Karantine

KMD1 winnaar 2e periode

Na 17 wedstrijden staat KMD1 fier bovenaan de ranglijst. Na de winst in de 1e periode werd gisteren met de 3-1 winst op Loosduinen ook de 2e periode gewonnen. U kent de regels vast wel! Het werd feest in Pijnacker. DSVP versloeg in een rechtstreeks duel concurrent Verburch en is met de 2e plaats in de periodestand dus vervangend periode kampioen. Gefeliciteerd DSVP!

Terug naar onze jongens. Wat was het weer een ongemeen spannende wedstrijd tegen Loosduinen. Uit was er een nipte overwinning. Loosduinen had goed naar de ranglijst gekeken en hanteerde de Getafe-tactiek met veel mensen achter de bal. Alle trucen werden uit de doos gehaald, er lagen onophoudelijk veel spelers op de grond waardoor de wedstrijd werd ontregeld. Dat is lastig voetballen hoor! Blijf dan maar eens rustig. Gelukkig bleven de spelers van KMD dat. Ik merkte aan mijzelf dat ik een voetballiefhebber ben en kom kijken voor een pot voetbal. En zeker niet voor spelers die de boel uitbuiten en de scheidsrechter in de maling nemen. Waar ik een aantal weken geleden “het vingertje” opstak tegen het herhaaldelijk maken van opmerkingen van “onze bank” tegen de scheidsrechter, moet ik nu mezelf corrigeren. Ik vergeleek verbaal Loosduinen met Getafe en de toneelstukjes die de spelers van dit elftal tegen Ajax een aantal weken geleden opvoerden. Dat kan natuurlijk niet als je een voorbeeldfunctie hebt. Sorry, ik moet mijn emoties en het supportersgehalte in mij beter in toom houden. Gelukkig maakten Bradley Meijer en Jesse de Waard het verschil in doelpunten en zegevierde de ploeg die wilde voetballen. Al met al een moeizame maar verdiende uitslag.

 

KMD2 = Cabaret

Ik houd van humor waarbij de actualiteit vaak in het absurdistische wordt getrokken of wordt uitvergroot om juist te kunnen relativeren. Wie herinnert zich niet “de foute” Haagse typetjes Jacobse & Van Es, waar Van Kooten & de Bie het rechts populisme parodieerden en een spiegel voorhielden. Je kunt er zo Wilders en Baudet in uittekenen. Wat zongen Jacobse & Van Es als “de Tegenpartij” ook al weer? “Samen voor ons eigen, laat de rest de rambam krijgen!”. 

Afgelopen zaterdag was de KMD kantine omgedoopt tot Karantine. Met een knipoog naar het heersende Coronavirus zag ik de spelers van KMD2 in witte pakken, mondkapjes op, haarnetjes, gedesinfecteerde handschoenen aan. Kan dit wel, werd in het bestuur gevraagd? Ja lachen toch? KMD2 die haar best doet om hun “running the bar” tot een feestje te maken. Ik zie het als humor van creatieve geesten. Wat hebben de spelers hun best gedaan om de aanwezigen in de kantine even op het verkeerde been te zetten. Het was een mooie voorstelling mannen!

Gelukkig wonnen de spelers van KMD2 op een knappe wijze hun wedstrijd tegen FC ’s-Gravenzande met 3-1. De man met baard, Jasper Kaffa, zag ik knap scoren en blij zijn, net als het hele elftal en de staf. Mannen ga zo door!

 

KMD en Corona

De Coronadiscussie domineert de pers al weken en hoe ga je als club daarmee om? We hebben op de site een statement gemaakt. We volgen de actualiteit en de ontwikkelingen en houden u op de hoogte.

 

Piet, Carys, Jumbo Koornneef, collage met oud voorzitters en Prins Constantijn

Het was een drukte van belang in de bestuurskamer, deze zaterdag. Onze ontvangstmanager Piet Hollaar is wederom in het ziekenhuis opgenomen vanwege hartklachten. Mogelijk wordt hij donderdag as. in Utrecht wederom aan het hart geopereerd. Geen sinecure en we houden nauw contact over de vorderingen. Als Piet er niet is, betekent dat wel een paar extra taken. Gelukkig kun je altijd rekenen op Huib Bakker en Jan Middendorp, die ervoor zorgen dat de gasten (scheidsrechter, bestuur van de tegenpartij, de pupil van de week, sponsoren etc.) niets tekort komen. Vandaag was Jumbo Koornneef op bezoek om het gloednieuwe sponsorcontract te ondertekenen. Carys Johns was onze pupil van de week en samen met mama Heidine (oud KMD dames) genoten zij van de KMD-middag en oud-voorzitter, sponsor, erelid en huidig leider van KMD1, Hans Verschoor, onthulde de collage met de afbeeldingen van de oud-voorzitters van de vereniging. De kritiek was dat de oude opstelling wel leek op die van een mortuarium en old school niet meer paste in de opgeknapte bestuurskamer. Gelukkig wist de creatiefste geest van de vereniging, Thomas van der Schoor van ontwerpbureau Mooi Rood, er werkelijk een waar kunststuk van te maken. Jan Middendorp en Martin den Dulk boorden de gaten en voilà, we kunnen weer vooruit. Hoe het eruit ziet? Komt u gerust eens kijken op de eerste verdieping. En wat deed Prins Constantijn op KMD?

 

JO17-3

Aanvankelijk zou ik de JO17-4 fluiten maar omdat ik probeer alle elftallen een keer te zien voetballen en ik ze reeds had gefloten werd er geruild met KMD1 speler, Dylan Arbouw. Laat nu net de JO17-4 tegen HVV spelen waar de zoon van de prins in speelt. Ik heb me netjes afgemeld bij de Prins en verteld dat hij een echte scheidsrechter kreeg. Dylan, onverstoorbaar als hij is, floot lekker in spijkerbroek en hoodie en heeft de Prins echt niet opgemerkt.

Afijn, ik heb genoten van de JO17-3. Wat een strijdlust, wat hebben deze mannen met “een groot hart” gespeeld en wat was het in de ochtend lekker weer zeg. De wedstrijd tegen HBS ging op en neer en ik vond KMD iets completer, iets beter, maar dat telt niet als je met 3-3 gelijk speelt. Een groot compliment aan de leiding van dit elftal. Ik zie de hand van leider Nic  Kouwenhoven; veel spelplezier, normaal en vooral je stinkende best doen en na afloop iedereen met een glimlach van het veld. En zo hoort het!

 

KMD1

Zaterdag as. begint KMD1 aan de 3e periode in deze competitie en staat iedereen weer op nul. Tegenstander Monster is er op gebrand om nog een rol in deze competitie te spelen en heeft haar zinnen gezet op de kop van de ranglijst en de winst in de 3e periode.  Met nog negen wedstrijden te gaan is er nog “van alles” mogelijk. KMD speelt nog tegen de bovenste zes ploegen en gaat de cruciale fase van de competitie in. Vertrouwen, fitte spelers en rust zal je redden, maar vooral ook de supporters die ervoor zorgen dat deze uitwedstrijd als “thuiskomen” wordt gezien. Komt u allen kijken op Sportpark Polanen. De aanvang is 14.30 uur.

 

Maak er een mooie week van.

Peter van den Berg, voorzitter sv KMD

image1 image1
IMG-20200308-WA0000 IMG-20200308-WA0000
IMG-20200308-WA0001 IMG-20200308-WA0001
IMG-20200308-WA0002 IMG-20200308-WA0002
IMG-20200308-WA0003 IMG-20200308-WA0003
IMG-20200308-WA0004 IMG-20200308-WA0004
IMG-20200308-WA0005 IMG-20200308-WA0005