Opsporing Verzocht

Trieste dagen

Was dat even schrikken, werd ons erelid Ab van den Berg, uit zijn bed gebeld omdat dinsdagnacht het alarm bij KMD afging. U moet weten dat Ab bovenaan de lijst staat als waarschuwingsadres bij onze alarmcentrale. Binnen 10 minuten was Ab aanwezig op het sportpark te samen met de politie. Om binnen te komen hadden de boeven met een baksteen het glas van de deur aan de taludkant ingeslagen en het alarmsysteem onklaar gemaakt. Na inspectie ter plekke met honden werd het sein “pand vrij” gegeven. De boeven waren verdwenen maar er was een hoop schade. Dezelfde dag werden er herstelwerkzaamheden uitgevoerd. Die avond van woensdag op donderdag hetzelfde verhaal; alleen was de schade nu groter. Aan de rechterkant van de deur was nu het glas ingeslagen. De koelkast was geforceerd, getracht was de TV in de kantine los te rukken, een ravage in de commissiekamer waar diverse lades waren doorzocht etc.

Wat heb je te zoeken in coronatijd in een voetbalkantine waar geen geld of spullen van waarde aanwezig zijn? Je vindt er alleen drank en voetbalkleding. En wat was er uiteindelijk gestolen?  ……….. drie kratten bier!!! Voor drie kratten bier met een inkoopwaarde van €30,-  wordt voor duizenden euro’s aan schade aangericht. Schande!! Wat voor een loser ben je dat je jezelf verlaagd tot een dergelijk immoreel gedrag?

We gaan over tot de volgende maatregelen; m.b.v. de camerabeelden van de zorgboerderij en Hornbach wordt aandacht gegeven aan deze zaak. Door eigen intelligent speurwerk en verbeterde inbraakdetectie zullen in het vervolg alle bewegende beelden in en rondom de opstallen worden vastgelegd. Zelfs een muis wordt nu vastgelegd. De club en de verzekeraar, we hebben er een hoop werk aan en er zijn nog vragen. Want hoe weten de boeven de weg naar het alarm? En wat hadden zij te zoeken in de koelkast? We hebben er weer van geleerd. Het waren twee trieste dagen.

 

KMD positief in het nieuws

De afgelopen weken heeft de sponsorcommissie met een unieke actie een aantal van onze sponsors in het zonnetje gezet. Sponsors konden zich aanmelden als ”KMD Sponsor van de dag” en aangeven hoe de KMD leden ze kunnen steunen.

De berichten zijn geplaatst op de Facebook pagina Klein Maar Dapper en werden veelvuldig gedeeld. Met zeer positieve reacties van de sponsors, die blij waren met de extra aandacht voor hun bedrijf. En als kers op de taart heeft de Wateringse Krant ook ruimschoots aandacht aan deze KMD actie besteed met een mooi artikel.

Het blijkt maar weer eens dat, juist in moeilijke tijden, creativiteit gewaardeerd wordt.

 

Buurman en buurman

De bekendste klussers van de TV zijn misschien wel de animatiehelden buurman en buurman. Klussers in hart en nieren. Zelf ben ik een enorm nul op dit gebied en ik vind er ook helemaal niets aan om te klussen. “Wat zijn ogen zien verpesten zijn handen” werd er wel over mij gezegd. Zo heeft ieder zijn kwaliteiten. Rob Moerman geeft elke zaterdag om 07.00 uur op Facebook al aan dat hij lekker gaat klussen op KMD. 14 mannen waren er deze zaterdag aanwezig op KMD en als je dan om 10.30 uur met versnaperingen op het complex komt aan wandelen, wordt er fijntjes opgemerkt dat je “te laat” bent voor het eerste en tweede bakkie. Humor van harde werkers die in hun element zijn. Voor het derde bakkie mag je wel even storen, maar niet te lang, want de gordijnen die gewassen zijn moeten immers opgehangen worden, de verf- en schoonmaakklussen moeten worden afgemaakt. Er werd gelast, getimmerd, opgeruimd etc. en natuurlijk veel gelachen zoals mannen op de bouw “lekker bezig” zijn. Wie die vaste mannen zijn? Bestuurslid Martin den Dulk, met beginnend baardje, Jan Middendorp natuurlijk, Hans Braber sr, Marco van der Gaag, lid van verdienste Rob Moerman, Wim van Wilgen, Ben de lasser, Tom Middendorp, Danny Wiegers, Stef Fillon, Ricky van Wilgen, Ruben Verschoor en Ad Langeveld. Maar liever staan deze mannen niet in “the spotlight” omdat ze het heel gewoon vinden om zich voor de club in te zetten en omdat daar geen woorden, laat staan handen, aan vuil gemaakt hoeven worden. Wel is het goed om aandacht te geven en je waardering te tonen. Applaus en een diepe buiging.

 

Technisch beleid

Het leukste naast sporten en voetballen zelf, is het praten over voetbal. Nu er geen competitie is, valt er niet veel te praten. Wel wordt er met Hoofd Jeugd Opleidingen Jeremy van der Stap en TC Senioren Frank Kuijl nagedacht over het technische beleid van de club. Moeten we bij KMD streven naar een vaste speelwijze? Is er een herkenbare speelstijl mogelijk voor alle teams? Opkomende backs, vroeg druk zetten naar voren? Wat doen we bij balbezit? Hoe kantelen we de linies bij balverlies? Wie geeft het sein om collectief te jagen op de bal? Erg interessant om over voetbal na te denken en uit te werken, al bepalen de kwaliteiten van je spelers altijd je speelwijze. We denken in ons technische beleid weer een stap te maken. De jeugd zal door een uniforme aanpak weer stappen gaan maken, de ambities zullen naar boven bijgesteld worden en de opvang naar de senioren toe krijgt een speciale plek. Veel aandacht zal er zijn voor de communicatie en de manier waarop jonge spelers worden begeleid.

U heeft het nieuws over de formatie van de senioren elftallen de afgelopen weken in deze rubriek ongetwijfeld gevolgd. Door de toestroom van vele jeugdspelers wordt er een selectie elftal en een recreantenteam met jeugdspelers geformeerd. Voor KMD3 is er inmiddels een trainer en een leider in het vizier en voor de overkomende jeugd die op recreatieniveau uitkomen, is de begeleiding rond.

Op de site vindt u een oproep voor een leider voor KMD2, een mooie vacature naast trainer/coach Edwin Canten en een mooie rol in het begeleidingsteam van de selectie.

Corona gooit wel roet in het eten om plenair met alle selectieleden op korte termijn bij elkaar te komen en een aftrap te geven voor het nieuwe seizoen. We kunnen en mogen voor een dergelijke groep > 30 mensen nog niets! Maar je bent als overkomende jeugdspeler naar de senioren wel benieuwd waar je terecht komt? Ook daar wordt aan gewerkt, dan maar ouderwets een rondje bellen.

 

Pek met veren

Al luisterend naar de verhalen en frustraties van boze KMD’ers, na de inbraak, gaat de kern van de verhalen er om dat je met je poten van de club af moet blijven. Zoals Van Kooten en de Bie’s alterego’s Jacobse en Van Es bij de Tegenpartij hun eigen knokploeg “de Wodan Boys” hadden, zo gaan er stemmen op om “de KMD Boys” te formeren. Zij blijven slapen in de kantine en o wee als deze mannen de boeven vangen. Pek met veren is niet voldoende en hand afhakken te weinig. Ik zou het maar niet meer proberen.

Ik zag Cees Zonneveld Pzn weer allerlei vuil van de velden en het parkeerterrein afhalen en een verloren bal uit de struiken halen!! Hoe is het mogelijk? Je ruimt je rommel op!! Ook op de spullen van de club zijn we zuinig. Hoe kan het dat er jaarlijks zoveel ballen verdwijnen? Elke trainer, leider en speler gaat voortaan achter de verdwenen ballen aan! Wat het de vereniging kost om ieder jaar weer 80-100 ballen te vervangen? Dat kan toch makkelijk beter? Zo is het goed om de hardliners van de club weer aan te horen. Je moet ze niet in een landelijk bestuur hebben, maar zonder Baudet en Marijnissen geen succesvolle regering zullen we maar denken.

 

 

Blijf fit en gezond

Peter van den Berg, voorzitter sv KMD

image1 image1
Wodan Boys 1 Wodan Boys 1
Wodan Boys 2 Wodan Boys 2
Wodan Boys 3 Wodan Boys 3