De toon maakt de muziek

KMD1

KMD1 is periodekampioen en daar zijn we hartstikke trots op. Waar dit gaat eindigen weten we natuurlijk niet, maar we zijn verzekerd van een plek in de nacompetitie. Nu komt uit statistieken naar voren dat de winnaar van de eerste periode zelden kampioen wordt. Hoe dat komt? Waarschijnlijk de grote ontlading van “we hebben een prijs”, alle tegenstanders spelen tegen de koploper, het elftal denkt dat het wel een tandje minder kan “want het gaat zo goed” en de publiciteit en extra aandacht voor en binnen de club schroeft het verwachtingspatroon op waardoor er bij de spelers extra druk ontstaat. Die genoemde combi kan wel eens fataal zijn.

Ik hoop dat we met beide benen op de grond blijven staan, we hebben nog niets, het seizoen is nog lang en in de poule van KMD kan iedereen van iedereen winnen. Dus we zullen elke wedstrijd “aan de bak” moeten. Maar laat dat maar aan de staf over, die zijn geweldig met dit team bezig.  

We hebben het periodekampioenschap wel bescheiden gevierd de afgelopen zaterdag met pizza en het was gezellig in de kantine door met z’n allen naar het Nederlands Elftal te kijken. Laat ons maar in de luwte, kunnen we lekker groeien en blijven werken aan de topvorm, die nog moet gaan komen. Afgelopen zaterdag werd er voor de KNVB beker knap met 2-0 van Charlois gewonnen. Verzorgd spel en een terechte winnaar. We zullen doorgaan!

 

De vrijwilligers van deze week

Jasper Soer, Jordy Verkerk, Julian Blok, Bryan en Brett Weijdeveld spelen in de JO17–1 en staan regelmatig in de keuken van de kantine. Ze zijn met recht de keukenprinsen van KMD. Daarom staan deze jongens als vlaggendragers van onze keukenbrigade deze week in het zonnetje

Waarom ben je vrijwilliger? Omdat het hier altijd gezellig is! En dat kan ik beamen want tijdens het korte interview stond de radio lekker op standje 5 en zorgde de hiphop en R&B muziekies voor de extra feestvreugde. Bij KMD is het dus gezellig om in de keuken te werken en dat werkt ook naar de bar en consumenten aanstekelijk. Er staan heerlijke gezellige gasten in de keuken.

Wat is het mooiste moment op KMD? De lol die we met elkaar hebben! En dat kon ik aan de mannen wel afzien. Sfeer in een organisatie en dus ook bij KMD is zo bepalend. Sfeer maakt dat je er de volgende keer weer bent. Sfeer zorgt voor extra arbeidsvitaminen en met energie samenwerken dat maakt het werk zoveel leuker. Deze jongens begrijpen dat.

Wat doe je volgend jaar voor KMD? Voetballen in de JO17-1 of in de JO17-2 als de trainer ons natuurlijk in het hoogste elftal blijft opstellen en natuurlijk in de keuken werken bij KMD.

Kijk! Dat zijn jongens naar mijn hart en is een voorbeeld voor al die leeftijdsgenoten die zich ook willen inzetten voor hun club.

 

De toon

Met veel enthousiasme schrijf ik over de wedstrijden die ik mag fluiten van Ruud Fidder en bij voorkeur elke week een ander team zodat ik een goed beeld heb bij de beleving van onze jeugdelftallen. Ik doe dat nu zo’n 17 jaar en de meeste wedstrijden zijn van die “niets aan de hand wedstrijden”, best scherp maar altijd met respect en sportief. Het is mijn bedoeling om de teams te laten voetballen en niet voor elk wissewasje fluiten. Geven en nemen op dat het best voetballende team moge winnen. Deze zaterdag had ik het voor het eerst moeilijk in die 17 jaar met de bemoeienissen van de leiders van de tegenstander van de JO15-1. De JO15-1 was een klasse beter dan de tegenstander die nauwelijks voor de goal van KMD kwamen. Met kunst en vliegwerk bleef de ruststand 0-0. Na rust drong de JO15-1 nog meer aan en kwam volkomen verdiend op voorsprong. En toen begon het gedonder dat in de eerste helft al begon door elke beslissing die werd genomen aan te vechten. Na de 2-0 voorsprong van KMD werd het er niet gezelliger op. De toon van de leiding langs de kant werd overgenomen door de spelers, die met hun straatvechters-instelling op alle manieren probeerden KMD het voetballen te beletten en dat lieten de KMD-ers niet op zich nemen waardoor er een onprettige sfeer ontstond. Ik heb zelfs het spel even moeten stilleggen om de leiding en spelers te vermanen en voor het eerst vijf gele kaarten moeten geven. Mijn totaal aan gegeven kaarten werd in 17 jaar ineens verdubbeld. Het gevolg was dat ik “strak” moest fluiten om de wedstrijd tot een goed einde te brengen. Dat lukte gelukkig, maar leuk is anders. Ik zal het niet altijd goed hebben gezien en maak ook fouten maar dat doe ik dan aan beide kanten. Nadat de staf van de tegenstander hun verantwoordelijkheid nam en de spelers vermanend toesprak werden de laatste 10 minuten in alle rust uitgespeeld. KMD won met 4-0 en de tegenstander is de tweede helft bijna niet meer in de buurt van de KMD goal geweest. Ik ben trots op onze jongens en onze leiding die in alle commotie rustig bleven.  Hebben we dan ook eens meegemaakt. Ik hoop oprecht dat de jongens van de tegenstander lekker opgroeien tot sportieve en respectvolle geweldige kerels.

 

De muziek

Het is mijn mening dat KMD een nette club is en dat willen we graag zo houden. Die toon wordt al jaren gezet en doorgegeven in onze verenigingscultuur. Het aantal excessen is in al die jaren beperkt gebleven. In een enkel geval hebben we tegen dissonanten moeten optreden of moeten corrigeren. Bij KMD respecteren we elkaar, de tegenstander en zeker de scheidsrechter. De lijnen die worden uitgezet langs de kant door de staf getuigen van beschaafdheid en rust. Het spel speelt zich af binnen de lijnen en het is not done om langs het veld onophoudelijk misbaar te maken naar de scheidsrechter of de tegenstander. Voetbal is emotie en we zeggen allemaal wel eens wat en dat moet kunnen, maar daarna is het “klaar”.

Een elftal is nooit beter gaan voetballen doordat de staf zich te nadrukkelijk liet gelden. Het misbaar naar de scheidsrechter, de vlaggenist, of de tegenspeler slaat over op de spelers die in plaats van met het spel teveel met randzaken bezig zijn. Gevoetbald wordt er allang niet meer en je hebt een grote kans dat juist dan de wedstrijd wordt verloren. Bij KMD prediken we rust en coachen we alleen onze eigen spelers op een motiverende en stimulerende wijze. De toon maakt dat de muziek fantastisch wordt of juist niet klinkt.

 

JO19-1

Dat de JO19-1 met een fantastische reeks bezig is, heeft u kunnen lezen in de afgelopen edities en in de uitslagen op de site af kunnen zien. Deze zaterdag stond de topper tegen Honselersdijk JO19 op het programma. Juist nu moest het gebeuren. Dat zal de spanning hebben opgedreven want er werd helaas met 3-1 verloren. Als wellicht ietwat gekleurd toeschouwer vond ik onze jongens beter voetballen maar lukte het in de afronding net niet en bij Honselersdijk wel. Ook voor dit elftal geldt koppie erbij houden en blijven voetballen, dan komt het helemaal goed met dit team. De competitie is nog lang en er komen nog kansen genoeg.

 

KMD1 slot

Ik eindig waar ik ben begonnen, met ons vlaggenschip. De komende zaterdag staat de wedstrijd uit bij Quick Steps op het programma. U kunt er, weer op fietsafstand, bij zijn om onze jongens aan te moedigen en uw steun kunnen ze goed gebruiken in de altijd lastige wedstrijd tegen deze gezellige Haagse vereniging. Ik kijk ernaar uit! Jacobse en Van Es in de bestuurskamer en de jongens zijn van plan u te trakteren op een geweldige pot voetbal. Tot zaterdag!

 

 

Geniet van deze week.

Peter van den Berg, voorzitter sv KMD

IMG_4714 IMG_4714
KMD10 KMD10
UFOStrangersInTheNightAlbumCover UFOStrangersInTheNightAlbumCover
image1 image1