Sven Ekering

Goed Heiligman

Ik ben fan van Sinterklaas en vind het een fijne vent. Iemand die cadeaus meebrengt, aardig en lief voor kinderen is, is een goed mens. Imposant is hij ook, zo met die lange witte baard en dat mooie pak aan, met die staf in zijn hand en die grote ring om zijn vinger. Sinterklaas is een belangrijke man, dat kun je aan alles zien. En zo rond deze tijd is hij de belangrijkste man in het hele land. Wie zoet is krijgt lekkers, wie stout is de roe. Maar alle kinderen van <JO9 zijn zoet geweest, want wat was het een feest op ons sportcomplex. Ouders, opa’s en oma’s, broers en zussen, allemaal wilden ze op de foto met de Goed Heiligman. De jeugdcommissie had weer alles uit de kast gehaald om er een gedenkwaardige dag van te maken. De zwarte pietenband was er, maar liefst zes zwarte pieten en natuurlijk Sinterklaas zelf. Wat is deze man goed! Alle kinderen wilden graag bij hem zitten, geduldig wachtend op hun presentje en een vriendelijk woord. Soms met een kwinkslag omdat de ouder vroeger ook bij deze Sint in het grote boek had gestaan, maar altijd met een glimlach en voor iedereen tijd makend. Het mooie aan het Sinterklaasfeest blijft de verwondering in de ogen van de kinderen. Mark Rutte??? De Burgemeester?? De voorzitter? Sinterklaas is de belangrijkste man van Nederland, Westland en van KMD. Hulde voor dit geweldig georganiseerde kinderfeest.

 

De “beste scheidsrechter” van KMD.

En zo was het zaterdag een drukte van belang. Maar ook afgelopen vrijdag was er door de commissie normen en waarden een mooie bijeenkomst georganiseerd. O.l.v. de KNVB was er een masterclass voor scheidsrechters en geïnteresseerde leden. Het hanteren van (nieuwe) spelregels stond centraal met fragmenten en een spelregelquiz. Het was een mooie interactieve avond. Het is best moeilijk om te oordelen wanneer het nu (aangeschoten) hands is of wanneer er “geel” of ”rood” gegeven moet worden. Nieuwe spelregels kwamen aan bod, zo mag je nu een gele of rode kaart geven aan de staf als deze het in de ogen van de scheids te bont maakt. In mijn ogen een prima maatregel want “het gevaar” van opgefokte spelers in het veld en de rol van de staf heeft een oorzakelijk verband.

Wie de spelregelquiz won? Vrijwilliger van het jaar Tom Middendorp is in theorie “de beste scheidsrechter” van KMD. Van bestuurslid Marco Schregardus ontving hij een mooie prijs met veel pepernoten. En nu niet zeggen straks dat Tom er geen pepernoot van kan.

 

Voetbalplaatjes

Naar ik meen loopt de Jumbo voetbalplaatjesactie tot 8 december as. Nog even sparen dus voor die mooie KMD voetbalplaatjes. Het leeft wel in het dorp hoor! Van degenen die wel eens boodschappen doen bij de Jumbo begrijp ik dat er bijna een simultaan is met “je geld of je leven”. En wat krijg je veel voetbalplaatjes zeg en wat is het een klus om ze in te plakken. Ik heb aan mijn moeder gevraagd om dat te doen, die vindt dat veel leuker dan ik. Menig voetbalplaatje heb ik dubbel maar ook pas een half vol album.

Grotere en mondige kinderen krijgen bij de ingang altijd meer voetbalplaatjes van derden en om ook de allerkleinsten een kans te geven, start ik zaterdag as. een ruilactie op KMD van dubbele plaatjes anders lukt het me nooit om het album vol te krijgen en alle kinderen uit mijn hoofd te leren. Alleen de spelers van de dames en heren 1 heb ik niet dubbel want die vinden het veel te leuk als ze hun eigen plaatje cadeau krijgen.

 

Jubilarissen

Op de Algemene Leden Vergadering konden zij om uiteenlopende redenen niet aanwezig zijn. Daarop werd besloten om deze leden afgelopen zaterdag in de bestuurskamer te huldigen. Net als pupil van de week Sam Voormeulen mochten ze op het kratje staan. Lars “Elvis” Kavelaar werd gehuldigd om zijn 25 jarige lidmaatschap en Marco van der Gaag en Jaap Boeters zijn reeds 40 jaar bij de club. Zij kregen van secretaris Dide van Adrichem de versierselen opgespeld en er waren mooie woorden voor hun inzet voor de club.

 

De vrijwilliger van deze week

Ruben de Niet, is 24 jaar oud en doet sinds 2005 een poging om een bal vangen in de doelen van KMD. Als tienjarige Edwin van der Sar wannabe is hij begonnen in de E-elftallen, om uit te groeien tot de vaste (soms schutterende) goalie van het derde elftal van KMD. Elk weekend probeert dit elftal een redelijk tot goede pot voetbal op de mat te leggen, om vervolgens de baromzet te spekken tijdens de derde helft.

Daarnaast geeft Ruben al jarenlang training aan de jeugdelftallen van KMD. Begonnen in de E als keeperstrainer op verzoek van Hennie van der Eijckel, is hij door de D, C en B elftallen geloodst als assistent trainer van de huidige hoofdcoach van de JO17, Jeremy van der Stap. Zowel het coachen als training geven vindt Ruben een mooie manier om betrokken te zijn bij de huidige lichting van aanstormende talenten.

Naast het voetballende gedeelte is Ruben sinds vorig seizoen onderdeel van de feestcommissie. Samen met Caroline, Montserrat, Tanja, Damy en Jop is het een mooie uitdaging om de feestjes op KMD te verzorgen. Zet alvast in uw agenda: 14 december blijven hangen XXL. Naast de feestcommissie is hij sinds dit jaar onderdeel van de jeugdkamporganisatie. Ruben vertelt: “Met een enthousiaste groep van ongeveer 15 man gaan we er dit jaar weer voor zorgen dat de jeugd een net zo onvergetelijk jeugdkamp beleeft als hoe ik dat heb meegemaakt. Dit vind ik ook het mooie aan de feest- en jeugdkampcommissie, om er voor te zorgen dat de mooie feesten en de traditie van het jeugdkamp in ere blijven behouden.  Dat is voor mij ook de drijfveer om op KMD actief te zijn als vrijwilliger”.

Het mooiste moment in mijn tijd op KMD was het kampioenschap dat we beleefden in de D2. Het eerste seizoen op een groot veld en onder leiding van Ruud Fidder en mijn vader gewoon even kampioen worden op het hoofdveld, dat was een schitterend moment.

Komend seizoen hoop ik op dezelfde manier door te gaan voor de club. Betrokken bij de jeugd en mooie ervaringen creëren voor alle leden.

 

JO13-3

Deze zaterdag had ik de eer om voor de tweede keer dit seizoen de JO13-3 te fluiten. In de “el classico” tegen Velo werd helaas verloren met 2-6. Met rust was het reeds 0-5, dus eigenlijk kun je zeggen dat de tweede helft met 2-1 werd gewonnen! Na een slap begin zag ik dat de inzet werd beloond met twee gave doelpunten. Ga zo door jongens, “het kan” en het komt goed.

 

KMD1

De wedstrijden tegen MVV’27 zijn geen zekerheidjes als het om de punten gaat. Vorig jaar werd de reeks van 16 gewonnen wedstrijden juist door MVV’27 doorbroken en achteraf verloren we toen ook het kampioenschap. Velen waren er dus niet gerust op. Deze wedstrijd wonnen we met 2-0 en werd er een puike prestatie geleverd. Het blijft ongemeen spannend in de strijd om de koppositie in de poule omdat alle concurrenten ook wonnen. “Als je niet wilt verliezen, zult je ook de volgende wedstrijd moeten winnen”. Die opdracht is ook volgende week “uit” tegen Duindorp helder. De jongens hopen op veel supporters en steun uit Wateringen. Ik kijk er naar uit iedereen weer te zien.

 

Geniet van deze week.

Peter van den Berg, voorzitter sv KMD

image1 image1
IMG-20191201-WA0000 IMG-20191201-WA0000
IMG-20191201-WA0001 IMG-20191201-WA0001
IMG-20191201-WA0002 IMG-20191201-WA0002
IMG-20191201-WA0003 IMG-20191201-WA0003
IMG-20191201-WA0004 IMG-20191201-WA0004
Ruben de Niet Ruben de Niet