Winter Kampioen

Beste wedstrijd

Volgens het bestuur van DWO speelden zij hun slechtste wedstrijd van dit seizoen. Volgens het bestuur van KMD speelden zij hun beste wedstrijd van dit seizoen. Zijn hunnie dan zo slecht? Of zijn wij dan zo goed? De waarheid zal wel in het midden liggen. En misschien vielen bij KMD wel alle puzzelstukjes goed. Deze wedstrijd waarin we Sam en Cyrus vanwege blessures misten, konden we weer even genieten van de come back van Arend Baljon dit seizoen. Arend stond vanwege een vervelende knieblessure maanden langs de kant en maakte voor dit seizoen eindelijk weer zijn debuut. Als alle selectiespelers straks weer beschikbaar zijn, hebben we deze beste wedstrijd alvast gehad en ik hoop dat er na de winterstop nog veel beste wedstrijden volgen.

Complimenten voor dit elftal dat dit seizoen verdiend winterkampioen is geworden. We kunnen trots zijn op deze spelers en deze lichting die met een gemiddelde leeftijd van 27 jaar naar hun voetbaltop toe groeien. Een mix van jonge en ervaren spelers. Een team dat bereid is voor elkaar te werken en waar we nu ook in de breedte met talentvolle spelers groeien. En het goede nieuws is dat er ook vanuit de jeugd het komende seizoen weer talenten aankomen.

Deze wedstrijd was het genieten voor de supporter. U kunt het lezen in het verslag van Cees van der Zwan elders op de site. En extra genieten na afloop van de wedstrijd, ook in de bestuurskamer waar pupil van de week David Boutkan de gevierde man was. Heerlijk zo’n open spontaan ventje op het kratje. Wat wil je nog meer als je een bal krijgt met alle handtekeningen erop en op de foto mag met de topscoorder van deze dag, Bradley Meijer en KMD aanvoerder Jesse de Waard? Ons jongste lid, de pasgeboren, Jette van den Berg ging ook op de foto, maar dan met ons oudste lid, Huib Bakker. Ontroerend zo mooi deze dag.

 

Jingle Bells

Wat was het toch een mooi thuiskomen in de kantine deze zaterdag. De kantine was schitterend aangekleed door de feestcommissie met hulp van sponsor ’t Feesthuis. Een plaatje in kerstsferen en dat we zo’n mooi feest in de derde helft met elkaar kunnen organiseren maakt me extra trots. KMD’s voute kerstruien feest was er eentje om in te lijsten, al zijn al die peuken en de bende bij de ingang naast de sigarettenpaal weer een bron van ergernis. De complimenten gaan uit naar al die prachtig verklede mensen. Sinterklaas was er even, de Kerstman en prachtig aangeklede leden. Carin Schaaff won als Santa’s favorite de publieksprijs en we hebben met elkaar genoten van een mooi feest. De combi van de 6-1 overwinning van KMD1 op DWO verhoogde de feestvreugde als ook de aanwezigheid van de winterkampioenen van vandaag. Koesteren moeten we deze feesten, ze zijn speciaal. Dat vertelde ook Ron, een vriend van Peter Zonneveld me. En hij als rasechte Laakkwartier man, kan het weten. Bij de meeste clubs verliezen ze de familiaire of typische verenigingssfeer. De gemeenschappelijke deler ofwel de cultuur die de mensen met elkaar verbond is daar ook verdwenen. Het opgerukte individualisme en de verzakelijking eist zijn tol. Welke club is er nog mooi? Welke club is de mooiste club van het Westland? Dat moet je niet van jezelf zeggen! Dat moet je doen en laten zien. Deze club, met deze feestcommissie maakte dat gisteren weer waar. Hulde voor iedereen die aan Jingle Bells een bijdrage heeft geleverd.

 

Winter Kampioenen

In de vorige editie heb ik een foutje gemaakt. Ik sprak daar over de eerste winter kampioenen van de vereniging. Volgens een ingezonden stuk is dat toch echt de JO11-4 van twee weken geleden. Ik heb ze nota bene in de rust van mijn fluitwedstrijd nog een “high five” gegeven. Oei, foutje bedankt. Maar kampioenschappen hoor je te vieren op de tafel in de kantine of zoals deze zaterdag met de JO17-2 op het podium. Ik heb de mannen zien spelen, in de met 2-0 gewonnen wedstrijd, tegen Velo. Ook deze keer was het voor de meeste spelers niet de eerste keer dat zij kampioen werden. Ja, wordt dan gezegd, logisch toch als je twee competities speelt in één seizoen? Azijnpissers! Je moet het leven vieren en zeker elk kampioenschap. Veel bekers, vaantjes, medailles of in dit geval, onderbroeken met “klein maar dapper???” er op. Ach na al die bekers, vaantjes, shirts, en medailles wil je wel eens wat anders.

Maar ook onderin is het spannend: de JO17-3 behaalde haar eerste punt van deze competitie en de  JO15-4 won zelfs voor de eerste keer. Zij werden vandaag met hun 3-0 overwinning ook een beetje kampioen.

 

Je had erbij moeten zijn

Misschien heeft u het al gezien? De foto collage in de darthoek achter bij de bar. KMD nostalgie met oude artikelen en beelden. En gaat die bal er nu in of niet? Foto suspense en trigger voor onze creatieve unit met Iris Willemse en Thomas van der Schoor om deze unieke beelden voor eeuwig een plek in de KMD historie te geven. Jan Middendorp en Martin den Dulk zorgden voor de boor en de schroeven en we hebben een mooie wand. Maar wie zette toch die cirkel om het hoofd van de toen zestienjarige KMD1 speler Hans van de Wetering? Je had er bij moet zijn!

 

De vrijwilliger van deze week

Interview met Jeroen van Dop. Jeroen is 46 jaar en sinds 2015 betrokken als Jeugd Coördinator (nu de JO15) bij de vereniging. Jeroen had de afgelopen zaterdag dienst in de commissiekamer. En op zo’n dag gebeurt van alles. Je bent aanspreekpunt voor de bezoekende verenigingen, koffie en dorstlessers voor de jeugdscheidsrechters, verwijzing naar “Aad weet Raad” van “gewonden”, standen bijwerken, praatjes maken. Zo ook vandaag.

Waarom ben je vrijwilliger? “Omdat de club moet draaien en ik vind dat iedereen zijn steentje moet bijdragen”. Kijk Jeroen begrijpt het, zonder ouders zoals Jeroen, die meehelpen met de club, geen KMD en geen jeugdteams op zaterdag.

Wat is het mooiste moment op KMD? “Er zijn meer mooie momenten geweest”. “Maar dat is toch het kampioenschap van mijn zoon in de E1 (J JO11-1).  Spannende competitie, leuk voetbal en pas op het laatste moment beslist”.

Wat doe je volgend jaar voor KMD? “Geen idee hoe het loopt, maar waarschijnlijk nog een jaartje JO15”. En anders Jeroen, er valt genoeg te doen op KMD. Het lijkt mij leuk om je voor een langere tijd aan KMD te binden. Taken en functies genoeg.

 

Oud en Nieuw Jaar

Zo loopt een jaar weer ten einde, zijn de laatste competitiewedstrijden van dit jaar een feit.

Volgende week is de kantine vanwege de kerstvoorbereidingen, beperkt open. 

Op zaterdag 28 december is er weer één en al gezelligheid, oliebollen, fruit en natuurlijk de traditionele klaverjas marathon. U kunt niet meer meespelen want alle “tafels” zijn vol. Maar u kunt wel komen aanmoedigen of gezellig iets komen drinken. 

Is de inkt op de poster van de nieuwjaarsreceptie net opgedroogd, is er een speciale toevoeging op het programma. Oud KMD1 met oud coryfeeën als Theo van de wetering en Willem van den Berg tegen het huidige KMD1. Oud tegen nieuw dus evenals om 14.00 uur de wedstrijd om de veteranencup tussen VE1 en VE2. Er zijn bubbels en DJ iPod Joop verzorgt de muziek. Muziekliefhebbers en kenners op de club weten dat het gaat om kwaliteitsmuziek in de trant van de Top2000. Extra reden om te komen toch?

 

Maak er een mooie week van.

Peter van den Berg, voorzitter sv KMD

image1 image1
IMG-20191215-WA0000 IMG-20191215-WA0000
IMG-20191215-WA0001 IMG-20191215-WA0001
IMG-20191215-WA0002 IMG-20191215-WA0002
IMG-20191215-WA0003 IMG-20191215-WA0003
Jeroen van Dop Jeroen van Dop