Voute Kerst

Jesse de Waard

Zo na Sinterklaas gaat het hard met het jaar. De laatste weken van het jaar gaan als een speer. Sinterklaas eruit, Kerstboom naar binnen, lichtjes aan een genieten met elkaar. Ook bij KMD heeft de feestcommissie haar best weer gedaan in de kantine. “Alles” staat weer in het teken van de Jingle Bells en de afterparty van volgende week. Het wordt hoe dan ook feest. Maar het wordt nog leuker als KMD1 “de wedstrijd van het jaar” wint van DWO, want anders heb je toch het gevoel van net niet! Ook op zo’n feestje merk ik dat mijn humeur even wordt bepaald door het resultaat van “onze jongens”. Ik herinner me maar al te goed de anticlimax na de verloren nacompetitie wedstrijd tegen VVSB. Er was ook een feestavond maar ik vond er gelijk geen reet meer aan, feest of geen feest. Afijn we liggen voor dit seizoen op koers. Mede door een briljante actie van KMD1 aanvoerder Jesse de Waard en de toegekende penalty, die hard werd ingeschoten door Dylan Arbouw, kregen we de lastige tegenstander Duindorp op de knieën. Jesse verklaarde terecht na afloop van de wedstrijd in de pers dat we ons nu zeker niet meer kunnen verstoppen en moeten gaan voor het kampioenschap. Terecht dat onze aanvoerder zoveel vertrouwen uitspreekt naar zijn team en gaat voor een goed resultaat voor de komende wedstrijden. In mijn rol als voorzitter wil ik juist geen druk opleggen naar de spelers en staf. Met de bestuursleden houden we ons op de vlakte en laten de staf en de spelers lekker hun gang gaan. We proberen de rust te bewaren en willen dat de groep met veel plezier samenwerkt. Voor de wedstrijd tegen Duindorp viel de ontspannen sfeer tijdens de warming up op. En dat is mooi om te zien. Niet te natuurlijk want dan word je door een scherpere tegenstander overrompeld. Het plezier dat de spelersgroep uitstraalt, gekoppeld aan de blik op het uiteindelijke doel leidt al weken tot punten. Goed voetbal of niet? Als we de vorm en de flow van de reeks overwinningen van vorig seizoen nu ook nog eens gaan halen! Dan komt er nog veel goeds aan voor dit seizoen. Ik ben trots op het team en op aanvoerder Jesse de Waard die donders goed aanvoelt wat er leeft in het team en daarbij erg belangrijk; Jesse en het team nemen hun verantwoordelijkheid. Niet moeilijk doen, we willen kampioen worden!!!

 

Kampioenen

Het was weer zover. De eerste herbst meisters zijn een feit. De JO13-1 won met 4-2 van Scheveningen en zij werden de eerste kampioenen van dit seizoen bij KMD. Hulde voor de technische staf met Chester Butter de Pauw, Ab Kooij en Kaelig Morsdorf. De meesten van het team werden voor de 4e keer kampioen. Na afloop was er vuurwerk, mooie kampioensshirts, we are the champions, met z’n allen op de tafel in de kantine, mooie woorden en natuurlijk patat. Ook de meiden van de MO19-1 werden kampioen door een mooie 4-1 overwinning op Maasdijk en dat is wat hoor! Ook hier is Kaelig trainer en sprak een trotse vader Jorg omdat ik hier niet bij aanwezig kon zijn. Maar teamleider Dennis de Ket weet hoe hij een feestje met zijn meiden moet vieren, dus dat komt helemaal goed.

 

Evenementen

Zaterdag 4 januari as. staat ongetwijfeld “vast” in uw agenda. Om 16.00 uur is de nieuwjaarsreceptie en daar mag u niet bij ontbreken. Er zijn bubbels, er is een voorwedstrijd om de veteranen cup tussen VE1 en VE2 om 14.00 uur. En DJ iPod Joop verzorgt de muziek.

Het lijkt nog ver weg, maar voor je het weet is het zover. Zaterdag 11 april 2020 is er voor de 7e keer de KMD PubQuiz. Een evenement dat je niet mag missen.

 

Jette van den Berg

Jette van den Berg, de kersverse dochter van Linda en Niels van den Berg wordt in de bestuurskamer gehuldigd. Meestal word je achteraf gehuldigd voor zoveel jaren trouwe lidmaatschap. Maar Niels heeft Jette aangemeld op haar 0 de jaar. Dus vanaf de geboorte op

23 november 2019. Dat gaan we vieren op zaterdag 14 december as. Vanaf moment 0,  lid zijn van KMD, is dat niet mooi? KMD is een club voor het leven. Van vader op zoon op dochter. Wim & Jet, Niels & Linda en nu dus Jette.

 

Aad weet raad

Aad de Lijster is de bevlogen verzorger van de KMD jeugd en helpt ook de lagere senioren voor de verzorging. Aad zit boordevol tips voor de persoonlijke verzorging. Of het nu om het juiste schoeisel gaat als blessure preventie of de juiste voeding. In de jeugdcommissiekamer, weet Aad smakelijk te vertellen hoe slecht een frikandel speciaal is of hoe goed een isotone dorstlesser na het sporten. Aad weet dan ook altijd raad.

 

De vrijwilliger van deze week

Interview met Tara Bellekom. Tara is 34 jaar en de kleindochter van KMD mede oprichter Maus Hanemaaijer en dochter van KMD lid/supporter/rocker en concert bezoeker Koos Hanemaaijer. Ze is dus op de vereniging sinds ze klein meisje was. Nu is Tara een grote meid geworden en speelt haar zoon in de JO11-8.

Waarom ben je vrijwilliger? “Omdat ik het wel leuk om bijvoorbeeld bardiensten te draaien en ik vind dat het erg nodig is dat ouders zich inzetten voor de club”. Inderdaad, we zien graag dat ouders zich inzetten voor de vereniging en zich betrokken voelen. Daarbij steun je je kind toch en geef je het goede voorbeeld?

Wat is het mooiste moment op KMD? “Mijn kind aanmoedigen”. Kijk, dat vind ik nu zo mooi. Ik ben van mening dat een ouder zijn/haar kind altijd moet stimuleren en motiveren. Op vereniging leer je zoveel; samenspelen, samenwerken, verliezen en winnen met elkaar.

Wat doe je volgend jaar voor KMD? “Ik zie altijd wel wat het jaar me brengt”. En zo is het Tara, mooi verwoord. Niets moet, je bent vrijwilliger bij KMD omdat het leuk is iets terug te doen voor de vereniging en omdat het goed voelt.

 

MO17-1

Met 2-10 verliezen en toch “blij” van het veld afstappen, dat was de winst van dit elftal. Naaldwijk was een maatje te groot. Als je alles hebt gegeven en de tegenstander is gewoon beter, stap je toch met een goed gevoel van het veld. Ik had wel te doen met Amber van Niel, de keepster. Amber is een geweldig talent die als een leeuwin in de goal staat en ook een topscheids in de dop is. Meiden zoals Amber daar kunnen we er niet genoeg van hebben op de vereniging. Na je voetbalwedstrijd ook nog een wedstrijd fluiten is grote klasse. Ik hoor ook van keeperstrainer Tom Middendorp dat Amber door weer en wind trouw alle trainingen bezoekt en gemotiveerd is om het beste uit zichzelf te halen. Als keepster maar ook als scheids dus. Amber gaat nu, samen met nog vier KMD leden op voor haar KNVB scheidsrechters diploma. Amber de Niel onthoudt die naam! Het eerste KMD-lid als scheids in de vrouwen eredivisie???

 

KMD1

Volgende week zaterdag moet het dus gebeuren. KMD1 speelt dan thuis om 14.30 uur om de koppositie tegen DWO de nummer 2 op de ranglijst. Dat wordt dus een spannende wedstrijd. Ik hoop dat we weer veel toeschouwers kunnen bewonderen langs de lijn, want de jongens in het veld voelen zich gesteund met zoveel support en “een volle bak” dat haalt het beste in spelers naar boven. Ik kijk er naar uit om de dag op KMD samen met jullie allemaal weer te beleven.

 

Geniet van deze week.

Peter van den Berg, voorzitter sv KMD

image1 image1
Jette Jette
Tara Tara