Bouwlint

Under construction

Net nu de regering verdere versoepelingen heeft aangekondigd en er weer voor iedereen in partijvorm gevoetbald mag worden, is het slotstuk van het seizoen aangebroken. Rond de opstallen staat figuurlijk een rood wit bouwlint. Op KMD wordt er door de onderhoudsploeg hard gewerkt. Verantwoordelijk bestuurslid Algemene Zaken, Martin den Dulk, heeft me uitgelegd dat alle deklatten van de kozijnen worden vervangen, dat is beter voor de conditie van het hout i.v.m. vochtophoping. Ik ben blij met zoveel deskundigheid en harde werkers. Die hebben we echt nodig want de opstallen zijn immers eigendom van de club en dan ben je daar natuurlijk zuinig op.

Binnen is er sprake van een enorme schoonmaak, opruiming en verzameling van kleding. Zes teams of zijn het er nu vijf? (Luuk Willemse en Nico Kouwenhoven in gevecht met hun administratie) moeten hun kleding nog inleveren. Doe dat nou! Dan kan er goed beoordeeld worden wat er nog mee door kan.

De kantine lijkt wel een outlet shop van RAVAGE zoveel shirts liggen er, boven zijn er extra rekken gemaakt voor de jassen etc. Het pand blijft zo de parel waar we trots op kunnen zijn en de vrijwilligers die de teams ondersteunen lopen er zo dadelijk weer gesoigneerd bij. Ongelofelijk eigenlijk dat kleding en uitstraling zo belangrijk zijn geworden, alleen een pashokje ontbreekt nog. Ik maak er maar een grap over, maar u begrijpt het; de kantine en de kleedkamers bij KMD zijn tot de eerste training bij de senioren op 8 augustus as. gesloten.

 

Extra selectieteam niet gelukt

Ook het bestuur is druk bezig met de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen. De elftallen formatie is een ware puzzel. In onze ambitie willen we de selectie graag uitbreiden met een derde selectieteam. Op basis van de aantallen gaat dat helaas niet lukken! Ik zeg helaas, en met pijn in het hart. Selectie teams bestaan tegenwoordig uit minimaal 18 spelers en recreatieteams zelfs uit meer dan 20 spelers. De afgelopen jaren heeft uitgewezen dat deze aantallen nodig zijn om een team op de been te houden. Waar je voorheen aan 13 spelers voor een heel seizoen genoeg had (en dan had je er nog de pest in als je reserve zat) omdat iedereen altijd present was, zijn er nu vanwege festivals, vakanties, uitjes met de vriendengroep, half geblesseerden, met de vrouw of vriendin naar IKEA etc. vele malen meer spelers nodig. Waar voorheen alles om het voetbal draaide en alles voor de trainingen en de zaterdag week, is het nu de belangrijkste bijzaak geworden.

We zijn niet over één nacht ijs gegaan, hebben overlegd, nog eens gekeken naar aantallen, nog eens vergaderd, om maar tot een goede beslissing te komen. Conclusie onze ambitie moet nog een seizoen in de koelkast. Een selectie met 43 voetballers voor 3 selectieteams is te smal om drie teams in competitie te houden. Het is beter om met een surplus per elftal aan de competitie te beginnen. Dan richten we die pijlen en onze ambitie voor een extra heren seniorenselectieteam liever op 2021-2022 als er weer een succesvolle lichting uit de jeugd doorkomt.

 

Druk met Corona

De protocollen vlogen ons de afgelopen weken om de oren. Of we weer open wilden gaan en ons wel aan allerlei regeltjes wilden committeren. Tsja, de regering weet wat ze aan de vrijwilligers van sportclubs hebben gevraagd. Met veel inzet hebben we dat gedaan. Van kiss & ride brigade voor de ouders die het sportpark niet op mochten tot het desinfecteren van de materialen. We zijn glansrijk geslaagd voor ons Corona diploma.

Een nieuwe uitdaging doemt op als de kantine in augustus weer open mag en we ons aan de 1,5 meter afstand in de kantine en langs de kant moeten houden. Voor, achter de bar, langs het veld en, zoals het er nu naar uitziet, iedereen moet zitten net als in de horeca en je mag alleen op fluistertoon juichen bij een doelpunt. Minder tafels en stoelen en dus ook minder leden in de kantine?

Er zijn een hoop vragen die nog ingevuld moeten worden op welke wijze we dit kunnen organiseren zonder veel te moeten handhaven? Met de vakanties in aantocht hoeven we ons daar nu niet te druk over te maken en hoop ik dat “het gezonde verstand” en de discipline een belangrijk baken zijn. Eén ding staat voorop als “het gezonde verstand” niet de oplossing blijkt, wordt er een keuze gemaakt voor de gezondheid van alle leden.

Ik hoop niet dat dit betekent dat we weer te maken krijgen met een lockdown. Nu we te maken hebben met een plaag van lieveheersbeestjes op het strand, hoop ik dat ze gelijk die Covid-19-virusdeeltjes verdrijven.

 

Vaders met dochters

Zo vader zo zoon was in de jaren zeventig een bekend TV programma. Johan Cruijff had een voetballende zoon, Willem van Hanegem ook, Rafael van der Vaart heeft Damien die aardig kan voetballen en Maurice Steijn, wiens zoon Sem bij KMD begon in de jeugd, speelt nu bij ADO Den Haag. Voorbeelden van vaders met voetballende zonen.

Toen ik gisteren op KMD was, kwam penningmeester Joost de Waard ook even aan, samen met dochter Saar, op de fiets. Joost en Kim hebben drie prachtige dochters.

Mijn “grote voorbeeld” op het gebied van vaders met dochters bij KMD, Dirk Hanemaaijer, heeft er ook drie (inmiddels getrouwde dames?). Wij zagen elkaar, KMD vaders met dochters, op de balletschool en bij balletvoorstellingen. Pappa ging naar de voetbal en de meiden met mamma mee naar ballet. Toen ik Joost zo zag, besefte ik dat de tijden bij KMD voorgoed zijn veranderd. Saar wil op voetbal omdat zus Sien dat al een aantal jaar met veel plezier doet.

Gelukkig zijn er bij KMD nu zes meidenteams en is er onder de bezielende leiding van Coördinator Marcia van der Ven en de dames TC met Dennis de Ket, een fantastische lichting met meiden die graag willen blijven voetballen. Blijven vooral, want KMD met alleen maar jongens en mannen is helemaal niet zo leuk.

We zullen er alles aan doen om de vaders en natuurlijk ook de moeders met dochters te ondersteunen. De sponsor ING heeft daar ook een noot in het sponsorcontract van gemaakt: dat wij het meiden en damesvoetbal blijven stimuleren. Deden we al, gaan we nog meer doen met goede trainers en een fantastische begeleiding waar Edwin Haket, Linda Ophof, Angelique Wortel, Usenie Hendriks, Richard Brom, Joop Wotsing en Frank van Dijk op onze club dé voorbeelden zijn. Houd de sfeer er vooral in en voor je het weet voetballen ze nog samen met secretaris Dide van Adrichem in het rosé olé team of later met MO19-1-speelster  Stacey Jansen in de KMD dames selectie, want die gaat er weer komen. De meiden toppers komen er aan!

 

Vakantie?

Het einde van het voetbalseizoen is in zicht. Volgende week nog een paar trainingen, nog een paar wedstrijden, de onderhoudsploeg en het bestuur gaan nog even door. Er staan namelijk nog een paar punten op de agenda: beleidsplan, rookbeleid, coronaprotocol voor als de competitie begint, kleding, materialen voor het nieuwe seizoen etc.

Bent u ook zo toe aan vakantie? Of is dat een raar begrip geworden door die Corona perikelen? Het heeft ons in ieder geval meer dan voldoende bezig gehouden. Later hebben we het er nog over: weet je nog dat de KMD selectie op 8 augustus bijna compleet aanwezig was, omdat er geen festivals waren, bijna iedereen in Nederland of thuis voor vakantie bleef en ze allemaal zo’n zin hadden in het nieuwe seizoen? O ja joh!

 

 

Blijf fit en gezond

Peter van den Berg, voorzitter sv KMD

image1 image1
IMG-20200628-WA0000 IMG-20200628-WA0000
IMG-20200628-WA0001 IMG-20200628-WA0001
IMG-20200628-WA0002 IMG-20200628-WA0002