Verslag KMD - DWO 14-12-2019

Klein Maar Dapper - Door Wilskracht Ontstaan: 6-1

Vandaag 14 december de topper in 3B: KMD - DWO. En weer op de fiets naar KMD. Onderweg een flinke tegenwind en wat gespetter. Zou dit de voorbode zijn voor een moeilijke zware wedstrijd? Nog even voor de wedstrijd de kantine in. Wat was deze gezellig aangekleed! Mannen met voute kersttruien en achter de bar een en al kerstsfeer. En al snel ben je in gesprek over ‘wat voor een wedstrijd gaat het worden?’ DWO scoort makkelijk, is een voetballende ploeg en is al een paar keer vanuit een achterstand terug gekomen. En KMD: ja we maken onze doelpunten, onze tegenstanders hebben moeite om te scoren en ondertussen pakken we de punten. Dus zeg het maar.

Bijna half drie, tijd om een plekje langs de lijn te gaan zoeken. Het regende pijpenstelen, dus een plekje langs de lijn werd een stoeltje op de tribune. Daar had de pers zich ook al verzameld, allemaal waren ze erbij: de schrijvende pers van het AD, de fotograaf van Haaglanden voetbal en ook de filmploeg van de WOS hadden plaatsgenomen op de tribune. Van de gasten waren diverse supporters meegereisd en samen met de KMD-aanhang werd een het gezellige en drukke boel. Het bleek zo’n ‘op het puntje van je stoel wedstrijd’ te worden. Er was zoveel te beleven en elke keer veerde het publiek op om maar vooral niks te hoeven missen.

De wedstrijd was begonnen en inmiddels was het nog wat harder gaan regenen. KMD begon goed, de focus was er en ieder was zich zichtbaar bewust van de opdracht. DWO had moeite om van achteruit op te bouwen. Een licht overwicht voor KMD in de beginfase. Toch was het DWO dat in de 14e minuut aan de leiding kwam. Via een lange pass werd de linksbuiten bereikt. Met een mooie kapbeweging wist hij Dennis te omspelen en zo ruimte voor zichzelf te creëren om aan te leggen. Zijn schot van een meter of 20 was perfect geplaatst en kreeg door het natte veld nog extra snelheid en een vervelende stuit mee. Odens kansloos en DWO op voorsprong.

Van paniek geen sprake. KMD bleef haar eigen spel spelen en al in de 18e minuut was daar de gelijkmaker. Met een vlijmscherpe pass van Vinnie langs de zijlijn werd Bradley gevonden. Hij speelde zijn directe tegenstander behendig uit en wist de keeper te passeren. De stand was weer gelijkgetrokken.

Door de regen werd het veld zwaarder en moeilijker bespeelbaar. Voor vedergewichten als Bradley en Dylan een voordeel, voor vele spelers werd het soms een balanceer-act en glijpartij. Jesse probeerde op zijn manier voordeel uit deze situatie te halen. In de 20ste minuut een vrije trap voor KMD op zeker wel 25 meter van de goal. Normaal gesproken te ver voor een direct schot. Maar onder deze omstandigheden juist heel geschikt. Door de bal net voor de keeper te laten stuiten ontstaat er zeker een gevaarlijke situatie. En laat dat dan maar aan Jesse over. Het plan lukte bijna. De keeper kon net de bal stoppen en in de rebound de bal wegkrijgen.

In de 24ste minuut een vervelend moment in de wedstrijd. Ineens uit het niets was daar een opstootje. En binnen no time stonden er toch veel meer dan de gebruikelijke 25 mensen op het veld. De scheidsrechter bleef rustig en liet na een paar minuten het spel weer doorgaan zonder een kaart uit te delen. Ik denk een goede keuze.

In de 33ste minuut kwam KMD op voorsprong. Na een prachtige actie van Jesse en dieptebal op Dylan G. Buitenspel? Volgens de assistent scheidsrechter wel, volgens de scheidsrechter zelf niet en dus kon er doorgespeeld worden. En laat dat dan maar aan Dylan over. Met een mooie schijnbeweging zette hij de keeper op het verkeerde been en ronde vakkundig af. 2-1.

Nog voor de rust werd de voorsprong vergroot. Weer was het Bradley die over links doorbrak en voor de 3-1 wist te zorgen. DWO bleef voetballen en proberen via combinaties kansen te creëren. Maar de verdediging stond vandaag als een huis. Dennis en Vinnie hadden het zwaar maar wonnen de meeste duels. En Laurens heeft altijd een neusje om precies op de goede plek te staan of op het juist moment een been uit te steken. En dan natuurlijk onze ONESIE ijsbeer Dylan die de ene na de andere loopactie in petto had en alle ballen onschadelijk wist te maken. Veel verder dan een schot uit de 2e linie, een makkelijke prooi voor Odens, kon DWO dan ook niet komen.

Dus met een heerlijk gevoel naar de Glühwein en de gezelligheid en warmte van de kantine. Na de rust een vergelijkbaar speelbeeld. DWO meer in balbezit maar het gevaar kwam vooral van KMD. En dan een juweeltje in de 52ste minuut. Via een prachtige combinatie tussen Jesse en Dylan G werd Wesley in het strafschopgebied vrijgespeeld en kon hij met uiterste precisie met een lobje de keeper passeren. Wat een prachtig doelpunt en wat een geweldige pot speelde Wesley. In de 72ste minuut kreeg hij nog een kans op een 2e doelpunt, zijn schot ging net naast.

En dan in de 74ste het moment waar heel voetballend Westland al weken naar uit had gekeken. De comeback van Arend. Dat Arend nog helemaal in zomerse sferen was bleek wel uit zijn tenue. Niks langs mouwen, niks een thermisch hemd, gewoon lekker op zijn zomers. En Arend is altijd wel uit op een recordje. Niet via een doelpunt maar al binnen 2 minuten had hij zijn (eerste dit seizoen?) gele kaart te pakken. Hij kon er gelukkig zelf ook om lachen.

Het spel ging door. In de 78ste minuut een heerlijk actie over rechts. Wesley ging goed door en wist de ingekomen Bradley te bereiken. Even dachten we dat Bradley te vroeg naar de grond ging maar op miraculeuze wijze wist hij met zijn hoofd/lichaam/voeten (omcirkelen wat juist is) de bal in het doel te krijgen. Zijn derde van vanmiddag.

En wie anders dan Jesse wist in de eindfase van de wedstrijd de eindstand op het bord te zetten. Met een behendige actie en een geplaatst schot was daar de 6-1.

Wat een wedstrijd en wat een mooie afsluiting van deze eerste helft van het seizoen. Het was vooral een overwinning van het collectief. Iedereen vocht voor elke bal, voor elke duel. En juist dan zijn de spelers die de stille krachten zijn op het middenveld van onschatbare waarde. Thiemo en Mitch leverden een puike prestatie door steeds aanspeelbaar te zijn, de aanvallen van DWO te onderscheppen en steeds met volle inzet de duels aan te gaan.

En zo is ineens de laatste wedstrijd van 2019 gespeeld. KMD mag zich ‘herbstmeister’ noemen. De trotse aanvoerder in de 3B. Een dat is een felicitatie waard. Aan de spelers of ze nu op het veld staan of op bank zitten. En natuurlijk ook de felicitaties aan de staf: Martin, Willem, Hans, Johan, John, Gerrit en Hendrik-Jan. Nu eerst lekker van de kerst genieten en met familie en vrienden oud en nieuw vieren. Eind januari gaat de competitie weer verder. Dan tegen Lyra. Ook een mooie affiche, een Westlandse derby.

Voor nu allemaal een mooie kerst gewenst en een voorspoedig 2020.