Laatste orders

Het Krantje

Met dit wekelijkse stukje proza probeer ik u zo goed mogelijk mee te nemen in wat mij bezig houd op KMD, wat er op onze club gaande is en ik probeer de leden bij elkaar te houden. Dat lukt niet altijd en ik word niet altijd begrepen omdat ik een andere taal spreek of juist leden niet aanspreek met het gekozen onderwerp. Om de leden te bereiken is het de vraag of de website het juiste medium is, immers via voetbal.nl en de app kun je snel kijken hoe laat en waar je moet voetballen, via de groepsapp wordt gecommuniceerd over vertrektijden en aanwezigheid. Het belang van een website als informatiepunt neemt af.

Dat doet me denken aan die gedenkwaardige Algemene Ledenvergadering van, ik meen, 2006. De kantine puilde uit en het was de meest drukke ALV in tijden want er zou besloten worden dat het KMD krantje zou verdwijnen en dat alle informatie voortaan op de website gemeld zou worden. De tegenstemmers hadden zich al geformeerd en het zou een heet avondje worden, weet je nog Teun Kardol? Teun was onze laatste redacteur en spendeerde veel tijd aan het typen van de copy. Het was de tijd dat het Krantje meestal op woensdag in de brievenbus viel en je thuis ruzie kreeg wie het als eerste mocht lezen. Ja lezen! Want het krantje stond vol met ludieke verslagen en je lag regelmatig krom van het lachen over de gebeurtenissen van het elftal dat weer eens net aan en natuurlijk onverdiend had verloren.

De verslagen werden gedeeld, je sprak er over en je kende op deze wijze bijna iedere (jeugd)speler en speelster. Afijn, met een ruime meerderheid werd er gekozen om het Krantje te elimineren, immers het bespaarde de club een aardig centje. Teun was zijn baan kwijt en met hem de vele vrijwilligers die op dinsdag stencilden en het Krantje rondbrachten. Een zakelijke beslissing dus die de goedkeuring van de meeste leden kreeg.

Waarom ik u dit vertel? De tijd gaat snel en de website wordt niet zo goed gelezen als het Krantje, deels door desinteresse van (nieuwe) leden maar ook omdat de geplaatste artikelen niet iedereen aanspreken. Het is allemaal zakelijker geworden vind ik, veel info en weinig humor of persoonlijke verhalen. De rubriek verslagen op de site is angstvallig leeg. Rob Moerman van KMD 5 schrijft nog wekelijks een fantastisch verslag en niet te vergeten Tic Tac Theo van de Veteranen.  De verslagen staan op Facebook en worden geplaatst in de groepsapp. Mooie media voor “de incrowd” en een selecte groep maar jammer dat er geen breder publiek meer is.

Toenmalig voorzitter Henry Ditewig had gelijk dat de club de kosten kon besparen maar Teun Kardol had ook gelijk. Het Krantje verbond de club, je sprak met elkaar over het wel en wee van de club en het was wekelijks een feest van herkenning. Uit sociaal oogpunt is het verdwijnen van het Krantje een gemis. En niet elke bezuiniging is verstandig, kijk maar naar ons onderwijs en de zorg!

Zou het roeien tegen de stroom in geen mooi idee zijn? Hoe zouden we alle KMD leden kunnen boeien? Zou Teun Kardol nog een KMD Krantje willen maken, zouden de pensionada’s op dinsdag nog willen printen, vouwen en willen rondbrengen? Of moeten we ons toch maar via de site, de nieuwsbrief, Facebook, Instagram, twitter, de app verbinden? We zullen in ieder geval die kanalen moeten aanboren die alle KMD leden blijft verbinden.

 

Rond

Het belangrijkste nieuws voor deze week is dat de technische staf van de heren senioren rond is. Bij de KMD heren 1 selectie zijn er geen mutaties. Martin de Mooij, Willem Verwoerd, Johan Vogler en Hans Verschoor (met hulp van Gerrit de Waard) waren al gecommitteerd voor het komende seizoen. Bij de KMD heren 2 selectie gaf leider Ton Meijer aan te willen stoppen. Ton wordt mede eigenaar ven een bar in Oostenrijk en zal, als hij in Nederland is, zeker blijven langskomen. KMD is mijn club, vertelde hij me gisteren vanuit Oostenrijk. Hulptrainer Guido Dieleman gaf ook aan lastig te zitten met werktijden. Welnu, we zijn blij dat Jaco van der Tang de taak van leider op zich gaat nemen en dat Peter Houtman, hoofdcoach van 2, Edwin Canten gaat assisteren. Beiden hebben hun sporen bij KMD al meer dan verdiend en zijn een welkome aanvulling van onze staf. Frank Kuijl in zijn rol als Technisch Coördinator Senioren zorgt ervoor dat de communicatie onderling en naar het bestuur toe sluitend is, dat we lekker over voetbal kunnen praten en onze jongens met veel plezier in de selectie voetballen. Met deze groep deskundige en fijne mensen hebben we een uitstekende staf die de jongens verder kunnen helpen in hun ontwikkeling en prestatiedoelen. Ik heb nu al zin in het nieuwe seizoen.

 

Veerkracht

Aan het einde van het seizoen, kijk je nog eens terug naar de afgelopen maanden. Ik kan u vertellen dat ik deze jaargang, het raarste seizoen ooit vond. En dat door een virus! Na drie maanden ben ik weer goed hersteld van mijn corona besmetting en draai weer volop mee in het bestuur. Het abrupte einde van het voetbalseizoen betekende dat alle directe contacten op KMD noodgedwongen werden beëindigd, de kantine dicht, de velden. Heel bizar maar iedereen begreep de maatregelen om erger te voorkomen. Nu we mondjesmaat weer open zijn, is het seizoen afgelopen en buigen we ons over het corona protocol om bij de eerste training van de heren selectie op 8 augustus as. met de kantine weer open te kunnen gaan.

Ook het overlijden van onze ontvangstmanager Piet Hollaar hakte er behoorlijk in. Piet was en speciale en markante KMD-persoonlijkheid. Net in Corona tijd konden veel KMD-ers niet persoonlijk afscheid nemen van Piet en de familie Hollaar hun steun betuigen. Toch zal ik juist niet deze uitvaart vergeten vanwege het indrukwekkende saluut van Piet’s collega’s en de KMD selectie staf. We zijn nog niet klaar met Piet, met de familie blijven we in contact over een passend eerbetoon. Juist Piet zou met een grap of relativerende opmerking het betrekkelijke van de situatie kunnen laten inzien. Ons kompas staat alweer op het volgende seizoen en we tonen veerkracht, juist nu kijken we uit naar nieuwe avonturen en nieuwe successen om met elkaar te delen.

 

Mooiste kantine, mooiste club

Gisteren was ik met mijn schoonvader en oudste lid, Huib Bakker, op de club. Huib mist het contact en zijn wekelijkse uitje enorm. Hij was benieuwd hoe het sportpark erbij lag en wilde er na zijn lockdown weer eens op uit. Boven in de spreekkamer waar de selecties hun wedstrijdbespreking houden, was Stef Fillon druk bezig met de materialen en viel me op hoeveel mooie foto’s er aan de muur hangen. Ik kom niet te vaak in dit heiligdom want veel zit er achter gesloten deuren en die waren nu open, zodat we ook eens goed kijken wat voor materialen en spullen er allemaal worden bewaard. Bestuurslid Martin den Dulk gaf als een volleerd museumconservator een rondleiding en Huib is weer helemaal bij over “de nieuwe plantenbakken”, de deklatjes, de inrichting van de vriescel, het opschonen van de materiaal hokken etc. De helden van de onderhoudsploeg maken KMD, ook de komende zaterdagen, nog mooier, nog frisser en dus nog leuker. Na “iedereen” weer even gesproken te hebben en op de weg terug naar de parkeerplaats stamelde Huib; mooiste kantine, mooiste club!

 

 

Het is tijd voor vakantie, veel plezier en tot in augustus!

Peter van den Berg, voorzitter sv KMD

IMG-20200705-WA0000 IMG-20200705-WA0000
IMG-20200705-WA0001 IMG-20200705-WA0001
IMG-20200705-WA0002 IMG-20200705-WA0002
IMG-20200705-WA0003 IMG-20200705-WA0003
image1 image1