Uitblinkers

Uitblinker (1)

Afgelopen dinsdag was de WOS op bezoek bij KMD om opnames te maken van “de uitblinker 2020”. KMD had een maand geleden Amber van Niel genomineerd voor deze prestigieuze prijs voor de uitblinker onder de jeugd in het Westland.

Amber kwam als 13-jarige de commissiekamer binnenlopen en vroeg of ze scheidsrechter van jeugdwedstrijden kon worden. Scheidsrechter coördinator Ruud Fidder ging gretig in op het aanbod van Amber. “Je moet wel 14 jaar zijn voor de KNVB scheidsrechtercursus” zei Ruud nog. Dan kan ze alvast ervaring opdoen, moet toenmalig scheidsrechters begeleider Peter Zuiderwijk hebben gedacht. En zo gebeurde het, Amber begon met fluiten en haalde op haar 14e glansrijk haar scheidsrechterdiploma en hielp en helpt ook met de keeperstrainingen o.l.v. John Schonewille en Tom Middendorp. In haar 15e levensjaar keept Amber verdienstelijk in de MO17 en gaat op voor haar HAVO diploma. Kortom de hoogste tijd om deze kanjer op te geven voor de uitblinkersprijs van de gemeente Westland. Vanwege corona is er dit keer geen ontvangst op het gemeentehuis maar een directe prijsuitreiking op ons sportcomplex. Het regende deze avond pijpenstelen en Amber was niets vermoedend present om training te geven totdat de WOS presentator met cameraman en fotograaf op ons sportcomplex verscheen. Ja en toen ook nog haar vader Koen aanwezig was, werd het Amber wel duidelijk dat er “iets” aan de hand was. U moet over 3 weken maar eens kijken naar de sportrubriek van de WOS en het interview en de vreugde zien. Ook de Meiden van de MO17 komen nog in beeld en vader Koen. Aan vader Koen werd gevraagd van wie Amber dit speciale vrijwilligerstalent toch had? “Niet van mij en niet van mijn vrouw” gaf hij aan. “We hebben niets met voetbal”. Mooi toch, Amber is speciaal en een voorbeeld voor alle meiden en jongens van onze vereniging. Deze zaterdag had Amber een interview met het Voetbal Journaal en had Ruud Fidder gebak gehaald omdat hij ook trots was op zijn scheidsie.

 

Uitblinker (2)

Sara Visser won twee jaar geleden de bovengenoemde uitblinkersprijs en heeft een soortgelijke carrière als Amber achter de rug. Alleen is Sara twee jaar ouder en keept in de MO19. Vandaag was Sara de hele dag op KMD. Met de MO17 keepte zij in de ochtend een wedstrijd. In de middag was er door het jeugdbestuur een mix toernooi opgezet en floot Sara vijf wedstrijden. Of Sara spierpijn had na een hele dag sporten en bewegen op KMD? Ik denk het wel! Maar er was meer goed nieuws: vanaf Theo van de Wetering met Lydia Kardol heeft KMD een rijke traditie van heren en dames die elkaar via onze voetbalclub ontmoeten. Daar kan geen Scrumpy, facebook of tinder tegenop.

In de commissiekamer zaten we even te filosoferen hoeveel KMD-stellen er rondlopen met Aine van Helmond en Ruben de Niet als één na laatste KMD-paar kwamen we toch uit op zo’n twaalf stellen. Wie die stellen zijn en met wie Sara Visser gaat? Het zou een prima KMD PubQuiz vraag zijn.

 

Uitblinker op de KMD PubQuiz van 11 december as?

Schrijft u de datum alvast op in uw agenda. Op vrijdag 11 december as. vindt de tweede KMD online PubQuiz plaats. De Quiz Brothers zorgen voor de techniek en KMD en met name Hans van de Wetering doet de presentatie. U hoort snel hoe u kunt inschrijven. We vinden het fijn als we u toch weer kunnen ontmoeten, al is het online. Het betekent voor u dat het KMD geschiedenis boek “Je had erbij moeten zijn” weer uit de kast moet. Naast 10 vragen over KMD, gaan er 10 over sport, 10 over muziek en 10 algemene vragen. Het beproefde concept zeg maar. Wordt vervolgd.

 

Uitblinker op de Algemene Leden Vergadering?

De inschrijving voor de ALV  is gesloten, maar liefst 74 leden hebben zich ingeschreven. En dat mag voor de eerste online ledenvergadering best wel een succes heten. Deze week worden de agenda en bijbehorende stukken en instructie verstuurd. Er zit een heuse ICT helpdesk klaar om u te assisteren bij ICT vragen of mocht het voorkomen inlogproblemen, maar ik verwacht het niet. U kunt interactief meedoen met de vergadering d.m.v. de zgn. chatfunctie en uw vragen bij de presentatie aan het bestuur stellen. In de pauze kunt u uw overige vragen aan het bestuur stellen. Om de vaart in de vergadering te houden, hebben we besloten de stellingen dit jaar te laten vallen. De vergadering wordt met het behandelen van de jaarverslagen, de benoeming van bestuursleden, helaas wat zakelijker maar we proberen zo goed mogelijk voldoende ruimte te creëren voor interactie en communicatie met de vragenstellers.  De vraag die ons weken bezighoudt: wie wordt de KMD Uitblinker met de vrijwilligersprijs van 2020? Wie o wie ontvangt de Willen van den Berg onderscheiding? De ontknoping volgt op de 27e november. Spannend!

 

Uitblinker bij het Jeugd Mix Toernooi?

Hoe onze Jeugdcommissie het toch elke keer weer voor elkaar krijgt om op deze zaterdagen onze jeugd te laten spelen? Zonder externe tegenstanders moet je creatief zijn. De JO15-2 thuis tegen de JO16-1, de JO13-1 tegen de MO17-1 etc. Al weken lang slooft de jeugdcommissie zich uit in de organisatie van onderlinge wedstrijden. Vandaag een mix toernooi en volgende week een soort bootcamp met allerlei sporten? Of beginnen we weer opnieuw met de JO16-1 nu thuis tegen de JO15-2? Als de jongens en meiden maar kunnen spelen en aan het sporten zijn. Ik zag het vandaag weer, het plezier, die glimlach, de lol die ze met elkaar hebben. Daar moeten we voorlopig mee doorgaan. Daarom is de jeugdcommissie en zijn de trainers en de begeleiders de uitblinkers van deze zaterdag.

 

Uitblinker premier Rutte?

Komt er na dinsdag as. meer positief nieuws? Vinden we dat het coronavirus en de tweede golf voldoende onder controle is? Is er vrees voor een derde golf en is het vaccin op tijd beschikbaar? Gaan we verder met een intelligente lockdown? Mogen de senioren dan weer trainen? Kunnen we in januari 2021 weer beginnen met de competitie? Mag de kantine in 2021 weer open? Er zijn genoeg vragen en onzekerheden om de TV-uitzending van dinsdag as. met spanning af te wachten.

We houden in ieder geval geen rekening meer met de traditionele nieuwjaarsreceptie op KMD. Ik hoop dat er een gunstig perspectief voor 2021 komt. We missen nu al te lang het openstellen van de kantine en de inkomsten die we halen uit de verkoop van consumpties. In 2020 scheelde dat t.o.v. 2019 al €30K, maar hebben we het verlies aan inkomsten voor dit seizoen gelukkig financieel kunnen opvangen. We hopen in 2021 op beter. Het is natuurlijk raar om Mark Rutte tot uitblinker uit te roepen als er voor KMD en al die sportverenigingen positief nieuws komt. Er is uiteraard een heel andere strijd gaande en of KMD dan weer open kan of gaat, is daaraan ondergeschikt. Maar ik hoop het wel, want ik zie om me heen hoeveel extra moeite dit bestuur doet en ik heb al die verhalen wel gehoord van de verenigingen die erg hun best doen om hun leden tevreden te houden en de exploitatie rond te krijgen? Wordt vervolgd.

 

 

Blijf gezond en hou je haaks

Peter van den Berg, voorzitter sv KMD

 

Foto Peter Foto Peter
IMG-20201115-WA0000 IMG-20201115-WA0000
IMG-20201115-WA0001 IMG-20201115-WA0001
IMG-20201115-WA0002 IMG-20201115-WA0002
IMG-20201115-WA0005 IMG-20201115-WA0005
IMG-20201115-WA0006 IMG-20201115-WA0006
IMG-20201115-WA0008 IMG-20201115-WA0008
IMG-20201115-WA0007 IMG-20201115-WA0007