Op één duizendste punt

Het “oude” normaal

Zonder de wedstrijddagen op zaterdag is het anders op KMD. Ook de sociale contacten zijn op afstand of je ontmoet elkaar vanwege de maatregelen niet. En ik weet niet hoe het jullie vergaat met deze onthouding of jullie KMD missen? Toch zeker de contacten, de praatjes, de gezelligheid, het voetbal en de vreugde of het verdriet?

Voorop in het beleid, de maatregelen en het protocol om wel te voetballen/spelen staat dat we solidair zijn met de risicogroep/ouderen en de medische zorg om dit virus te beteugelen. Misschien vind je het zelf lastig! Doe het dan voor die ander in de zorg of die door jou nalatigheid besmet kan worden.

Gelukkig wordt er met veel enthousiasme getraind, Bij de jeugd > 12 jaar en de senioren zijn de oefeningen met in achtneming van 1,5 meter afstand. Hoewel de oefenvormen gevarieerd zijn, het goed is om te bewegen en met elkaar bezig te zijn, wil je als oudere speler competitie. Partijvormen, één op één situaties, druk zetten, passeerbewegingen maken, wedstrijdspanning en momenten om naar toe te leven. De KMD selectie en de staf wil naar een doel toe werken. De KMD1 selectie was hard op weg dat doel te bereiken, voor hen geldt dat de competitie in een teleurstelling eindigde. Dan heb je het wel gehad met dit seizoen. Beter is het om eind juli weer fris aan de start te verschijnen om hopelijk “het oude normaal” weer op te pakken.

 

Eerste KMD Pub Quiz groot succes

Wat hebben we genoten van de eerste online KMD PubQuiz. Als toeschouwer zag ik op het grote scherm al die leden die waren ingelogd en die er een gezellige KMD avond van gingen maken. Nootjes, chippies, een lekker drankje en het KMD jubileumboek en het KMD voetbalplaatjes album onder handbereik om maar een zo’n hoog mogelijke score mogelijk te maken. 34 teams met gemiddeld vijf deelnemers streden om de eer en de bitterballen.

De kantine was omgetoverd tot control en presentatie unit. Om 20.00 uur precies trapte presentator Hans van de Wetering af met de quiz. Als een volleerd quizmaster praatte Hans net zo makkelijk tegen een camera als tegen zijn ega Anita, die (zo lief) de huissleutels kwam brengen omdat Hans ze in de schuurdeur had laten hangen. Maar Hans is niet van zijn stuk te brengen en praatte de ene na de ander vraag naadloos aan elkaar of hij nooit wat anders heeft gedaan.

Op het scherm zag je de reacties als de tussenstanden bekend werden gemaakt. De winnaars van de vorige twee “live” edities Conjo con las Peras deed het ook dit keer weer goed net als KoenMichelJoop, de Confetticlub, KMD VE 1.1 ….. Of je thuis in de huiskamers kon kijken en zo was het ook. De Confetticlub (de families Soer, Schaaff en van Kempen) had zich zelfs speciaal verkleed voor dit gezellige avondje en won daarmee de originaliteitsprijs, maar ook bij dames van Rosé Olé 3.0 (Dames 1) was het gezellig, Bram  van der Haar deed mee in zijn SCHeerenveen shirt en zo werd het een mooie avond al was het op afstand.

En het werd een spannende strijd. Conjo con las Peras (teamcaptain Luuk Willemse) verloor in de barrage op één duizendste punt van Qwizetniet (teamcaptain Ruben Verschoor). Zo werd het team met “de slimme” Malcolm van Beem, Justin Vellekoop, Max de Winter, Thiemo Fidder, Saskia van der Meer en Ruben Verschoor de eerste KMD online PubQuiz winnaars. Winnaar was ook penningmeester Joost de Waard, maar dan dankzij jullie financiële bijdrage. Bedankt daarvoor.

De grote dank gaat uit naar Jan Duijndam van de Quiz Brothers en onze eigen Dide, Steef, Ton en Hans: zij hebben er een waar feestje van gemaakt, dat in coronatijd naar meer smaakt. Voorlopig gaan we, positief als we zijn, naar een datum in het najaar om het feestje met elkaar en “live” te vieren in de kantine.

 

Vrijdag 29 mei as. kun je in de herkansing en doen veel KMD-ers met de online benefiet quiz voor alle Westlandse sportverenigingen. Ook hier gaan de opbrengsten naar de club en u weet, die kunnen we goed gebruiken.

 

Steun de KMD sponsor van de dag

De “KMD Sponsor van de dag” wordt dagelijks op de KMD Facebook pagina ‘Klein Maar Dapper’ gepromoot. Steun onze sponsors, in deze voor vele ondernemers bizarre tijd. Like de facebook advertentie, deel deze op je stream of nog beter kijk wat jij kunt besteden bij één van onze sponsoren.

 

Voorbereidingen

Nu de senioren selectie van plan is de trainingen te staken, wordt er door de jeugd zeker nog tot eind juni doorgetraind en ook de dames en lagere senioren blijven lekker in de weer. Het bestuur onderzoekt nog de mogelijkheid om zo lang mogelijk open te blijven. Daarover volgt later meer.

De blik van bestuur en staf is alweer gericht op het komende seizoen. Er wordt hard gewerkt om de trainersstaf voor de jeugd te complementeren, de elftallen te formeren en klaar te zijn voor het nieuwe seizoen. Ook bij de senioren worden de elftallen geformeerd. Hoe KMD1 er uit gaat zien, daar zullen niet veel verrassingen zijn. Hoewel? Nieuwe ronden, nieuwe kansen en de jeugd staat te trappelen om zich in de kijker te spelen. Voor KMD3 zijn we op zoek naar een nieuwe trainer en worden er voor het samenstellen van KMD2 en KMD3 op dit moment veel gesprekken gevoerd om inzicht te verkrijgen in de samenstelling van “hongerige” selectiewaardige spelers. De concurrentie zal met de toestroom van nieuwe talenten groot zijn. Niet voor iedereen is er vanzelfsprekend een plekje, maar onze TC senioren, Frank Kuijl, zal er voor zorgen dat er zorgvuldig wordt gecommuniceerd.

Over voorbereiding gesproken. Als je nu op zaterdag op het complex komt, weet je niet wat je ziet! Zoveel bedrijvigheid is hartverwarmend, er wordt hard gewerkt om de opstallen op te frissen, op te ruimen en de kleding in te zamelen. Het inleveren van de kleding verloopt nog niet naar wens. Komen dus de komende zaterdag en inleveren die kleding.

 

Vacature bij KMD Voetbal

Gaan we toch nog over voetbal praten! Al geruime tijd staat de vacature bestuurslid Technische Zaken op de site. Misschien wel de mooiste functie bij een voetbalclub. Je mag binnen de club de hele tijd over voetbal praten met alle stafleden, het voetbal technisch beleid vormgeven en als palmares op je carrière al die talentvolle jeugd naar een plek in de selectie begeleiden. Er is een stevige basis gelegd door oud bestuurder Jaco van der Tang en er wordt op dit moment op “de winkel” gelet door Hoofd Jeugd Opleidingen Jeremy van der Stap en Technisch Commissielid Frank Kuijl. Je kunt dus goed delegeren en bent vooral in staat je makkelijk te bewegen en te communiceren binnen de club. Meld je nu aan voor deze uitdagende functie bij voorzitter@sv-kmd.nl

 

 

Blijf fit en gezond

Peter van den Berg, voorzitter sv KMD

image1 image1
IMG-20200524-WA0000 IMG-20200524-WA0000
IMG-20200524-WA0001 IMG-20200524-WA0001
IMG-20200524-WA0002 IMG-20200524-WA0002