Pilates

Oplader

Rust zal je redden, was de strekking van de vorige weken. Menig KMD-lid genoot van een week vakantie of deed even andere dingen, geen voetbal. Even uit het ritme van school, werken en naar de vereniging gaan op zaterdag. De breaks zijn goed voor het mentale evenwicht, even niets moeten, lekker andere dingen doen en andere mensen ontmoeten.

De KMD 1 selectie speelde de afgelopen zaterdag voor de Flynth Westland Cup tegen buurman Quintus, door de organisatie aangemerkt als burenruzie. En daar willen we niets van hebben, het werd dan ook een sportieve wedstrijd waarin KMD verdiend met 3-0 won. Goed om te zien dat JO19 speler Lamar Mauris weer in de spits stond en scoorde, goed om te zien dat er altijd KMD supporters langs de kant staan en goed om te merken dat onze jongens zin hebben in het slot van de competitie. Fit zijn en honger naar de bal hebben, is belangrijk in de beslissende fase van het seizoen. Veel basisspelers lagen dan ook aan de oplader. Met veel andere gezichten in de opstelling; Dion Boudri, Kaelig Morsdorf, Marten Damen en keeper Justin Vellekoop werd er alleraardigst gevoetbald en veldspeler Vinnie Vrolijk stond zelfs nog op doel toen Justin uitviel. Met een glimlach uiteraard. Het kon allemaal. Zaterdag as. zijn we van de oplader af en begint de competitie weer.

 

Juf Jacqueline

29 februari is een bijzondere dag. Misschien maak je het wel 20 jaar in je leven mee dat het een schrikkeljaar is. Mijn moeder werd gisteren zelfs 21 jaar en blijft eeuwig jong.

De mannen van ons veteranenteam VE2 zijn en blijven dat ook. Zij hebben in de morgen de netten van alle trainingsdoeltjes gerepareerd en daarna onder de deskundige leiding van Pilates juf Jacqueline bij de zorgboerderij (Hofland & vd Geest), met het team op een matje gelegen en pilates-oefeningen gedaan. Na 17 jaar eindelijk gerechtigdheid dacht ik nog. Wat werd ik uitgelachen toen ik in de kleedkamer van het Veteranenteam verkondigde aan pilates te doen om de spieren soepel te houden en vooral je core (rug en buikspieren) goed te trainen. Voor mij sindsdien elke week pilates. De voetballerij is een conservatieve wereld. Vaak stoere mannen, met een grote mond, die elkaar op de telefoon vieze plaatjes laten zien en zeker niet op een matje gaan liggen om oefeningen te doen. Dat is toch voor vrouwen? Een foute opmerking van mannen die van de #MeToo beweging en het te tonen respect, niets hebben geleerd en waarschijnlijk ook niet gaan veranderen. Dat is immers niet stoer en kom daar maar eens om bij je vrienden, die gelijk met verkeerde grappen en Hocus Pocus etc. aankomen. Dat betekent gezichtsverlies en een deuk in het stoere imago. Mannen durven niet kwetsbaar te zijn. Vrouwen zijn veel slimmer en hebben al dat stoere mannengedoe niet nodig. Zij begrijpen dat pilates en de oefeningen je helpen om juist fit te zijn. Maar ja, het krenkt je ego en is best eng om vaak met vrouwen in een les te liggen en te merken dat zij veel leniger zijn en de pilates-oefeningen veel makkelijker doen.

Maar tijden veranderen. De VE2 lag keurig op een matje te bewegen en te ontspannen bij Juf Jacqueline. Het was zo ontspannen dat hier en daar een scheet werd gelaten, er werd plezier gemaakt en de mannen weten weer hoeveel ongebruikte spieren ze weer hebben. Ik ben benieuwd of er volhouders zijn, maar maak een diepe buiging met mijn handen op de vloer voor de mannen van VE2. Voetballen in VE2 en pilates van Juf Jacqueline, het houd je eeuwig jong.

 

Need Somebody

Toeval of niet, ik wil het met u over aandacht hebben en nu juist knalt Need Somebody van The Last Internationale uit mijn speakers. Op Naaldwijk bij de Flynth Westland Cup goede gesprekken gevoerd met bestuurders over de toekomst van de organisatie van dit soort evenementen, de moeite die je moet doen om vrijwilligers aan je te binden en de bereidheid van verenigingen om te participeren. Wat is de toekomst van verenigingen en de organisatie van gratis of laagdrempelige evenementen? Wateringen heeft gelukkig WaterPop, SneeuwPop, de Wielerronde en tal van verenigingen die bloeien en groeien. Maar daar moeten alle betrokkenen erg hun best voor doen om het gratis evenement te organiseren of, zoals bij KMD, de contributie en consumptieprijzen zo laag mogelijk te houden. Wat maakt het dat niet iedereen meer als vanzelfsprekend participeert en straks wellicht de prijzen omhoog moeten omdat steeds meer taken ingekocht moeten worden?

Is het de opvoeding waar minder aandacht is voor de kinderen, die niet meer weten wat vrijwilligerswerk is? Wordt er minder moeite gedaan om “door te geven”? Is er minder aandacht voor de vrijwilliger binnen de vereniging? Is er minder aandacht om de vrijwilliger te benaderen? Er is veel tijd nodig om achter de potentie en bereidheid van nieuwe leden te komen. Het gaat dus om tijd en de bereidheid om veel aandacht te geven aan mensen. Veel aandacht geven, betekent dat je moet accepteren dat mensen verschillend zijn en elk hun eigen verhaal hebben, dat kost veel tijd en daar moet je ook zin in hebben. Willen we die tijd niet meer investeren in elkaar?

De goedkoopste manier om van het probleem “gebrek aan vrijwilligers” af te komen, is prijzen verhogen en sanctioneren. Het Amerikaanse model zeg maar en ook onze regering doet het al jaren. Boetes opleggen, bezuinigen op de zorg, het onderwijs, meer regels, meer straffen etc. En daar waar de zorg het hardste nodig is, falen we opzichtig en wie is de dupe? Uw kind krijgt minder aandacht op school, ouderen en zieke mensen krijgen minder aandacht etc. De maatschappij verandert, de kwaliteit van het leven loopt achteruit en de kwaliteit van het verenigingen loopt achteruit. Er zijn mensen die het laten gebeuren en die meedoen in het consumeren op een vereniging. Ze betalen nog liever hogere contributies en consumpties. Laten we dit gebeuren op KMD? We hebben u nodig! Tot die tijd draai ik keihard NEED SOMEBODY van The Last Internationale.

 

KMD1

Ik zie u graag zaterdag as. dan is er weer een competitie programma met een vol programma op ons sportpark. KMD1 speelt thuis om 14.30 uur tegen het lastige Loosduinen. Met uw steun en aanmoedigingen zijn de spelers en de staf altijd erg blij. Het geeft een vertrouwd gevoel met al die bekende gezichten langs de kant en in de kantine. KMD als één grote familie op weg naar de laatste 10 wedstrijden van dit seizoen. Spelers en staf hebben u dan ook de komende tijd keihard nodig.

 

 

Maak er een mooie week van.

Peter van den Berg, voorzitter sv KMD

IMG-20200301-WA0000 IMG-20200301-WA0000
IMG-20200301-WA0001 IMG-20200301-WA0001
IMG-20200301-WA0002 IMG-20200301-WA0002
IMG-20200301-WA0003 IMG-20200301-WA0003
IMG-20200301-WA0004 IMG-20200301-WA0004
image1 image1