Roze zonnebril

Tweede seizoenshelft

De competitie is voor KMD1 in 2020 weer begonnen. De teller staat voor dit decennium weer op 0. Nieuw jaar, nieuwe kansen. Waar andere ploegen een uitgebreid trainingskamp ergens in de zon prevaleren, ging onze selectie naar het openlucht museum van Rome en uiteraard kijken naar de voetbalwedstrijd van de voetbalclubs van die stad. Een andere invulling, maar de wens van de groep. Het doel van een trainingskamp is en blijft teambuilding en “de accu opladen” om weer fris aan het nieuwe jaar te kunnen beginnen. Na “de flow” van vorig jaar waarin een prima reeks werd neergezet, ben je altijd benieuwd waar de ploeg weer staat. Zo’n eerste wedstrijd in het nieuwe jaar is altijd belangrijk. De toon wordt immers gezet.

Na het verlies met 3-1 tegen Lyra staan we nog steeds bovenaan maar moeten we de koppositie nu delen. In de bestuurskamer in De Lier hoorde ik dat het elftal van Lyra deze week diverse praatsessies had gehad. De vorige zaterdag hadden ze smadelijk van 4e klasser en rivaal Maasdijk verloren en dat mocht tegen KMD niet nog eens gebeuren. De mannen uit De Lier hebben hun woorden in daden omgezet, slim gespeeld en de drie punten in De Lier gehouden. In de bestuurskamer van Lyra merkte ik de opluchting en het herwonnen bravoure, want winnen van de trotse koploper zal het doel zijn van elke tegenstander.

 

Is KMD mooi en fantastisch?

Ik ben een ras optimist en laat dat in al mijn uitingen weten. Een positieve benadering werkt in mijn ogen altijd het beste en in plaats van iemand op zijn flikker te geven, werkt het beter andere mensen te motiveren, te inspireren en zelf na te laten denken. De sfeer op KMD die wordt beschreven gaat bijna altijd over de positieve dingen op de club; kampioenschappen, overwinningen, mooie samenwerkingen, leuke anekdotes, fantastische gebeurtenissen en geweldige evenementen op de club die in het verschiet liggen. De woorden mooi, fantastisch, leuk en geweldig komen vaak terug en geven bij de meeste leden een glimlach van herkenning. U herinnert zich later vaak juist die gevallen die u een goed gevoel gaven.

Feit is dat er ook op KMD minder mooie gebeurtenissen voorkomen. Deze vindt u vaak niet in deze rubriek terug. Daar is het wekelijkse epistel in mijn ogen ook niet voor bedoeld. U heeft immers al genoeg sores aan uw hoofd, thuis en op uw werk en om dan in deze rubriek ook weer overladen te worden met kommer en kwel? Nee toch? 

Maar het is er wel. Ook bij KMD gebeuren er zaken waar we niet trots op zijn en die met de juiste houding en gedrag beter kunnen. Aanspreken van teams en individuen is ook bij KMD weer hard nodig. De gewenste cultuur is beschreven in ons beleidsplan en als iedereen zich netjes gedraagt, meehelpt de rommel op te ruimen en meehelpt in andere vrijwilligerstaken blijven we de mooiste club van het Westland.

Voor een fantastisch feest, een geweldige wedstrijd en een mooie zaterdag moet er veel worden georganiseerd en tot dat er is opgeruimd en de laatsten hebben afgesloten, kun je pas spreken van die geslaagde dag.

De bereidheid om mee te helpen in de bar en keuken valt tegen en komt niet overeen met de familiaire sfeer die met de woorden mooi en geweldig vaak worden beschreven. En in hogere mate is dit het geval voor het achterlaten van de kleedkamers en het buiten rookgedeelte. Het is misschien niet moeilijk, maar we vragen van alle leden twee dingen. U helpt de club als daarom wordt gevraagd, zorgt ervoor dat de kleedkamers netjes worden achtergelaten en deponeert uw sigaretten peuk in de daarvoor bestemde afbakken.

 

MO17

Op deze waterkoude zaterdag morgen mocht ik van Ruud Fidder de MO17 van KMD tegen SVH fluiten. Wat een heerlijke pot was dit! De meiden wonnen met 6-0 verdiend van SVH. Edwin Haket en Linda Ophof coachten positief en ik hoorde geen enkele wanklank. Wel grappige dingen. Zo hoorde ik aanvoerster Cheyenne Mutsaers na haar derde doelpunt zeggen dat de meiden best wel mochten juichen. Maar als je de wedstrijd zo onder controle hebt en veel beter bent dan de tegenstander, is het misschien normaal als je weer een doelpunten maakt? Maar juichen moet je natuurlijk altijd! Waar mannen buikschuivers, handstands en rare dansjes maken, lopen de meiden na het derde doelpunt van Cheyenne rustig terug want het is de normaalste zaak dat zij scoort. Nou, ik vond je hartstikke goed spelen Cheyenne en de doelpunten grote klasse! Ik vond alle meiden fantastisch spelen. De achterhoede gaf niets weg en als er dan toch een SVH-ster doorbrak dan repareerde Eva Hendriks of Fleur Kiesling het gaatje en dan is Fleur pas 14 of 15? Wat een talent! Ik werd echt blij van dit elftal. Alle pappa’s en mamma’s de volgende keer weer langs de lijn want deze meiden verdienen dat en als er wordt gescoord altijd juichen meiden! Ga zo door, ik ben trots op jullie.

 

Is KMD geweldig?

In het bestuur hebben we met elkaar afgesproken leden vaker aan te spreken op gedrag dat niet thuis hoort bij onze vereniging. Marco Schregardus van normen en waarden zal meer op de voorgrond zijn als dat nodig is en leden aanspreken op wangedrag in het veld. Patrick Kriek zal de aanvoerders van de elftallen en het team van de week net zo vaak bij elkaar roepen als het nodig is om mee te helpen bij het opruimen voordat we gaan afsluiten. Elk bestuurslid zal zijn commissies strakker aansturen op de gemaakte afspraken en de beleidszaken aanhalen die we in ons beleidsplan zo belangrijk vinden.

Zo zijn we erg druk op dit moment met het verbeteren en herschrijven van ons beleidsplan. Misschien zijn we te ambitieus en misschien willen we graag van KMD die perfecte vereniging maken. OK, wellicht halen we de 100% van de doelstellingen niet en is 80% het maximum haalbare in een vrijwilligersomgeving. We zijn geen bedrijf, kunnen en willen geen mensen ontslaan en zijn afhankelijk van de inzet van de vrijwilligers. Zo heeft ieder zijn of haar rol. In mijn rol als ambassadeur van de vereniging zet ik lekker mijn roze zonnebril op, vertel ik iedereen hoe geweldig onze club is, schrijf ik kleffe stukjes waar het plezier van afspat, huldig ik het liefst alle elftallen met hun kampioenschap en geniet ik, al meer dan 50 jaar, van elk moment op de club.

 

KMD1

De race om het kampioenschap in onze poule ligt open en is rete spannend. De mannen van KMD1 likken hun wonden en gaan er alles aan doen om geen verdere averij op te lopen. Zaterdag as. wacht de volgende proef; de thuiswedstrijd tegen Ariston’80. Tegen de studenten uit Delft hebben de spelers nog wat goed te maken. Uit werd er immers smadelijk verloren. Met uw steun en aanwezigheid als supporters zaterdag as. gaan onze jongens er weer voor. Zal dit team zich weer oprichten en de drie punten in Wateringen houden? Komt dat zien. Aanvang is 14.30 uur op Sportpark Suijdervelt. Tot dan!

 

 

Maak er een mooie week van.

Peter van den Berg, voorzitter sv KMD

image1 image1
IMG-20200126-WA0001 IMG-20200126-WA0001