Verslag KMD - Schipluiden 08-02-2020

KMD – Schipluiden 2-1

Vandaag (08-02-2020) treedt KMD thuis aan tegen het altijd lastige Schipluiden. De wedstrijden tegen deze tegenstander kenmerken zich door strijd, kaarten en kostbare doelpunten. De eerste ballen vliegen er al snel in. Niet in een doel, maar in de tuinen van de achterburen. En dat terwijl van echte wind nog geen sprake is. De ploegen zijn echt aan elkaar gewaagd. De aanval van de één wordt veelal beantwoord met een counter door de ander. Over en weer worden corners genomen die over of naast geschoten worden. In de 30e minuut weet Dennis Bradley weg te sturen die aan de rechterkant alleen voor de keeper van Schipluiden komt te staan en goed in de korte hoek schiet. Helaas raakt de bal net de paal, zodat de bal het veld weer in kaatst. Dit had de 1-0 mogen zijn. Even later schiet Dylan Groen de bal net naast. Kort hierna volgt een aanval van Schipluiden, waarbij de bal hoog voor het doel van Odens komt. Hij komt uit en probeert de bal weg te stompen. Door het duel met een aanvaller van Schipluiden lukt dit niet voldoende en valt de bal voor de voeten van diezelfde speler. Deze weet met een mooie curve de bal in de verre hoek van het KMD-doel te schieten.  1-0 voor Schipluiden. KMD zet tot de rust aan, maar weet geen echte kansen meer te creëren. En zo gaan we de rust in met een 1-0 achterstand.

Na de thee is het KMD dat meer energie in de strijd gooit. Schipluiden probeert rustig aan te doen en pakt elke mogelijkheid aan om te vertragen en tijd te winnen. We zien schoten van Jesse en Thiemo, maar deze gaan ver over het doel heen. Schipluiden komt er nog nauwelijks uit en is vooral bezig met het verdedigen van de voorsprong. Echte kansen zijn verder niet te noteren. Dit lijkt niet goed af te lopen voor onze jongens. Een blik op de klok leert inmiddels dat we nog maar enkele minuten te spelen hebben. En dan in de voorlaatste minuut van de reguliere speeltijd komt de bal na een KMD-aanval via de kluts bij Bradley, die de bal binnen kan schieten. Doelpunt! 1-1. En dat vlak voor tijd. Deze opsteker geeft KMD nog meer energie en zo volgt even later een voorzet van links welke door Dylan Groen in het doel getikt wordt. 2-1 voor KMD in blessuretijd! Niet veel later fluit de scheidsrechter af. Wat een heerlijk en zwaarbevochten resultaat. En op basis van de tweede helft zeker verdiend. De positieve instelling van het aanvallen heeft vandaag gewonnen van het verdedigen en vertragen.

Niet veel later vernemen we de gunstige uitslagen van de andere velden. KMD is de winnaar van deze speelronde en loopt op de directe concurrenten 3 punten uit. Gefeliciteerd allemaal! Komende zaterdag gaan we op bezoek bij Naaldwijk. We hebben vandaag lang in spanning gezeten. Dat mag zaterdag wat minder. Tenzij de afloop dezelfde is natuurlijk.