Quarantaine

Veranderingen in het bestuur

De kop is er af, de voetbalcompetitie voor amateurs is weer begonnen en ik ben er vanwege mijn vakantie in Griekenland en de daaruit opgelegde quarantaine noodgedwongen niet bij en dat doet pijn. Volgende week schuif ik weer als vanouds op 1,5 meter afstand aan.

Misschien heeft u het al gelezen op de site, er zijn een tweetal mutaties in de bestuursfuncties. Mits de Algemene Ledenvergadering op 30 oktober as. akkoord gaat neemt Patrick Kriek de functie in van bestuurslid Technische Zaken en nieuw in het bestuur is Frank Hollaar die beoogd bestuurslid Lagere Senioren wordt. Frank is niet nieuw op KMD, zijn kinderen voetballen bij de jeugd, hij voetbalt zelf bij de 35+ en u kent hem wellicht als begenadigd gitarist bij diverse KMD optredens. Een uitgebreidere introductie van Frank volgt later op de site.

 

We zijn begonnen!

Het spreekwoord luidt; de eerste klap is een daalder waard en zo was het zaterdag, hoorde ik, hartstikke druk langs het veld en genoten de supporters van de overwinning van KMD1 op MVV ’27. MVV is altijd een lastige tegenstander om tegen te spelen en net zo taai als KMD. Dan is het lekker om het seizoen zo te beginnen. Dylan Arbouw was het goudhaantje met zijn bekeken lob over de Maaslandse doelman heen.

KMD2 had de primeur vanwege een afgelaste wedstrijd vanwege corona. Bij de tegenstander ’s Gravenzande waren spelers besmet met het virus en dat betekende niet spelen. Hoe triest! Maar een goede maatregel om erger te voorkomen. Bij de Delftse studentensportvereniging van Ariston was het nog erger, daar mochten alleen sporters naar binnen op het sportcomplex en geen supporters, bestuurders en begeleiders. Kennelijk heeft heel Nederland een probleem om zich te houden aan de corona maatregelen en met name de 1,5 meter afstand tot elkaar te houden.

 

Voor en tegen

Het corona debat verdeelt het land. Zij die landelijke beleidsbepalers volgen en zij die tegen alle maatregelen zijn en corona maar gedoe of een gewoon griepje vinden. Met verbazing lees en verneem ik de stellingen die leiden tot extremistisch gedrag van degenen die geen rekening houden met kwetsbare doelgroepen of degenen die juist vinden dat het land maar weer in een lockdown moet of dat Nederland met een sterke leider maar in een dictatuur moet veranderen. Is het dan zo moeilijk om een beetje rekening en begrip voor elkaar te tonen? De waarheid en het gezonde verstand ligt zoals altijd in het midden. Het moet toch mogelijk zijn dat iedereen zich verantwoordelijk gedraagt? Overal om je heen zie je lieden die zich niet kunnen beheersen en puur egoïstisch of onverantwoord gedrag vertonen. Houd je a.u.b. aan de corona voorschriften. Het kan niet zo zijn dat we van het KMD complex een gevangenis maken! Bestuursleden en vrijwilligers zijn geen gevangenisbewaarders. Wij vragen u wel om u sociaal en verantwoordelijk te gedragen en te accepteren als u door leden wordt aangesproken. Alleen door niet “de kop in het zand” te steken en met elkaar op een verantwoorde wijze om te gaan met de maatregelen, kunnen we ervoor zorgen dat Nederland en KMD het COVID-19 virus onder controle houden en we dus kunnen blijven sporten. Het mooie weer zit ons nu mee, maar straks kunnen er slechts 50 personen in de kantine en ik haat het om dit te zeggen; als het uit de hand loopt, zijn we genoodzaakt de kantine helaas te sluiten. Tot die tijd proberen we ons zo goed mogelijk te organiseren, er komt een registratie-app, we onderzoeken de mogelijkheid voor een buitentent met voldoende ventilatie en we blijven hameren op uw persoonlijke verantwoordelijkheid. Doe het nou alsjeblieft.

 

Grote clubactie

De afgelopen zaterdag is de landelijke aftrap gegeven voor “de Grote Clubactie”.   De komende weken heeft u een grote kans dat meiden en jongens van de JO7 t/m JO11 langs de deuren om loten te verkopen. Loten kosten € 3,-- per stuk en met de aankoop steunt u de club omdat 80% rechtstreeks terugvloeit in de clubkas en er kunnen prijzen worden gewonnen door de clubs en de lotenverkopers. Dus hoe meer loten er worden verkocht, des te meer kans op prijzen! Ook bedrijven kunnen meedoen met de aanschaf van een zgn. Superlot. Doen dus en ik ben benieuwd of de opbrengst van vorig jaar overschreden wordt, moet lukken toch? Degene die de meeste loten verkoopt, wordt als clubheld in het zonnetje gezet. Laat onze jeugd niet voor een dichte deur staan, koop veel loten en steun onze club.

 

Algemene Leden Vergadering

Noteer in de agenda: vrijdag 30 oktober as. om 20.00 uur is de Algemene Ledenvergadering. De agenda volgt maar het zal een interessante bijeenkomst worden. Het beleidsplan 2020-2025 moet door de leden worden goedgekeurd en diverse bestuursleden zijn verkiesbaar. Zoals het er nu uitziet kunnen er i.v.m. de coronamaatregelen max. 50 leden plaatsnemen in de kantine. Uiteraard organiseren we alles rekening houdend met uw gezondheid en de coronarestricties. We onderzoeken de mogelijkheid om via een “live stream” en de thuiscomputer verbinding te maken, meer informatie volgt.

                                                                                                               

Denktank

Het bestuur is de afgelopen zomer druk doende geweest om het Beleidsplan 2020-2025 in concept gereed te krijgen. Na de introductie van het huidige Beleidsplan in 2015.

Woensdag as. vindt er een zgn. denktanksessie plaats. Wat is dat? Voor deze sessie nodigen we ongeveer 20 KMD leden uit van jong tot oud en een mooie dwarsdoorsnede van ons ledenbestand, om met ons mee te denken en vragen te stellen bij het concept. Uiteraard op een coronaverantwoorde wijze. Het doel van deze denktank sessie is dat het concept beleidsplan door de genodigden wordt getoetst en appelleert aan de ideeën van de leden. Mogelijk worden er aanpassingen aan het concept toegevoegd voor de definitieve versie, welke aan de Algemene Ledenvergadering op 30 oktober wordt voorgelegd.

Burenactie

Als het nieuwe seizoen is, beginnen er allerlei acties. Het weer is nog mooi en we hebben er zin in moet u maar denken. Ook dit jaar zijn Marten Damen, Carin Schaaf, Dide en Jop van Adrichem en Marco Schregardus langs de deuren gegaan van de buren met Westlandse groenten. Onze buren zijn als stakeholders ook onderdeel van onze organisatie. Af en toe zijn er klachten, zeker als er een bal per ongeluk over de omheining gaat of is er overlast van spelende kinderen. Als aanspreekbuur hebben we een geheim wapen ingezet. Sinds dit jaar woont “een beroemde KMD-er” op de Moerbalk nr. 14. Bij Ed Boutkan kunnen de over het hek geschoten ballen worden ingeleverd of de eerste emoties van de buren worden gedeeld. Mooi toch? De belangrijkste reactie was gericht aan de gemeente “of het struikgewas bij de  sloot gesnoeid kan worden, we willen graag op de velden kunnen kijken”.

 

KMD1 en KMD2

Volgende week fluit ik de MO15 en ben ik er weer bij als KMD1 uit bij Quick Steps speelt. KMD2 debuteert in deze competitie speelt uit tegen Honselersdijk 3, altijd lastig. Maar ik weet dat de jonge honden van dit elftal staan te trappelen en heb er alle vertrouwen in.

Bij KMD1 verwacht ik om 14.30 uur veel supporters bij het gezellige Quick Steps langs de lijn.

 

 

Hou je haaks, blijf fit en gezond

Peter van den Berg, voorzitter sv KMD

Foto Peter Foto Peter