Jaap van Dissel

Promoveren

In het beleidsplan 2015 – 2020  is o.a. opgenomen wat op het voetbaltechnische vlak de ambities zijn van KMD, wat het gewenste niveau is van de selectie elftallen van de jeugd en de senioren. In die ambitie zijn we bij de jeugd glansrijk geslaagd, het niveau is in die jaren omhoog geschoten. Bij de senioren blijven we in die ambitie helaas achter. Het is belangrijk dat de selectie elftallen KMD2 en KMD3 de komende jaren op een hoger niveau gaan uitkomen. Wij denken dat het moet lukken met de komende golf van talentvolle jeugdspelers die een plaats in deze elftallen gaan krijgen. Voor KMD1 geldt dat we op de goede weg waren en volgens clubicoon Peter Zonneveld waren we geheid kampioen geworden (en dat riep hij al vanaf wedstrijd vier tegen me) als de competitie niet werd stilgelegd. Voor alle jeugd- en seniorenteams is er een mogelijkheid om per seizoen een gewenste klasse-indeling bij de KNVB op te geven. Daar hebben we voor KMD1, in overleg met de staf, gebruik van gemaakt. Ieder seizoen zijn er mutaties bij de klasse indeling vanwege fusies en verenigingen die ophouden te bestaan, vooral bij de zondag-afdeling komt het op dit moment voor dat de club promoveert naar een hogere klasse zonder dat het 1e team kampioen is geworden. Bij de zaterdagtak van het amateurvoetbal is de kans op een papieren promotie veel kleiner. Met de verwachting van “nee heb je, ja kun je krijgen” (geen hoge verwachting dus) hebben we het verzoek ingediend. Deze week is de uitslag van de KNVB binnengekomen. In het seizoen 2020-2021 komt KMD1 uit in de vertrouwde 3e klasse en krijgen de jongens van KMD1 de kans om zich sportief te revancheren.

 

Outbreak Management Team

De samenleving start weer op na de lock down, met veel maatregelen en beperkingen weliswaar, maar toch het begin is er. De jeugd is weer volop bezig met partijvormen en er kan tot 2 juli as heerlijk getraind worden.

Op 2 juli gaan de kunstvelden dicht (het sportpark en de opstallen zijn en blijven gesloten) en vieren we de zomervakantie. Op 8 augustus as. staat al weer de eerste training voor de seniorenselectie gepland en op 17 augustus as. start de jeugd weer op. Dit alles is uiteraard onder voorbehoud want het Outbreak Management Team moet hier de regering nog op adviseren en aangeven wanneer er weer in competitieverband gevoetbald mag worden. Misschien dat hier voor de zomervakantie nog nieuws over komt en vooral hoe de invulling kan geschieden. Mogen er dan maximaal 30 mensen in de kantine? Ik hoop dat hier een ontwikkeling in komt en dat we in augustus voor iedereen en zonder restricties gewoon weer open kunnen.

 

Organisatie Jeugd en senioren elftallen bijna klaar

U heeft op de site al kunnen lezen dat de organisatie voor de jeugd seizoen 2020-2021 bijna rond is. In het aangepaste beleidsplan wordt veel aandacht besteed aan de ontwikkeling van onze jeugd. Hier past de functie van een Hoofd Jeugd Opleidingen in. Jeremy van der Stap vult deze functie in en heeft de afgelopen vrijdag zijn visie aan het bestuur gepresenteerd. Het is fijn om binnen de vereniging een gedreven en ambitieuze kerel als Jeremy te hebben, die de jeugd al van binnen en buiten kent. Op de site heeft hij een duidelijk en transparant stuk geschreven van komende en gaande jeugdtrainers en stafleden, leuk ook om te lezen.

Hierbij wil ik namens het hoofdbestuur de vetrekkende jeugdtrainers en stafleden bedanken voor hun inzet en de komende jeugdtrainers en stafleden welkom heten. Ik heb er alle vertrouwen in dat Jeremy van der Stap zijn bijdrage levert om de gehele jeugd met plezier, en ieder op zijn of haar eigen niveau, verder te laten ontwikkelen.

Bij de senioren waren we al klaar met de organisatie voor het komende seizoen van KMD1 en KMD2 ook voor KMD3 komt er een oplossing. Achter de schermen wordt hard gewerkt om de organisatie voor dit elftal rond te krijgen. We hopen snel met goed nieuws te komen. Vorige week heb ik de visie van het bestuur al met u gedeeld. KMD3 wordt het opleidingselftal binnen de selectie van onze vereniging. Jong talent vanuit de JO19 krijgt de gelegenheid zich verder te ontwikkelen en te wennen aan het fysiek zwaardere seniorenvoetbal. De uitvoering staat niet in één keer daar heb je meer tijd voor nodig en het zal ook in het begin even wennen zijn. Juist nu merk je dat we een bestuurslid Technische Zaken missen en hard nodig hebben om de club in haar ambitie verder te helpen. Voor deze functie blijven we leden benaderen en adverteren. Wordt vervolgd.

Het totaal leden bestand blijft, ondanks de coronaperikelen, minimaal in tact. Er zijn bij de jeugd 45 nieuwe leden toegelaten zodat hier alle jeugdelftallen weer zijn gevuld en KMD in capaciteit aan haar maximum zit. Er zullen altijd individuele wensen zijn, er zullen altijd leden ontevreden zijn en hun lidmaatschap opzeggen. Alle betrokkenen hebben in deze voorbereiding hun uiterste best gedaan en inzet getoond om ook de formatie voor het komende seizoen weer een succes te kunnen maken.

 

(Digitaal) samen zijn

Het bestuur heeft voor het eerst sinds lange tijd weer fysiek vergaderd. Met de versoepeling in juni konden we elkaar met 1,5 meter afstand ontmoeten. Dat was weer fijn vanwege de interactie maar ook de gezelligheid. Het persoonlijk contact heb ik enorm gemist en nog mis ik de praatjes met alle leden op een natuurlijke en persoonlijke wijze. Ik ben echt benieuwd hoe het is met Boyd Klei, Stan van Hooft, Mike Boutkan, Jan Vijverberg, Branco Assies, Jette van den Berg, Dave Zonneveld, Montserrat Dissel, Tanja Zwinkels, Bryan van der Tang, Jasper Soer, Merijn Voorham, Dirk Kouwenhoven, Jan Kooy, Aine van Helmond, Koos Hanemaaijer, Cees Boeters, Leen Boon, oud voorzitter Ton Verbraeken en zo kan ik de overige 821 leden en meer dan 100 ouders ook opnoemen. We kunnen bellen, chatten op social media of weer een online pub quiz organiseren en hoewel de online pub quizzen KMD een mooi bedrag hebben opgeleverd van ruim €600 mis ik “alles” er om heen. Corona, ik hoop het nooit meer mee te maken en hoop dat we het virus snel onder controle hebben.

 

 

Blijf fit en gezond

Peter van den Berg, voorzitter sv KMD

image1 image1
IMG-20200607-WA0000 IMG-20200607-WA0000
IMG-20200607-WA0001 IMG-20200607-WA0001
IMG-20200607-WA0003 IMG-20200607-WA0003
plaatje1 plaatje1
plaatjes2 plaatjes2
IMG-20200607-WA0004 IMG-20200607-WA0004
IMG-20200607-WA0005 IMG-20200607-WA0005