Goed nieuws

Ook de senioren mogen weer

Toch misschien eerder dan verwacht, mogen de dames en heren senioren > 19 jaar ook weer tegen een bal aantrappen. Weliswaar met 1,5 meter afstand tot elkaar, dus geen partijvormen en één op één oefeningen, maar toch. Het kan en mag weer, we kunnen weer “buiten spelen”. Ook hier geldt dat er door de gemeente een protocol is opgesteld. Deze is door het bestuur vertaald in richtlijnen waar trainers en spelers zich aan moeten houden.

Voor de training worden deze door de trainers toegelicht. De trainingen voor de senioren heren en dames vinden plaats op dinsdag- en donderdagavond. Kijk hiervoor op de site voor de tijden. Kom kort voor de training aangekleed naar het veld en ga na de training direct weer naar huis. Op last van de gemeente is samenscholing verboden en de kleedkamers en de kantine blijven gesloten.

Het is belangrijk dat we ons houden aan regels en richtlijnen. En laten we ons a.u.b. aan de voorschriften houden. We willen niet het risico lopen dat de gemeente haar toestemming intrekt. Vorige week hebben we bezoek gehad van  de BOA’s. Zij zagen ook dat we goed zijn georganiseerd. Volhouden dus!

 

All Stars Toernooi gaat niet door

Helaas kan het geplande eind- en mixtoernooi het All Stars Toernooi op 13 juni as. niet doorgaan. Dit betekent dat de gehele agenda leeg is. Er gaat nu, tot nader order, niets meer door. Erg jammer maar begrijpelijk!  We hebben in het bestuur direct geschakeld met de vraag “is er nog iets dat we wel kunnen organiseren?” en waar we wel met elkaar naar kunnen uitkijken? “Hoe kunnen we elkaar toch ontmoeten?” Online? Met z’n allen skypen? Gaat niet! Kunnen we iets met zoom? Wat is nu weer zoom? Dat is het medium dat wordt gebruikt door de Quiz Brothers voor hun online PubQuiz. Wie belt Jan Duijndam?

 

Online Pub Quiz op vrijdag 22 mei as.

De PubQuiz van 18 april kon helaas niet doorgaan en dat was erg jammer want in een bomvolle kantine was het altijd gezellig en spannend wie er de winnaars van editie 2019 Cono las Peras zou verslaan? Waarom organiseren we geen online PubQuiz? We hebben immers al iets klaarliggen. Welnu, we hebben contact gezocht met de Quiz Brothers en er geen gras over laten groeien.

Op vrijdag 22 mei as. wordt er voor KMD leden, vrijwilligers, ouders en betrokkenen een PubQuiz georganiseerd. De presentatie is in handen van KMD coryfee Hans van de Wetering. De organisatie van de KMD PubQuiz doen we samen met de Quiz Brothers. Zij hebben de kennis en de ervaring om succesvol online PubQuizzen te organiseren. Alle opbrengsten komen ten goede aan de clubkas van KMD. Dus doet allen mee. Aanmelden en meedoen is heel eenvoudig, kijk maar op de website en op Facebook. Het zou mooi zijn als velen meedoen en de club supporten.

 

Online Quizzen is leuk

Het gaat goed met de online quizzen vertelde Jan Duijndam van de Quiz Brothers me. Wekelijks doen vele honderden deelnemers mee aan de quizzen. Ik heb het hartstikke druk, de mensen moeten wat en er wordt massaal aan meegedaan!

Eureka! De Westlandse Sportverenigingen beleven financieel lastige tijden in deze tijden van het Corona virus. Waarom doen we dit ook niet voor alle Westlandse Sportverenigingen? Aldus was het idee van een benefiet geboren. En omdat online quizzen leuk is en we na 22 mei “de smaak” te pakken hebben, organiseert de Quiz Brothers na een idee van het KMD bestuur nog een online quiz.

Op vrijdag 29 mei as. vindt de benefiet PubQuiz avond voor alle Westlandse Sportverenigingen plaats. Het idee is om met sportliefhebbers uit de hele regio een geweldige quizavond te beleven waarbij ook een mooie opbrengst wordt behaald voor de deelnemende verenigingen. Iedereen kan meedoen en aanmelden is heel eenvoudig en wijst zich vanzelf! KMD heeft zich als vereniging al ingeschreven en aanmelden van deelnemers en teams kan vanaf 16 mei as. Meld je snel aan want de verwachting is dat er meer dan 1.000 aanmeldingen zullen zijn.

Ga voor je persoonlijke of team aanmelding op de 16e mei naar www.quizbrothers.nl of https://www.facebook.com/quizbrothersnl/  En support onze club, we kunnen je bijdrage goed gebruiken.

 

VoetbalJournaal

Er wordt weliswaar niet gevoetbald, het betekent niet dat KMD niet in de pers verschijnt. Op https://voetbaljournaal.com/ vind u leuke interviews met onze reserve aanvoerder van KMD1, Mitch van de wetering en met Technisch Coördinator voor de senioren Frank Kuijl.

Positieve berichten die de burger weer moed geven daar houd ik van. Met veel plezier heb ik de verhalen gelezen.

 

Zonder verhalen geen geschiedenis

Na het lezen van de bovenstaande verslagen, weet ik gelijk weer wat ik de afgelopen periode zo gemist heb. Voetbal en de verhalen die daarbij horen. De euforie na een overwinning is een heerlijk gevoel. Kennelijk zijn we toch competitief ingesteld en past de vreugde en het verdriet en het delen van de emotie bij het beleven van de voetbaldag. In alle corona ellende hebben we niet eens met elkaar kunnen delen dat het zo jammer was dat de competitie zo jammerlijk werd beëindigd. Veel KMD-teams stonden er in de race voor het kampioenschap erg goed voor en zeker ons vlaggenschip. Daarom wil ik u de opbeurende woorden van onze aanvoerder Jesse de Waard in de app van de selectiespelers niet onthouden:

 

Boys, kampioen zonder prijs! Verschrikkelijk! Dit had echt een mooi kampioenschap geweest! Maar we zijn weer een jaar verder, waarin we stappen hebben gemaakt, waarin we hebben uitgesproken wat anders/beter kan, waarin iedereen meer ervaring heeft opgedaan, waarin iedereen nog beter is geworden!  Niet voor niets dat we met deze selectie dit bereikt hebben en dit moet ons nog meer motiveren om volgend seizoen minimaal hetzelfde te doen! Zorg dat je fit blijft, zorg dat je sterker wordt, want wat mij betreft spreken we met zijn allen af om dan maar volgend seizoen kampioen te worden!’’  

 

Woorden en een aanvoerder naar mijn hart. Een mooie pleister op de wond. Met deze inspirerende woorden, motiveert Jesse de spelers om bij elkaar te blijven en uit te kijken naar het nieuwe seizoen. De jongens hebben nog wat recht te zetten! Stap 1 is dat we weer kunnen trainen en beginnen aan een extra lange voorbereiding. Veel plezier!

 

Blijf fit en denk aan je gezondheid

Peter van den Berg, voorzitter sv KMD

image1 image1
KMD Pubquiz 2020 KMD Pubquiz 2020