Uitzending gemist

Eindelijk

Eindelijk ging het sportpark weer open voor wedstrijden. In totaal werden er gisteren negen wedstrijden gespeeld op ons sportpark. Het sportpark zag er anders uit dan we gewend waren. Bij binnenkomst lijkt het wel de Efteling en worden de bezoekers op een speelse wijze gewezen op de corona maatregelen. De boodschappen worden later bij de kantine en de kleedkamer nogmaals herhaald en er is met pijlen duidelijk aangegeven hoe de looprichting is. En dat is even wennen hoor! Om “even” het lege fust van buiten naar binnen te brengen, werd ook ik fijntjes gewezen op mijn voorbeeldfunctie! Omlopen Peter en let op de pijlen! Prima, het is belangrijk dat leden elkaar aanspreken. Bestuursleden, trainers, begeleiders, vrijwilligers en alle leden hebben een belangrijke taak om van het corona beleid bij KMD een succes te maken.

De eerste berichten over de uitvoering van gisteren zijn positief, ik sprak net corona coördinator Marco Schregardus, na wat opstartproblemen in de ochtend gaan we bekijken hoe het nog beter kan.

Het blijft belangrijk om voldoende afstand tot elkaar te houden. Ik zag dat we bij KMD van elkaar houden en als je elkaar een tijd niet hebt gezien, vlieg je elkaar nog net niet in de armen en wil je dicht bij elkaar zijn.

Het nieuwe normaal van afstand houden, verstandig omgaan met je gezondheid en regels en restricties naleven, is wennen maar we hebben het ermee te doen.

Volgende week draait het sportpark op volle toeren en hopen we met elkaar weer een stapje beter te worden en van KMD het mooiste plekje van Wateringen te maken.

 

Praatjes

In het afgelopen half jaar was en is corona een dominante factor in ons leven en had, verspreid over de dagen, slechts een aantal leden en begeleiders toegang tot het sportpark. Gisteren was het gezellig druk en besefte ik pas hoe erg ik de praatjes met iedereen had gemist en juist met degenen die je niet elke week ziet. Hoe is het met je? Joh, ben je gestopt met voetballen Melanie? Als telg van de beroemdste KMD familie is er altijd een plek voor je bij KMD. Wat?? Daar ga ik eens intelligent over nadenken. De jonge KMD talenten Brett en Bryan Weijdeveld zijn verhuisd naar Zoetermeer, gaan voor hun studie naar de VS en nemen een (naar ik hoop tijdelijke) KMD sabbatical. Zij waren op het sportpark omdat ze de sfeer en hun KMD maatjes misten. Snel sparen voor een scooter boys en blijven komen op KMD.

Het was ook goed om o.a. Cees Boeters, Ronald Balm en Koos Hanemaaijer langs de lijn te zien, aandacht geven en een kort praatje maken om ze te steunen in de strijd tegen hun ziekte.

Het mooie aan deze dag was dat ik een hoop blije gezichten van leden en supporters zag, die weer met elkaar in gesprek waren. Ontmoetingen zijn zo belangrijk voor de mens, laten we dit vasthouden.

 

Waar klein groots in is

Na een half jaar mocht ik mijn scheidsrechters kloffie weer eens aandoen. Ruud Fidder had me de mooie wedstrijd KMD JO17-1 tegen Sparta JO16-1 toebedeeld. De Rotterdammers spelen divisie voetbal en zijn ingedeeld in de competitie op een hoger niveau dan onze jongens. Wat heb ik genoten van dit elftal! Na een 0-2 tussenstand, werd er uiteindelijk met 4-2 gewonnen. Met een uitgekiende strijdwijze van hoog druk zetten en vooral in de tweede helft een betere balans in het elftal, werd Sparta afgejaagd en uiteindelijk overwonnen. Deze jongens moeten onmiddellijk een contract voor het leven krijgen, niet op papier maar in ons hart. Wat een geweldige talenten en toffe gasten zijn dit. Ik wil eigenlijk geen namen noemen omdat alle spelers goed zijn maar van één speler waardeer ik zijn uitmuntende technische spel. Met Leandro Havinga hebben we de nieuwe Jesse de Waard in huis als hij zich tenminste zo blijft ontwikkelen en net zo betrokken blijft bij KMD als Jesse.

Ik ga ze binnenkort eens aan elkaar voorstellen, Mitch van de Wetering aan Merijn Voorham, Dennis Raatgever aan Jasper Soer etc. Buddy’s voor het leven! Het geeft gelijk aan waar een kleinere club in kan uitblinken t.o.v. een grotere vereniging. Persoonlijke aandacht en verbondenheid, dat maakt KMD uniek.

 

Volgende week ga ik lekker de mannen van KMD 6 fluiten, daar lopen talenten in die inmiddels de 30 zijn gepasseerd maar ook van onschatbare waarde zijn voor onze vereniging. Ik heb er nu al zin in. Ik ben ook benieuwd naar de eerste wedstrijd van KMD7 tegen Ariston. Het team van de leiders Ronald Assies en Marco van der Gaag maakt met allemaal jeugdspelers hun debuut in de senioren. Succes mannen.

 

KMD selectie

Gelukkig had ik nog net genoeg tijd over om KMD2 en KMD1 te zien voetballen. Bij KMD2 proefde ik een nieuw elan met de robuuste Tommy Blooker en Daan van Zuilen achterin, net overgekomen uit de JO19 en het was goed Thom van Essen in dit elftal te zien, waar ooit zijn vader Koos uitblonk. Zo bulkt dit elftal van het talent.

Er is tijd en geduld nodig om deze jongens te laten rijpen en goed te begeleiden. Maar ik voel dat we “goud in handen” hebben en alles in de toekomst zo moeten organiseren dat we een soepele doorstroming krijgen van onze jeugd. Laat dat maar aan de technische mannen van de lange termijn over Frank Kuijl en Jeremy van der Stap.

KMD2 speelde met 1-1 verdienstelijk gelijk tegen Scheveningen 4. Trainer Edwin Canten krijgt het nog druk met zijn keuzes, want het wordt dringen voor een basisplaats met zoveel goede spelers.

Datzelfde geldt ook voor de trainer van ons 1e elftal, Martin de Mooy die Lamar Mauris op nr. 9 liet spelen tegen SVH en Jordy Navarro op linksback een prima wedstrijd zag afleveren. De “0” is heilig in dit elftal en in deze wedstrijd hoefde Odens van der Zwan slechts enkele malen handelend op te treden. Als je met 4-0 wint, heb je een prima resultaat gehaald en zijn de spelers weer een beetje fitter, weer wat handiger met de bal geworden en zijn de  spelpatronen weer wat meer vertrouwd.

 

Dinsdag as. wordt het andere koek als er door KMD 1 tegen en bij VV Kranenburg wordt geoefend. Ik zie u graag om 20.00 uur aldaar.

Het worden weer mooie voetbalweken met de komende weken eerst de KNVB bekerwedstrijden op 29 augustus uit bij Moerkapelle. En op zaterdag 19 september verheug ik me nu al op de eerste competitie wedstrijd thuis tegen MVV ’27. We zijn begonnen!

 

 

Blijf fit en gezond

Peter van den Berg, voorzitter sv KMD

image1 image1
IMG-20200823-WA0000 IMG-20200823-WA0000