Koek en Zopie

Gedoe

Misschien heeft u de publicaties in de pers gevolgd? Er was best veel te doen over sportclubs in deze coronatijden. Is het nog wel leuk om in een bestuur te zitten in coronatijden was de titel? Hoe gaan de diverse verenigingen om met de problematiek en de protocollen en hoe wordt hierop geacteerd?

Na een week van evaluatie, overleg, afwegen, wikken en nog eens wegen, besloot het bestuur de deuren van de kantine te sluiten. Om geen keuze te hoeven maken welke 50 leden wel naar binnen mochten en welke 750 niet. Het is met deze maatregel ook geen doen om met een teller bij de ingang te gaan staan. Gelijke monniken, gelijke kappen! Bovendien blonken we een week geleden al niet uit in de persoonlijke verantwoordelijkheid om de afstand te bewaren en met slecht weer en schuilende mensen willen we geen chaotische toestanden binnen in de kantine. Duidelijkheid voor alles en de moeilijke beslissing nemen om de kantine te sluiten. In allerijl werd er een tent neergezet om buiten consumpties te verstrekken. U begrijpt dat het voor het bestuur en met name voor Marco Schregardus en Martin den Dulk veel werk en veel gedoe was om dit mogelijk te maken.

Nu werd ik de afgelopen week een aantal keren gebeld door omliggende verenigingen met de vraag “hoe regelen jullie dat?”. Alle verenigingen worstelen met de coronaproblematiek. Koek en zopie tent buiten en bidden dat het niet te hard ging regenen. Met het laatste hadden we zaterdag geluk, het bleef na 10.00 uur gelukkig droog. Met de koek en zopie en de enthousiaste dames achter de bar was het best gezellig. Op veld 3 en veld 4 werd er lekker gevoetbald en even niet over corona gepraat maar over voetbal.

 

Piet Hollaar Memorial

Het plan is om zaterdag 3 oktober as. te herdenken dat onze ontvangstmanager Piet Hollaar ons in maart dit jaar is ontvallen. Piet nam een speciale plaats in bij de KMD familie en daar hoort een passende herdenking bij. Op KMD zal door de selectie met rouwbanden worden gespeeld en vooraf aan de  wedstrijd een minuut stilte in acht worden genomen. Met de familie Hollaar wordt een speciale collage  onthuld in de bestuurskamer. Piet zal altijd een plekje hebben bij ons op de vereniging.

 

Nadenken

In het voorgaande blog sprak ik met u over de presentatie van het concept beleidsplan 2020-2025 aan  de denktank. Een keur van KMD leden die afgelopen woensdag meedachten over het gepresenteerde beleid voor de komende jaren. Het was best een lange sessie en, naar mijn mening, met goede discussies over items als: het aantal leden versus de capaciteit, het voetbal beleidsplan,  normen en waarden en het in te zetten vrijwilligersbeleid etc. Met de input gaan we de komende weken aan de slag om het stuk klaar te hebben ter inzage in de commissiekamer voor de leden rond 15 oktober waarna de presentatie plaatsvindt in de Algemene Leden Vergadering op vrijdag 30 oktober as.

 

Vooruit denken

Waar gaat het naar toe met de corona en het aantal oplopende besmettingen? Het bestuur krijgt vrijwel  wekelijks nieuw aan te passen maatregelen opgelegd door de regering, de gemeente en de KNVB. Het wordt ons niet makkelijk gemaakt om hier beleid in te voeren. We wachten de nieuwe berichten van de  ministers de komende week af en hopen dat we kunnen blijven spelen. Het aantal besmettingen neemt ook bij spelers toe. Zo werd vorige week de wedstrijd van KMD2 afgelast omdat spelers van de tegenstander waren besmet. Deze week waren er weer meer afgelastingen. U kunt zelf via de site van de KNVB, onder de rubriek corona besmetting op de club, bekijken wat te doen als er gevallen van besmettingen zijn binnen een team. Heeft u vragen over de uitvoering dan kunt u contact opnemen met onze corona coördinator Marco Schregardus via integriteit@sv-kmd.nl.

Het bestuur kiest ervoor de binnen-activiteiten te beperken. Het is heel goed mogelijk dat de kantine voorlopig dicht blijft. Houd de publicaties via de site, facebook en de apps de komende periode scherp in de gaten. We zijn voornemens een tent op de patio op te zetten voor de opvang van leden en supporters buiten. Zolang de temperatuur redelijk blijft, is dat goed te doen en meer verenigingen hebben al gekozen voor deze oplossing. Feit blijft dat het een behoorlijke investering is en we ons moeten afvragen hoe lang deze tijdelijke oplossing meegaat? Afijn week voor week zullen we monitoren en afwegen en blijft u van ons horen. Wordt vervolgd.

 

MO15

Het hoogtepunt van vandaag, voor mij althans, was het fluiten van de wedstrijd MO15-1 tegen GDA. Wat  gaaf dat ik de wedstrijd tegen Gabriël Dell`Addolorata, zoals de afkorting van GDA luidt, mocht fluiten. En ik begon, sorry meiden, met een missertje! Had ik net nieuwe batterijen in mijn horloge laten plaatsen, liep het ding 5 minuten achter! De meiden stonden al keurig opgesteld en waar bleef die scheids dan? Die dacht dat hij 2 minuten te vroeg was i.p.v. 3 minuten te laat. Gelukkig bestaat dit team uit hele toffe meiden en werd mijn slippertje door de vingers gezien.

Wat deden de meiden het goed vandaag zeg! GDA werd met 7-1 verslagen, het ene doelpunt nog mooier dan het andere. Esmeralda van Wilgen schoot zelfs een corner in één keer in het doel. Op alle fronten  werd GDA afgetroefd, KMD was feller in de duels, beter in de combinatie en had natuurlijk betere speelsters. Wat me opviel is dat ze elkaar ook in het veld positief bleven coachen. “Communiceren meiden!” hoorde ik regelmatig en het was echt geen theekransje hoor! Nee, het ging over driehoekjes en echt serieuze voetbalzaken. Zou dit de invloed zijn van trainer/coach Dennis de Ket? Het verschil met de roeptoeter van GDA langs de lijn was wel erg groot. Rustig en alleen zinvolle aanwijzingen geven, zo mag ik het graag zien. Complimenten aan Dennis en het hele team. Eén speelster viel me erg op: aanvoerster Noor Visser was vandaag in de achterhoede niet te passeren en was met haar snelheid voor mijn gevoel “overal”.  Ga zo door meiden!

Verzoek van de meiden van MO17 aan Ruud Fidder of ik de volgende keer hen wilde fluiten of is de  MO19 nu een keer aan de beurt of de JO15-2? Ik laat die keuze altijd aan Ruud over, die is de baas over de scheidsrechters.

 

KMD1 en KMD2

De resultaten van KMD1 en KMD2 waren deze zaterdag niet om over naar huis te schrijven, dat doen we  dan ook niet. Beiden teams weten weer wat verliezen is en wat er voor komt kijken om op de beslissende momenten toe te slaan.

Er komen nog wedstrijden genoeg waarin de jongens van de selectie kunnen laten zien waartoe ze in  staat zijn. Revanche, rehabilitatie en voetballen als kampioenen daar kunnen al onze supporters volgende week weer getuige van zijn. KMD2 speelt de topper tegen Velo en KMD1 tegen VDL. Het wordt vanwege de herdenking aan Piet Hollaar zo wie zo een speciale dag. Ik hoop dat u onze jongens en Piet’s familie massaal komt steunen.

 

Hou je haaks, blijf fit en gezond

Peter van den Berg, voorzitter sv KMD

Foto Peter Foto Peter
IMG-20200927-WA0000 IMG-20200927-WA0000