Max Verstappen

Rust zal je redden

Auto’s, racen, Formule 1, het heeft niets met voetballen te maken. Maar de vraag is: gaat Max Verstappen eindelijk het kampioenschap in deze sport binnenhalen? De verwachtingen voor Max zijn hoog gespannen en worden door de pers opgeklopt. Het publiek gaat er in geloven, zal het dan echt gaan gebeuren? Het nieuwe seizoen in de Formule 1 gaat beginnen en de spanning om te presteren wordt opgevoerd. Daar zit de parallel met KMD1. Het voetbalseizoen wordt nu onderbroken door de krokusvakantie. We werken toe naar 7 maart as., dan spelen we thuis tegen Loosduinen en zijn we toe aan de laatste fase van het seizoen. Er zijn nog 10 wedstrijden te gaan en we hebben de kans om op het hoogste schavot te komen. Deze generatie verdient dat, de kern speelt al jaren samen en de mix van jonge en ervaren spelers moet zichzelf nu durven te belonen. Vorig seizoen werd het kampioenschap op 1 punt na gemist en die deceptie na afloop van de nacompetitie wil deze groep niet nog eens meemaken. Nog 10 wedstrijden gaan als de brandweer, gaan als een formule 1 auto. Zo vaak komt die kans niet weer voorbij? Max Verstappen blijft rustig en kijkt uit naar zijn seizoen. Wij bij KMD blijven rustig en hebben zin in de komende 10 wedstrijden. Het is aan de staf om die rust, ook langs de kant, te bewaren. Het is belangrijk dat het koppie bij de spelers leeg blijft en er geen opgeklopte spanningen ontstaan. Rust zal je redden om gewoon lekker te blijven voetballen en de jongens van KMD 1 te laten doen waar ze goed in zijn.

 

Oefening baart kunst

Zijn de vakanties in deze competitie toch nog ergens goed voor. KMD 1 speelde voor de KNVB beker tegen 1e klasser Forum Sport en werd na een gelijkwaardige 0-0 wedstrijd pas in de penalty serie op de knieën gedwongen. Mooi om te zien dat de verdediging staat als een huis en ook tegen Forum Sport nauwelijks of geen kansen weggaf, eerste jaars-senioren Boy Verwoerd en Boyd Kley in mijn ogen fantastisch speelden en weer nieuw talent zich aandient. Van de JO19 stonden de voorhoedespelers Waïl Sealiti en Lamar Mauris “gewoon” in de basis. Ook bij KMD2 deden diverse JO19 spelers mee. Ik ben er trots op dat er zoveel talentvolle jeugd doorkomt en goed op het hoogste senioren niveau uit de voeten kunnen. Van Waïl en Lamar gaan we nog veel plezier beleven. Volgende week kunnen we hopelijk nog een keer oefenen op die nieuwe namen. Waïl Sealiti en Lamar Mauris hebben hun visite kaartje afgegeven. Bravo mannen!

 

Medewerkersavond

Vorig jaar was de medewerkersavond geen succes. Met de Champions League finale op TV, mooi weer, halverwege de beginnende vakanties in juni en op de avond van de uitschakeling van KMD1 in de nacompetitie. Dat moet anders hebben we bedacht of eigenlijk komt deze anders dan andere medewerkersavond geheel uit de koker van secretaris Dide van Adrichem. Niet aan het einde van het seizoen maar op zaterdagavond 21 maart as. Als u zich nog niet heeft opgegeven zou ik dat maar snel doen want het wordt een verrassende avond en het wordt gegarandeerd een avond vol entertainment. En later zeggen we …… je had er bij moeten zijn!

 

Stap voor stap

Elk bestuur heeft ambities. We willen veel, soms lukt niet alles of gaat de ontwikkeling of verandering langzaam. We zijn vrijwilligers en niet allemaal in staat om mee te gaan met veranderingen en ontwikkelingen.

Wat relatief snel is gegaan, is de stormachtige en succesvolle ontwikkeling van onze jeugdafdeling. Dankzij de visie en inzet van onze jeugdbestuurders staat er inmiddels een goede structuur en door de uitvoering van het technisch beleidsplan de afgelopen jaren, speelt onze jeugd inmiddels minimaal in de 1e klasse en de meeste hoogste jeugd elftallen zelfs op het hoofdklasse niveau. In deze groei leveren de huidige jeugdtrainers een belangrijk bijdrage. Goede, jonge gediplomeerde trainers die het niveau van onze talenten doen groeien. In de meeste gevallen hebben die trainers bij KMD de mogelijkheid gekregen hun  KNVB trainersdiploma(‘s) te halen. Eén van die succesvolle exponenten is huidig JO17-1 en KMD 3 trainer Jeremy van der Stap die, na een uitgebreide studie, vorig jaar zijn KNVB diploma Hoofd Jeugd Opleidingen behaalde.

Het is het KMD bestuur dan ook een waar genoegen u te kunnen melden dat Jeremy bij KMD de functie Hoofd Jeugd Opleidingen gaat innemen. De afgelopen week werd “het contract” hiervoor ondertekend. Wij hebben veel vertrouwen in Jeremy die als trainer/coach gewoon het seizoen afmaakt en nu, vanwege de einde contractfase van de overige jeugdtrainers, reeds taken in die rol waarneemt. Jeremy is jong, heeft oog voor de noodzakelijke verandering en heeft zijn ambitieuze ideeën gepresenteerd. Van het bestuur krijgt hij de gelegenheid die bij KMD in de praktijk te brengen. Samen met de T’sC van de senioren en de JO13 t/m JO19, Frank Kuijl en Patrick Reinigert, zet Jeremy een belangrijke stap voor het technische hart van onze vereniging.

 

Jeugd en toekomst

Wat waaide het hard deze zaterdag zeg! Op veld 3 had je of de wind pal tegen en woei de bal zo naar voren. Ik was erg blij dat ik de wedstrijd van onze JO13-1 tegen het één klasse hoger spelende DSVP mocht fluiten. Ik verlies mezelf nog wel eens in een kleffe lofzang op onze jeugd en gebruik dan superlatieven die uitdrukking geven aan mijn enthousiasme. Ik zal dit verslag zo ingetogen mogelijk doen. KMD won met maar liefst 5-1 van DSVP en overklaste deze tegenstander op alle fronten. Coach Chester Butter de Pauw had de winnende tactiek door hoog druk te geven, van achteruit te blijven voetballen, de bal laag te houden, het lef om één op één te spelen en zijn team scherp te coachen. Slechts één keer viel er een gaatje. De rest van de wedstrijd kreeg de tegenstander geen ruimte om de bal aan te nemen, was KMD technisch superieur en zag ik weer een talent doorbreken. Owen de Ruyt van de JO11-1 speelde mee en scoorde twee keer. Is het me weer niet gelukt, om niet enthousiast te doen. Owen de Ruyt, weer een naam om te onthouden!

 

KMD1

Volgende week wordt er door KMD1 om 14.30 uur gespeeld voor de Flynth Westland Cup bij v.v. Naaldwijk op Sportpark de Hoge Bomen tegen Quintus. Benieuwd welke spelers trainer Martin de Mooij nu de wei in stuurt. Ik was blij dat Arend Baljon, na een slepende blessure, weer speelminuten maakte. Wellicht krijgt deze publiekslieveling de komende wedstrijd weer de kans om ritme op te doen. En zo langzamerhand wordt de selectie weer sterker voor het opstellen van “de ideale elf” en staan de vervangers klaar om de plek bij afwezigheid in te vullen. De geblesseerde Wesley den Dulk zal er “op krukken” hopelijk weer bij zijn. Hij geeft als geblesseerde speler het goede voorbeeld om zijn team te ondersteunen. Komt u ons tegen Quintus ook weer aanmoedigen? Ik zie u graag.

 

 

Geniet van de week.

Peter van den Berg, voorzitter sv KMD

image1 image1
IMG-20200223-WA0000 IMG-20200223-WA0000
IMG-20200223-WA0001 IMG-20200223-WA0001
IMG-20200223-WA0002 IMG-20200223-WA0002
IMG-20200223-WA0003 IMG-20200223-WA0003
IMG-20200223-WA0004 IMG-20200223-WA0004
IMG-20200223-WA0005 IMG-20200223-WA0005