Als je niet scoort, win je niet

Langs de lijn

Zo was het gezellig toeven langs de lijn bij Naaldwijk tijdens de wedstrijd van KMD1 tegen de gelijknamige club. In de wedstrijd gebeurde niet zoveel en de vv Naaldwijk had haar best gedaan om van de opening van het Henk Malenstein “stadion” een unieke gebeurtenis te maken. Henk Malenstein was een spraakmakende Naaldwijk-supporter die in zijn nalatenschap een belangrijke somma voor de voetbalclub doneerde. Met een mooi “stadion” dat zijn naam draagt, zal hij in ere worden herdacht. vv Naaldwijk en KMD lijken wel op elkaar, al is het alleen al vanwege dezelfde outfit. Ik vind het altijd erg gezellig met de notabelen en bekende gezichten om weer even bij te praten. Mooi om te horen dat die club weer in de lift zit door bestuurders met veel enthousiasme die hun zaakjes op orde hebben.

Na afloop was iedereen tevreden; KMD omdat de naaste concurrenten verloren, Naaldwijk omdat er weer punt bij het totaal kon worden gevoegd en de burgemeester omdat een gelijkspel geen verliezers in zijn gemeente oplevert.

 

Winnaars

Waar ga je over praten in dit stuk als we bij KMD1 niet hebben kunnen juichen? Over de stand in de competitie, die maakt ons nog steeds erg blij! Met DSVP, DWO en runners up MVV’27, Verburch en Monster zal de eindstrijd in deze competitie erg spannend blijven. Nu de competitie twee weken stil ligt, is het belangrijk om kleine pijntjes rust te geven, in het ritme te blijven en de koppies op standje winnaars te houden.

Over winnaars gesproken; KMD 6 blijft maar winnen en ze hebben volgens speler Marc Schilderman “de striptease” al besteld. Of ik de aankondiging wil doen? Met de schriftelijke goedkeuring van jullie vrouw, vriend of vriendin, niet in de kantine maar in kleedkamer 6, gaan we daar eens intelligent over nadenken, mannen. Maar na de 1-5 overwinning was het zaterdag in ieder geval gezellig in de kantine. In de uitslagen ziet u dat alle KMD Senioren dit weekend ongeslagen zijn.

Het team waar ik erg trots op ben is de JO19-1. Zij wonnen thuis met 5-2 van hun leeftijdsgenoten van Nootdorp en speelden volgens mijn bron, wellicht de beste wedstrijd van dit seizoen. De komende periode gaan we deze talenten meer in het spotlicht zetten, want zij liggen op koers voor de prijzen. En die worden aan het eind van het seizoen verdeeld. Het is nu zaak om extra krachten op te doen voor die belangrijke fase.

 

Topper

U heeft wellicht de annonce op de site gelezen. Bij de JO11-1 loopt een groeibriljantje; Amber Diependaal is door de KNVB uitgenodigd om bij de meiden onder de 11 jaar selectiewedstrijden te komen spelen. Een hele eer natuurlijk. Amber zien we regelmatig langs de kant bij KMD1, altijd met een bal in de hand, aandachtig kijkend en de indrukken van de vereniging opsnuivend. Ik hoop dat ze nog lang op KMD blijft spelen want je kunt bij ons nog veel leren, Amber. KMD zal je altijd blijven steunen, wat er ook gebeurt.

 

School

In mijn rondjes langs de Westlandse en Haagse bestuurskamers komt het thema vrijwilligers vaak terug. Elke club worstelt met functies binnen de club die ze graag in willen vullen. Regelmatig kom ik er bij u in de column op terug. Uit ervaring kan ik u vertellen dat een leven bij KMD (en dat geldt voor alle verenigingen) misschien wel de belangrijkste leerschool van het leven is. Hoe je met elkaar leert omgaan; jong, oud, man, vrouw, blank, zwart, rangen, standen etc. het maakt niet. Het is een feit dat we bij KMD een overzichtelijk aantal leden hebben, waar we elkaar nog kennen, waar iedereen gelijk is en waar we dat graag zo willen houden. Leren betekent ook kansen geven om je te kunnen ontwikkelen. Hoe mooi is het om naast je voetbaltalent, die andere talenten te ontwikkelen? Zo zijn er weer vier afgestudeerde scheidsrechters op KMD; Amber van Niel, Jesse Hartman, Skye van de Wetering en Tom Middendorp staan trots met hun diploma op de foto. Mooi toch? Als je een wedstrijd kunt leiden, kun je dat ook later in het bedrijfsleven. In commissiefuncties bij KMD leer je organiseren en draagvlak creëren. Achter de bar en in de keuken leer je klantvriendelijk te zijn en je processen “lean” of te wel efficiënt in te richten. Als coach of leider leer je vooral om spelers in hun kracht te zetten en te motiveren. Als bestuurder leer je omgaan met het krachtenveld binnen een vereniging en vooral om vooruit te kijken en daarin met elkaar de tactiek voor de toekomst te bepalen. Maar vooral om met elkaar een vereniging neer te zetten, die toekomstbestendig is en waar de leden zich thuis voelen.

Dat doe je met elkaar. Ouders kunnen hun kinderen “het goede voorbeeld” geven door te participeren in onze club, kinderen op te geven voor het jeugdkamp, voor de scheidsrechtercursus, te helpen achter de bar, in de keuken, schoonmaak, mee te nemen naar de wedstrijd van KMD1 of de zaterdagmiddag op KMD te blijven en mee te laten genieten van de vrije zaterdag. Geef ze een bal en laat ze lekker buiten spelen op KMD, dansen op de muziek en plezier maken met elkaar, vriendschappen voor het leven te sluiten en mooie mensen te worden. KMD is niet alleen de club voor het leven, maar met u als voorbeeld ook de school voor het leven. Misschien vindt u dat ik loop te zwetsen? Dan is er altijd nog een kinderkamer en een computer om binnen spelletjes op te spelen. Prettige wedstrijd!

 

PubQuiz 11 april as.

U heeft natuurlijk 11 april as. gereserveerd in uw agenda voor de KMD PubQuiz. Gegarandeerd altijd een mooie avond ter lering ende vermaak. De winnaar van de afgelopen twee jaar, Cono las Peras, hebben de cup met de grote oren weer opgepoetst. De  KMD-huisband Piccolo Ma Potente is met stergitarist Frank Hollaar als vervanger van back packer Teun Olsthoorn flink aan het oefenen. Daar moet je bij zijn. Houdt de aankondiging voor de kaartverkoop in de gaten.

 

KMD1

Dat de competitie twee weken stil ligt betekent niet dat er door KMD1 niet wordt gevoetbald. Voor de districtsbeker wordt er zaterdag as. gespeeld tegen Forum Sport om 14.30 uur op ons Sportpark. Een mooie krachtmeting en wellicht zien we nieuwe, frisse, jonge talenten die hun kans krijgen. Trainer Martin de Mooij heeft zelf bij Forum Sport gespeeld en getraind, dus is het ook voor hem een mooi weerzien en wordt het een mooie dag om gezellig bij de club langs te komen. Als u op wintersport gaat wens ik u veel plezier en veel sneeuw toe. Wij werken toe naar de lente, ook leuk!

 

 

Geniet van de week.

Peter van den Berg, voorzitter sv KMD

image1 image1
Amber KMD Amber KMD
IMG-20200216-WA0000 IMG-20200216-WA0000