Brood en spelen

Gezondheid en sporten

Sporten is gezond en we zijn blij dat we al weer een paar weken kunnen sporten op ons sportpark in dit coronatijdperk. In het Romeinse keizerrijk hadden ze al door dat de burgers “rustig” bleven als er voldoende voedsel en vertier was. Waren deze basisbehoeften er niet dan ontstond er rebellie en opstand onder het volk en zo is het nu nog steeds. Waar er oorlog is en onvoldoende voedsel, ontstaat een migratie naar het “rijke Westen”. Onze les is dat we de welvaart en de kans op een volwaardig en gelukkig leven rechtvaardig blijven verdelen. Door de coronacrisis hebben we ingezien hoe belangrijk het is dat we kunnen gaan en staan waar we willen en wat die vrijheid betekent.

Sporten, bewegen, elkaar ontmoeten: het zijn basisbehoeften. Met liefde consumeren we deze behoeften. Er valt niets te consumeren, te organiseren, te sporten als je de veiligheid en gezondheid van anderen in gevaar brengt.

Zolang het coronavirus overdraagbaar is en vele ouderen meer dan gewoonlijk komen te overlijden, zullen we waakzaam moeten blijven en onszelf moeten beheersen. Dinsdag as. worden we weer toegesproken door de regering en zullen we bezien of er aanpassingen komen. Tot die tijd is het belangrijk dat we ons aan de protocollen en afspraken houden.

Uit een eerste evaluatie komt naar voren dat we het, op een enkel incident na, goed doen. Volhouden dus.

 

Steun de KMD sponsor van de dag

Op KMD zijn er de komende tijd helaas geen wedstrijden. Maar de sponsors van KMD spelen iedere dag een wedstrijd om hun bedrijf overeind te houden tijdens de coronacrisis. En daarbij kunnen ze support en aanmoedigingen van KMD-leden goed gebruiken. Daarom heeft onze sponsorcommissie een unieke actie bedacht: de “KMD Sponsor van de dag”. 

Vanaf maandag 18 mei as. gaan we dagelijks op de KMD Facebook pagina ‘Klein Maar Dapper’ de “KMD Sponsor van de dag” promoten. De sponsors geven zelf aan hoe je ze kunt steunen, maar het bericht delen of een aanmoedigend filmpje plaatsen is natuurlijk ook heel leuk. Dus doe onze sponsors een plezier en check iedere dag even de KMD facebook pagina.

 

Heb jij je al aangemeld voor de KMD Pub Quiz op vrijdag 22 mei as?

Vergat ik in het vorige bericht helemaal te melden, de gekochte kaarten voor de PubQuiz van 18 april blijven gewoon geldig. Het plan is om deze in het najaar van 2020 te organiseren.

Voor de online quiz van vrijdag 22 mei as. zijn de vragen klaar. Wat ik alvast kan verklappen is dat de ervaren KMD-rot, de dames en de jeugd evenveel kans maken. Je zou ze alle drie in je team hebben? De quiz is voor ieder wat wils. Het wordt hoe dan ook spannend en een ongekende ervaring om elkaar digitaal te ontmoeten en deze digitale wedstrijd te spelen?

Doet allen mee. Alle opbrengsten komen ten goede aan de clubkas van KMD. Aanmelden en meedoen is heel eenvoudig, met slechts enkele klikken doe je al mee. Kijk maar op de website en op Facebook.

 

Online Quizzen is “in”

Wie de smaak van het online quizzen te pakken heeft kan zich nu inschrijven door de benefiet PubQuiz avond voor alle Westlandse Sportverenigingen. Van frequent speler van de online quizzen van Quiz Brothers, penningmeester Joost de Waard, weet ik dat de online quizzen van Quiz Brothers “vet” zijn en dat hij samen met z’n maten van VE1 regelmatig meedoet. Voor de aanmelding moet je wel snel voor zijn want er zit een limiet aan en de inschrijving sluit al op vrijdag 22 mei as.. Hoe gaaf is het om KMD – Lyra (of een andere Westlandse Sportvereniging) online te spelen en te kijken wie de slimste is?

Zeker is dat wethouder Pieter Varenkamp bij deze unieke quiz aanwezig is en dat de aanvangstijd voor deze quiz op vrijdag 29 mei as. om 20.00 uur plaatsvindt.

Ga voor je persoonlijke of team aanmelding naar www.quizbrothers.nl of https://www.facebook.com/quizbrothersnl/  Support onze club, we kunnen je bijdrage goed gebruiken.

 

Zaterdag klussen op KMD

Elke nadeel heb z’n voordeel. Nu er op zaterdag niet wordt gevoetbald, is er extra tijd voor het onderhoud aan de opstallen. Elke zaterdag is er een mooie groep van KMD-ers aan het klussen. Al weken wordt er onderhoud gepleegd. Je inzetten voor de club kan op 1,5 meter en het is zeker gezellig. Er gebeurt ook van alles en veel meer leden, ouders kunnen zich verdienstelijk maken. Er kan worden schoongemaakt, opgeruimd, kleding uitgezocht, gerepareerd, vervangen, geverfd, getimmerd, gemonteerd, gedemonteerd etc. Er wordt veel gelachen en zo ontmoet je elkaar weer. En wie wil er nu niet met Cees Zonneveld Pzn praten over het te introduceren rookbeleid, met Arend Baljon over het mooist schoongemaakte gebouw, met Jan Middendorp over de beregeningsleutel. Ze waren er allemaal weer de afgelopen zaterdag van erelid tot de selectiespelers. We kunnen alle handen gebruiken, dus komt allen zaterdag as. en meld je spontaan aan bij Martin den Dulk via beheer@sv-kmd.nl

 

Voetbal zonder publiek

De afgelopen week werd ik gebeld door de KNVB. Er was onder leden commotie ontstaan op twee vlakken; de uitgebreide steun voor de proftak en de uitspraak van de regering dat als het spelen van wedstrijden per 1 september as. doorgaan, dat dan mogelijk zonder publiek gespeeld zou moeten worden. Ik heb aangegeven dat ik dit vroege speculaties vind. Het is mei en september en de ontwikkeling rond het virus is nog ver weg. Maar regeren is vooruitzien voor de KNVB. Met het terugdringen en het beheersen van het aantal besmettingsgevallen moeten we vooral het gezonde verstand gebruiken. Ik kan alleen maar achter maatregelen staan als ik de te nemen maatregelen aan alle leden kan uitleggen, hierbij staat de gezondheid en de risico’s die leden lopen natuurlijk voorop.

Het is toch raar als de kantine wel open mag maar er mag geen publiek komen kijken? En om nu ook hier weer een protocol voor te maken i.v.m. maximum aan gegadigden en de 1,5 meter afstand garantie etc. Wie gaat er handhaven en controleren? Het bestuur en de vrijwilligers zitten bovendien niet te wachten op nog meer extra taken.

Naast uitgebreide steun aan de proftak mag er voor mij ook meer steun naar het amateurvoetbal en noodlijdende clubs. Het amateurvoetbal is de uitlaatklep voor velen, de kweekvijver voor opgroeiende jeugd en de zingeving voor vele vrijwilligers. Je moet er niet aan denken dat het amateurvoetbal wegvalt. KMD is een hobby voor vele leden en naast het werk, na school, een belangrijke plek om elkaar te ontmoeten, te leren samenwerken, gezond te blijven en even je sores te vergeten. Onderschat dat maatschappelijk belang niet KNVB en regering. We gaan het allemaal weer beleven.

 

 

Blijf fit en denk aan je gezondheid

Peter van den Berg, voorzitter sv KMD

image1 image1
IMG-20200517-WA0001 IMG-20200517-WA0001
IMG-20200517-WA0003 IMG-20200517-WA0003
IMG-20200517-WA0005 IMG-20200517-WA0005
IMG-20200517-WA0006 IMG-20200517-WA0006
IMG-20200517-WA0008 IMG-20200517-WA0008
IMG-20200517-WA0007 IMG-20200517-WA0007
IMG-20200517-WA0002 IMG-20200517-WA0002