, zoomen en teamen we en proberen we u zo goed mogelijk op de hoogte te houden.

                                                                                            

Eerste Online Algemene Leden Vergadering

De 74 leden die zich hebben ingeschreven voor de eerste online Algemene Leden Vergadering (ALV) zijn er bij vrijdag as. Het zal even wennen zijn om niet vanuit een volle kantine de leden toe te kunnen spreken. We doen het nu vanachter een beeldscherm met camera en het zal “anders” zijn en dat maakt het ook wel weer bijzonder.

De leden die niets met een computer hebben, zijn er niet bij maar anderen die het juist wel leuk vinden om op deze manier met de club kennis te maken, zijn er juist weer wel bij. Behoorlijk wat ouders ook, die samen namens hun kinderen deelnemen en een stem uit kunnen brengen. Leuk toch?

De agenda is t.o.v. “een normale ALV” behoorlijk ingekort. Zo is er geen huldiging van jubilarissen en honorering van mogelijke leden van verdienste of ereleden, dat hoort ten overstaan van een volle kantine en voor het persoonlijke aangezicht van de leden.

U bent van ons gewend dat we de interactie met de leden op de ALV juist op prijs stellen en dat we de afgelopen jaren altijd bestuurvraagstukken d.m.v.  stellingen aan de leden voorlegden. We hebben besloten om deze voor dit jaar te laten vallen om de vaart in de ALV te houden. De spanningsboog voor een dergelijke online meeting wordt door ons op maximaal 1,5 uur ingeschat. Dat betekent dat we voor de jaarverslagen van de bestuursleden maximaal 5 minuten inruimen want u kunt meekijken met de opgezette powerpoint per bestuurslid. Voor de interactie met de leden gebruiken we de chatfunctie en u kunt meedoen door vragen te stellen of te reageren. Zo na de behandeling van de jaarverslagen en benoeming van de bestuursleden, lassen we een pauze in. Dan is het tijd voor een tweede bakkie koffie, een biertje, wijntje of een zak chips. We kijken dan ook welke vragen we in de rondvraag zullen behandelen of die het waard zijn om later op terug te komen. Het mooiste moment (wat mij betreft) van de avond zal de toekenning zijn van de Willem van den Berg onderscheiding, de prijs voor de vrijwilliger van het jaar.

We zullen deze avond ons best doen om het beleid van het afgelopen seizoen, de langere termijn en die voor dit seizoen zo goed mogelijk duidelijk te maken en uit te leggen. De deelnemers aan de ALV hebben inmiddels een behoorlijk pakket aan stukken ontvangen o.a. het beleidsplan, het financieel jaarverslag en de introductie van Frank Hollaar, het nieuw te benoemen bestuurslid. Wij kijken er naar uit om u digitaal te ontmoeten en gaan er van uit dat alle techniek meewerkt en in ieder geval naar elkaar kunnen zwaaien. Tot vrijdag!

 

LoL

Het bestuur ontmoet elkaar vanwege het uitoefenen van de functie nog wel fragmentarisch op de club. Onze secretaris Dide van Adrichem kwam vandaag, met kinderwagen, op de club om de post op te halen. En nee Dide is, zo bezweerde ze mij, niet zwanger en was op pad met de kleine van haar zwager. Maar ja als één van je beste vriendinnen, Melanie van de Wetering, inmiddels onderweg is naar de geboorte van haar eerste kind dan kunt u zich de opmerkingen in de commissiekamer van “een Dide met kinderwagen” wel voorstellen. Oud leider van het Rosé Olé team, Bram Meijer, was er ook om namens Veilig Verkeer Nederland om te vragen of KMD ambassadeur van deze instelling wilde worden en voor de overhandiging van een attentie aan de KMD-acteurs in het Veilig Verkeer filmpje over goede verlichting op je fiets. Voor de veiligheid van onze kinderen/jeugd leden doen we “alles”. Dus ja, Bram, bedankt en kom, als trouw lid, zo dadelijk weer vaker op KMD.

Samen met bestuurslid Marco Schregardus floot ik een jeugdwedstrijd en dan kom je op de club altijd materiaalman Stef Filon tegen, de jeugdverzorger Aad de Lijster, de mannen van de onderhoudsploeg die van deze coronanood weer een deugd weten te maken, verantwoordelijk bestuurslid voor de uitvoering van alle klussen Martin den Dulk was er, bestuurslid Sponsoring Ruud Boer was er “even” en natuurlijk Ruud Fidder, onze scheidsrechters coördinator, die vandaag koeken had meegenomen. Ik kan u vertellen dat het gezellig is in de commissiekamer met een bakkie koffie. Maar ook op het veld met de trainers, leiders en scheidsrechters Dylan Arbouw, Sara Visser en Daan en Dirk Kouwenhoven heb je even dat korte praatje. Met de simpele vraag “hoe is het met je?”, merk je dat iedereen worstelt met de huidige situatie en blij is dat we in ieder geval “iets” kunnen doen en met elkaar kunnen sporten. 

 

Lachen met de KMD PubQuiz van 11 december as?

U heeft de datum van vrijdag 11 december as. vindt de tweede KMD online PubQuiz al lang in uw agenda staan? Juist nu kunt u contact leggen met KMD en met het spel toch in competitie zijn. Volgende week meer nieuws over de aanmelding.

 

Toen was geluk heel gewoon

Op de bovenstaande foto ziet een spelerskaart uit 1974, de tijd dat we nog geen computer hadden en de controle van speelgerechtigde spelers niet via de app ging maar via geplastificeerde kaarten. Joopie van Zanten van 20 november 1961 was C-speler, zeg maar in de leeftijd van de JO15-4 spelers die vandaag tegen de MO17-1 speelden. De spelvreugde in deze wedstrijd spatte er vanaf. Ik heb genoten van het technisch verzorgde spel van de MO17 en van de onverzettelijkheid van de JO15-4. Vooraf had leider en coach Richard Brom oliebollen beloofd bij winst van zijn meiden. En de meiden gingen er voor! Tot aan de 16 werd er goed gecombineerd maar achterin had de JO15-4 de zaken prima op orde. Toch waren er oliebollen en dat begrijpt Richard heel goed, het is belangrijk dat alle meiden het naar de zin hebben en voldoende speeltijd krijgen. Na afloop zag ik vooral blije gezichten.

 

KMD senioren selectie traint met plezier

Op veld 4 zag ik Johan Vogler, John Schonewille, Edwin Canten, Peter Houtman, Willem Verwoerd, hoofdtrainer Martin de Mooij en de leiders Gerrit de Waard en Hans Verschoor. Ze waren er gelukkig weer. Met 13 selectiespelers was de oogst van aanwezige KMD1- en KMD2-spelers nogal mager maar als je plots weer het veld op mag, zijn er ook andere afspraken gemaakt. Ik begreep van Martin dat er met plezier was getraind en dat de spelers weer blij waren op het veld te staan. Voorlopig wordt er donderdag en zaterdag getraind en wordt de komende weken een hogere opkomst verwacht. Ook al kun je de kantine niet in, laten we koesteren wat we wel hebben en je bent weer lekker buiten aan het sporten. Toch?

 

 

Blijf gezond en hou je haaks

Peter van den Berg, voorzitter sv KMD

 

Foto Peter Foto Peter
IMG-20201108-WA0001 IMG-20201108-WA0001
IMG-20201122-WA0000 IMG-20201122-WA0000
IMG-20201122-WA0001 IMG-20201122-WA0001