Verslag Naaldwijk - KMD 15-02-2020

Naaldwijk – KMD

Zo onderweg naar de wedstrijd bij mij de vraag: Hoe zou het zijn op sportpark De Hoge Bomen? Het heeft deze week toch wel flink gestormd en hoge bomen vangen nu eenmaal veel wind. Aangekomen op het sportpark niks te zien van omgewaaide bomen, sterker nog; het veld en het stadion lagen er goed bij. Een stadion? Jawel sportpark de Hoge Bomen voor vv Naaldwijk is omgedoopt tot het ”Henk Malestein Stadion” en vandaag was de officiële opening van de gerenoveerde tribune. Daar hadden ze bij Naaldwijk flink voor uitgepakt, taartjes in de kantine, hoog bezoek en ook de lokale pers waren aanwezig. En het moet gezegd, de tribune zag er prachtig uit. Laten we hopen dat dit ook een mooie inleiding is voor een spannende en mooie wedstrijd.

De laatste jaren is Naaldwijk een lastige tegenstander voor KMD gebleken. De ploeg scoort lastig, maar krijgt naar verhouding ook weinig doelpunten tegen. Het was in de beginfase Naaldwijk dat iets meer het initiatief nam. Vooral door schoten uit de 2e lijn en met hulp van de meewind, werd geprobeerd het doel van Odens te bestoken. Tot veel gevaar leidde het niet. Naar gelang de eerste helft verstreek kwam KMD beter in haar spel. Een aantal kansen volgden, misschien wel de beste kans was die voor Dylan Groen die op aangeven van Bradley de bal net voorlangs het doel plaatste. Het was eenrichtingsverkeer, Naaldwijk kwam er in deze fase niet meer uit. Corners, aanvallen over de zijkanten; het wilde voor de rust toch niet echt lukken om het doel te vinden en voor veel gevaar te zorgen. En op de spaarzame momenten dat er een doelpoging  was, vond KMD de goed keepende keeper van Naaldwijk op haar weg. Even rond de 30ste minuut wat commotie. De KMD-aanhang wilde een penalty voor een overtreding op Boyd, de scheidsrechter wilde er niets van weten. En dan vlak voor de rust leek het dan toch nog te gebeuren: Vinnie werd op links op pad gestuurd en wist vanaf de doellijn de bal laag voor te krijgen. Bradley kwam net te kort om de ingespeelde bal te kunnen raken, het gevaar voor Naaldwijk was geweken. Naar de thee met een 0-0 stand en ook met het gevoel: er gaan zeker doelpunten vallen.

Na de rust begon Naaldwijk ietwat agressiever. Echt lang duurde het offensief niet. Zo na een paar minuten en zonder echt een goede kans gecreëerd te hebben nam KMD het initiatief weer over en werd zowat het gehele 2e bedrijf op de helft van Naaldwijk gespeeld. Door de verdedigers van Naaldwijk moest een aantal keren aan de noodrem worden getrokken; diverse spelers liepen een gele kaart op. Zo ook bij de overtreding op Bradley net op de rand van het strafschopgebied. De bal werd door de scheidsrechter er net buiten gelegd; vrije trap en geen penalty.

Zo rond de 75ste minuut moet het geweest zijn dat alle KMD-toeschouwers opveerden en de 0-1 al hadden opgeschreven. Bradley was over rechts doorgebroken en had voor zichzelf een vrije doorgang naar het doel. Op volle snelheid probeerde hij met een laag schot de uitgekomen keeper te passeren. Er werd al gejuicht, de bal ging net voorlangs. Dit was toch de grootste kans van de wedstrijd.

KMD ging wisselen en met nog meer druk naar voren voetballen. Boyd werd gewisseld door Boy (dat scheelt toch weer een letter typen). Hij werd bij een van z’n eerste acties na doorgebroken te zijn fors onderuitgehaald. Ook hier geel. Kort daarna de wissel van Randy voor Lourens. Nog meer power voorin en achterin 1 op 1. Het mocht helaas niet baten, er ging niet gescoord worden vandaag. Gezien het veldoverwicht dat KMD over de hele wedstrijd had jammer. Na het laatste fluitsignaal druppelden de andere uitslagen in de competitie binnen. DVSP en DWO, de nummers 2 en 3 hebben niet kunnen profiteren. Dat maakt dat KMD ondanks het gelijke spel toch kan terugkijken op een goed weekend.

Volgende week geen competitievoetbal. Wel bekervoetbal. KMD ontvangt dan de 1ste klasser Forum Sport uit voorburg. Het als 7e geplaatste Forum Sport speelde net als KMD 0-0 in de uitwedstrijd tegen de als 3e geplaatste XerxesDZB. Te hopen dat er de komende week wel doelpunten te beleven zijn. Wij zullen de wedstrijd vanuit de sneeuw in Oostenrijk volgen. KMD: alvast heel veel succes gewend!. Graag tot de eerstvolgende competitiewedstrijd op zaterdag 7 maart aanstaande. Dan ontvangt KMD thuis Loosduinen. Loosduinen vecht tegen degradatie en zal de huid duur willen verkopen in Wateringen.