De jeugd staat weer op het veld

Protocollen

Het is ons, of beter gezegd jeugdvoorzitter Anton Wouters en zijn team (jeugdcommissie, begeleiders en trainers), gelukt om de organisatie zo neer te zetten dat we sinds deze woensdag en de komende weken weer met de jeugd op het veld staan. En dat is best een bevalling geweest.

Ik neem u mee in de afgelopen week, die voor alle verenigingen en sportbestuurders een krankzinnige race is geweest om sporten met alle corona maatregelen mogelijk te maken. Het gaat zo: de KNVB en de gemeente vaardigen afgelopen vrijdagavond een protocol (richtlijnen en voorwaarden) uit en geven aan de vereniging de taak om het voetballen met al die restricties en maatregelen te organiseren voor deze woensdag.

Toen we de protocollen lazen vroegen we ons af “hoe krijgen we dat in vijf dagen van de grond?” en “voor hoe lang tuigen we een ingewikkelde organisatie op?” De afgelopen dagen hebben we via het netwerk de maatregelen van andere verenigingen bekeken en vooral ons eigen gezond verstand gebruikt om de maatregelen ook werkbaar te maken. Welnu het is zo ver. Op de site leest u op welke wijze het protocol bij KMD is georganiseerd.

Vooral het trainingsschema was een uitdaging want hoe zorg je ervoor dat de groepen die het veld opkomen en het veld afgaan elkaar niet tegenkomen, de trainer voldoende tijd heeft om de andere groep weer op te vangen, de oudere jeugd ook nog eens bewust is van de 1,5 meter afstand bij de oefeningen en dat een trainer ook nog eens verantwoordelijk is voor de ontsmetting van de materialen etc.

Om alle neuzen de goede kant op te krijgen is communicatie zoals altijd erg belangrijk. Er is een aparte instructie voor de trainers, de ouders hebben allemaal een begeleidende brief ontvangen, er is voor het halen en brengen een kiss&ride route schema voor het afzetten van de jongste jeugd, er staan pijlen om de looprichting aan te geven, het hek bij de Bovendijk blijft dicht om het fietsverkeer goed te kunnen reguleren en we hebben een Corona aanspreekpunt. Voor vragen en of opmerkingen kunt u terecht bij bestuurslid Marco Schregardus, die ook in nauw contact staat met de gemeente over opvolging en handhavingsvraagstukken. Hulde aan alle betrokkenen dat we deze woensdag open kunnen.

 

Solidariteit

Misschien heeft u een andere mening over protocollen en het RIVM beleid rond het Corona virus. Misschien vindt u het allemaal onzin of gebeurt er u en uw kind toch niets. Ik vraag uw begrip voor de genomen maatregelen. Jeugdvoorzitter Anton Wouters en zijn team hebben zich maximaal ingespannen om tot deze invulling te komen.

We zijn erg blij dat de kinderen weer kunnen sporten. Vanwege de maatregelen, is er voor ons maar ook voor de ouders veel veranderd. Ouders mogen niet op het sportpark komen en dat is best lastig. Normaal als u vragen heeft, loopt u zo even naar de trainer of leider toe. Omdat de ouders niet het sportpark op mogen gaat dat nu via de social media (whatsapp) of als uw vraag Corona gerelateerd is, kunt u contact opnemen met bestuurslid Marco Schregardus integriteit@sv-kmd.nl en als het dringend is, kunt u hem bellen via 06-53293488.

Misschien is de organisatie nog niet ideaal, daar vragen we uw begrip voor. We aarzelen niet om bij te sturen als dat nodig is. Zie het als een eerste stap. Alleen met uw hulp kunnen we ervoor zorgen dat de Coronabesmettingen onder controle blijven en niet verder toenemen. We vragen u om solidair te zijn met de genomen maatregelen bij KMD. Trainers, begeleiders, bestuur etc. we doen allemaal wat er binnen onze mogelijkheden ligt. We hebben een gezamenlijk doel; dat uw kind kan blijven sporten en de maatregelen niet worden teruggedraaid.

 

Het onderhoud gaat ook door

De jeugd staat weer op het veld en het onderhoud aan onze opstallen is ook weer van start gegaan. Afgelopen zaterdag was de  onderhoudsploeg (naast de vaste ploeg, waren bijna alle stafleden van de KMD1 selectie paraat) flink in de weer. Met 1,5 meter afstand tot elkaar werd van de nood de spreekwoordelijke deugd gemaakt. De reclameborden zijn schoongemaakt en ik begrijp van bestuurslid Martin den Dulk dat er nog extra handen nodig zijn voor het onderhoud en schilderwerk aan de opstallen. Wilt u KMD bij het klussen ondersteunen of vindt u het gezellig om op de zaterdag toch op de club te zijn, dan kunt u zich aanmelden via beheer@sv-kmd.nl Martin den Dulk garandeert u een coronavrije werkplek en zoals u op de foto kunt zien bracht ook sponsor Vishandel Nico de Jager de nodige vitaminen mee. Op de foto niet de dochter van Nico de Jager maar van KMD1 hulptrainer, Willem Verwoerd.

 

Terug naar normaal

Naar het zich laat aanzien, blijven we nog wel even in standje corona en missen de senioren, tot er meer verruiming komt, hun trainingsavonden en voetbaldag.

Het bestuur komt virtueel en digitaal bij elkaar, je spreekt elkaar telefonisch maar het is toch raar. Zeker als je gezond bent, wil je graag sporten en begrijp je misschien weinig van de maatregelen. Toch is het niet voor niets dat de hele wereld op slot zit. Ik begrijp de energie bij de jeugd, die wil zo graag en als je bij de senioren of zelfs in de selecte speelt, kan je toch niets gebeuren? Jou misschien niet en misschien heb je Corona gehad zonder dat je er erg in had. Maar bedenk dat je het kan doorgeven aan iemand die er wel last van kan hebben of erger. We moeten met elkaar volhouden in deze situatie. Vorige week heb ik het al gehad over ons praatmaatje Carin Schaaff maar je kunt ook een ander lid even bellen. We missen elkaar en KMD allemaal. Misschien uit het oog, maar niet uit het hart.

We willen niets liever dan het sportpark voor iedereen open gooien, maar dat gaat nu eenmaal niet. Ook de supporters en de niet spelende leden missen hun loopje naar de vereniging en misschien ook wel hun biertje en vooral de gezelligheid. Die gezelligheid en het elkaar ontmoeten, zit er vrees ik tot september niet in. We verlangen allemaal naar een situatie die terug gaat naar normaal. Zie het beginnen met sporten van onze jeugd als een eerste stap. Ik hoop dat onze senioren deze zomer ook aan de beurt komen en kunnen werken aan een hele lange voorbereiding voor het nieuwe seizoen. Met alle liefde passen we het protocol ook voor deze groep aan. En ons lichtpuntje, het perspectief waar we op hopen; het zou mooi zijn als we eind juni toch nog ons All Stars toernooi kunnen spelen en dat we elkaar dit seizoen nog kunnen treffen.

 

Blijf fit en denk aan je gezondheid

Peter van den Berg, voorzitter sv KMD

Corona_Schema Corona_Schema
IMG-20200429-WA0002 IMG-20200429-WA0002
IMG-20200429-WA0003 IMG-20200429-WA0003
IMG-20200429-WA0004 IMG-20200429-WA0004
IMG-20200429-WA0005 IMG-20200429-WA0005
IMG-20200429-WA0006 IMG-20200429-WA0006
Kiss&;Ride Kiss&;Ride
image1 image1