Ballen

Geen Ballen

De afgelopen zaterdag stond KMD op de voorpagina van de Westlandse Krant vanwege het incident dat ruim 3 jaar geleden heeft plaatsgevonden. Liever kom je positief in het nieuws omdat het eerste senioren elftal goed presteert of de vereniging lekker bezig is. Het artikel was onder een aantal leden goed gelezen en dat betekende toch nog enige nazorg en emoties delen. Kennelijk zit het voorval bij de betrokkenen nog diep en is de wond van de agressie die op die avond plaatsvond nog niet geheeld. Het voorval loslaten kan vaak pas als er een gevoel van rechtvaardigheid is. De manier waarop we hier destijds met elkaar zijn omgegaan door onafhankelijk van elkaar persoonlijk en namens de vereniging aangifte te doen, is een belangrijke stap geweest. Dat de rechtspraak er drie jaar overdoet om de zaak af te handelen, is betreurenswaardig. Het ergste is dat de daders van de agressie in het artikel weinig empathie tonen, de meeste ten laste gelegde beschuldigingen van de aanklager ontkennen en daarom geen verantwoordelijkheid nemen voor de impact van hun daden. Je bent “een grote vent” als je sorry kunt zeggen en je persoonlijke verantwoordelijkheid neemt, ook al betekent dat dat je op de blaren moet gaan zitten. De reactie van de daders is die van kleine kinderen, die niets hebben geleerd en kennelijk strenger moeten worden gecorrigeerd. De rechter doet over twee weken uitspraak, ik hoop dat ze rekening houden met het feit dat de betrokkenen geen ballen tonen. Het bestuur beraadt zich de komende bestuursvergadering op een reactie.

 

Ballen zoek

Nu we het toch over ballen hebben. Regelmatig verdwijnen er ballen over het hek. Clubman Ed Boutkan woont inmiddels in één van de aangrenzende huizen en belde deze week verwonderd op. Hij had zeven ballen uit de sloot gevist! Ja u leest het goed, zeven! Hij moest er met de hond drie keer voor heen en weer lopen. We zijn blij dat we zo’n opmerkzaam lid in de buurt hebben wonen want als een boze buurman ze vindt, zijn we ze waarschijnlijk kwijt. Nu kunnen en mogen we voetballen, is de kantine dicht, moeten we allemaal op de kleintjes letten om de club overeind te houden, dan kunnen we ons dit niet veroorloven. Het gaat hier om de normen en de waarden. De waarde in deze is dat we een vereniging zijn die zuinig met haar middelen omgaat. Een bal kost toch al gauw € 25,-- Tel uit! In een tijd dat we op elke euro moeten letten. Het gedrag dat hierbij hoort, is dat een speler die een bal over het hek schiet, deze gaat halen en dat een trainer de betreffende speler daarop wijst. Moet toch lukken? Of moeten we een trainer die te veel ballen in zijn netje mist, korten op zijn salaris? Misschien flauw, maar we zullen de teugels aan moeten halen, als het gedrag niet verbeterd en Ed Boutkan de komende week weer met zeven ballen aan komt lopen.

 

Alle ballen verzamelen!

Laatste oproep: digitaal inschrijven voor de ALV

27 november as. om 20.00 uur is de eerste Online Algemene Leden Vergadering. Het wordt een onderhoudende avond, met een zak chips op schoot wordt u die vrijdag bijgepraat over het wel en wee van de club.  De agenda zal de komende week op de site worden geplaatst. D.m.v. een livestream via Microsoft Teams kunt u de hele avond mee beleven. Alle bestuursleden leggen verantwoordelijkheid af met een presentatie van de jaarverslagen. U kunt makkelijk meelezen, de powerpoint krijgt u thuis op uw scherm. Uw stem is nodig voor de (her)verkiezing van bestuursleden, de stellingen en u bent getuige van misschien wel het leukste item: de verkiezing van de vrijwilliger van het jaar. Wie o wie ontvangt de Willen van den Berg onderscheiding? De filmopnames zijn inmiddels gemaakt en, het is net als bij “wie is de mol”, de ontknoping volgt op de 27e. Spannend!

U kunt het allemaal via onderstaande link beleven.  Meedoen is heel eenvoudig. Gebruik de button op de website of vul je gegevens in via deze link (https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=pf9dYF-BukekPQlGHNa0xoY3TH9xq3xNsr_KVGLfWPpUOTVBNTE1UUdaODdHMEJOQURYTjNZSFRIRC4u).

 

Je kunt je inschrijven t/m vrijdag 13 november as.

 

Lekker ballen bij de jeugd

MO17-1 tegen de JO 13-1

De jongens tegen de meiden. Van Ruud Fidder mocht ik deze wedstrijd om 09.00 uur op veld 1 fluiten, ben je toch nog even op de club en ruik je toch nog even het gras. En dat is belangrijk in deze tijden. Zeker met dat mooie weer om buiten te sporten. De JO13-1 mocht lekker 2 x 40 minuten buiten spelen en de korte corner nemen. De meiden moesten de lange corner nemen en alle zeilen bijzetten om die kleine, irritant snelle mannetjes bij te houden. Het was een prima wedstrijd waarbij ik spits Owen bij de JO13-1 een talent vind en bij de meiden vond ik Eva erg goed spelen. Fijn dat we op deze wijze bezig zijn en een groot compliment aan onze jeugdafdeling die de wedstrijden toch maar mooi organiseert.

 

Niet ballen bij de senioren

Voor de senioren en de selectie is het wachten op beter nieuws vanuit de regering. De meeste clubs hebben geen training, dat is niet te doen en vol te houden met tweetallen.

Het is dus behelpen en te vrezen valt voor het competitieverloop. Vooral voor KMD1 vind ik dit erg. Zo dicht bij promotie vorig jaar en nu met deze lichting van spelers die qua leeftijd op hun top zijn, moeten wachten op betere tijden. Ik ga het volgende twitteren aan Mark Rutte:

“Beste meneer Rutte. Kunnen we a.u.b. weer gaan ballen met onze senioren? Uiteraard zonder publiek en met inachtneming van alle coronamaatregelen, maar doe het voor Thiemo Fidder, Mitch van de Wetering, Vinnie Vrolijk etc. Spelers die eind twintig zijn en U, meneer Rutte, en KMD hun beste voetbal willen laten zien. Straks zijn ze dertig, misschien iets trager of geblesseerd en is het hoogtepunt in hun voetbalcarrière voorbij! Gun ze die mooie tijd in hun leven want die komt nooit meer terug.”

Nou, als de minister president hier niet gevoelig voor is dan weet ik het niet meer. Ik heb er mede gezien de 140 karakters/woorden maar niet bij verteld dat deze spelers op dit moment hard blijven trainen en hun lichaam goed verzorgen zodat ze net als Jesse de Waard op hun 34e jaar nog in KMD 1 spelen. Wordt vervolgd.

 

 

Blijf gezond en hou je haaks

Peter van den Berg, voorzitter sv KMD