KMD periode kampioen

Knotsgekke week

Zelden als voorzitter zo’n gekke week meegemaakt. Door het overlijden van erelid Loes Hollaar is er veel te organiseren, vrijdagochtend de crematie en ’s avonds de algemene leden vergadering is een vreemde combinatie. Afgelopen zaterdag heeft de vereniging één minuut stilgestaan bij zijn overlijden en was de familie aanwezig om ons respect voor de verdiensten van Loes voor de club te betuigen, maar was ook de burgemeester van de gemeente Westland, Bouke Arends, met zijn vrouw aanwezig, werden er maar liefst 17 sponsorcontracten ondertekend, werd KMD 1 periode kampioen en was er in de avond een FIFA 20 toernooi. The show must go on. Loes Hollaar had het niet anders gewild.

 

Loes Hollaar

In het in memoriam in de nieuwsrubriek heeft u kunnen lezen wat Loes Hollaar heeft betekend voor de club. Zijn verdiensten zijn groot en Loes’  naam zal voor altijd verbonden blijven aan de club. Loes was tot op hoge leeftijd altijd aanwezig bij en bezig voor de club en een vrijwilliger met een clubhart waar er tegenwoordig niet veel meer van zijn. KMD was Loes’ familie en ook zijn gezin was en is in diverse functies betrokken. Mooi om de afgelopen dagen een hecht gezin te zien en KMD-leden die het gezin bij de condoleance en de uitvaartplechtigheid ondersteunden. Ook dat is de plaats van een club in de samenleving; samen winnen en samen verliezen.

 

KMD1 periode kampioen

KMD1 tegen Naaldwijk betekent altijd een spannende wedstrijd. De verenigingen doen niet veel voor elkaar onder en lijken erg op elkaar. Vooraf was oud voorzitter Jan van Eck er dan ook niet gerust op vertelde hij me. Winnen met de kleinst mogelijke uitslagen en twee verliesbeurten leverde SC Monster een virtueel hogere klassering voor de eerste periode op. Maar het onverwachte gebeurde: SC Monster verloor met maar liefst 1-4 van DWO en KMD1 won in een bloedstollend duel met 3-1. Hier hadden we vooraf niet op gerekend maar de KMD1 trein gaat door en u kunt er bij zijn dit seizoen.

Zaterdag as. speelt KMD1 voor de KNVB beker om 17.00 uur tegen Charlois uit Rotterdam. Weer een mooie dag om samen met de supporters en de jongens van de selectie naar uit te kijken.

 

Meneer de Burgemeester

Sinds december 2018 heeft de gemeente Westland een nieuwe burgemeester. We vonden het fijn dat onze burgemeester, Bouke Arends, samen met zijn partner de afgelopen zaterdag aanwezig was op ons sportpark. Bouke Arends is een groot voetballiefhebber en zelf ook voorzitter van een voetbalclub geweest vertelde hij.

Als de Burgemeester komt hoop je vooraf op zo’n dag als vandaag. Droog weer, een bruisend KMD en een mooie pot voetbal. De Burgemeester is een kenner en genoot van het technische spel van Jesse de Waard en Dylan Groen die met acties probeerden hun tegenspeler uit te spelen. Het was een mooie dag waar de Burgervader een prima indruk van de vereniging kreeg. Van Demi Maartense kocht hij loten voor de tombola, een spannende wedstrijd en een echte derby met veel publiek. In de bestuurskamer was het gezellig en pupil van de week Sien de Waard had de eer de wedstrijdbal uit handen van de Burgemeester te mogen ontvangen. Mooi toch!

Ik ben een groot fan van het cabaret duo Van Kooten en De Bie. Hun typering van de Burgemeester uit Juinen die zich laat overrulen door zijn wethouder en inlaat met allerlei dubieuze politieke zaken komt geheel niet overeen met Bouke Arends. Wij hebben een serieuze Burgervader die de sport een warm hart toedraagt, het naar zijn zin heeft in het Westland en humor heeft. Met de complimenten, KMD staat er goed op.

 

De Algemene Ledenvergadering

Het bestuur is blij dat er weer zoveel leden (86) aanwezig waren op de ledenvergadering. Het tekent de betrokkenheid. Het bestuur heeft rekenschap afgelegd en de plannen voor het seizoen uiteengezet. Belangrijk punt is de rem op de groei van onze vereniging. We zitten in de capaciteitsplanning op het maximum aantal. Joost Lemckert heeft voor 2020-2025 een planning gemaakt en het max aan elftallen voor speeldagen is 48. En daar zitten we nu op. Het betekent dat we erg zorgvuldig zullen zijn in ons aanname beleid. Bij en af mutaties zullen we goed volgen. Het positieve aan de groei is het feit dat (nieuwe) leden graag op de club komen en blijven. KMD is een financieel gezonde vereniging; de kosten gaan niet voor de baat. Anton Wouters, Patrick Kriek en Joost de Waard werden in hun functies herkozen door de leden. Martin den Dulk werd benoemd tot bestuurslid Algemene Zaken. Wij namen na vijf mooie jaren afscheid van Jorg Morsdorf als bestuurslid Sponsoring. Jorg werd bedankt door het bestuur en de leden. Gelukkig gaat hij niet verloren voor de club, maar blijft hij onderdeel van de sponsorcommissie. In zijn plaats als bestuurslid werd Ruud Boer benoemd. Na de pauze van de ledenvergadering is, wat mij betreft, het mooiste onderdeel het huldigen van de jubilarissen. Maar liefst vijf dames van het Rosé Olé team werden vanwege het 15 jarige jubileum gehuldigd. Erelid en oud penningmeester Wim van den Berg was maar liefst 50 jaar verbonden aan de vereniging en reikte zelf aan Tom Middendorp, de vrijwilligersprijs van het jaar, de Willem van den Berg onderscheiding uit. Rob Moerman en Ruud Fidder werden benoemd tot lid van verdiensten en Gerrit de Waard en Hans Verschoor werden vanwege hun verdiensten voor de club benoemd tot erelid van de vereniging. 

 

JO15-3

Het team van jeugdvoorzitter en begeleider Anton Wouters blinkt niet uit in oogstrelend voetbal, maar wel in inzet en blijven gaan voor een beter resultaat. Tegen het hooggeplaatste Excelsior ’20 werd nipt met 0-1 verloren. Als scheids kan ik wel een opfriscursus gebruiken want ik liet de keeper van Excelsior steevast vanaf de 16 doeltrappen nemen. Gelukkig vertelde keeper en uitblinker Twan Marquering me de juiste spelregel. Doeltrappen is vanaf de 5 bij de JO15! Het was een sportieve wedstrijd waar KMD er alles aandeed om toch een resultaat te boeken. Helaas! Helaas, is ook dat ouders van dit team niet zijn opgekomen voor het invullen van hun bardienst. Werk aan de winkel voor onze jeugdcommissie. Het stimuleren van de betrokkenheid van ouders van jeugdleden bij de club is een belangrijk speerpunt. De toenemende desinteresse voor de hobby van het opgroeiende kind is een maatschappelijke verschijnsel. Het is belangrijk om de ouders hierop aan te spreken en te vragen om aandacht voor het kind en hun rol bij de club. Zonder invulling van bardiensten etc. geen hobby van uw kind!

 

KMD1 – FIFA 20 kampioen

Om 18.00 uur werd de kantine omgetoverd tot een game hal. Leden vanaf de B (JO17) jeugd hadden zich ingeschreven voor het eerste KMD FIFA 20 toernooi. Tot 22.00 uur werd er in de kantine fanatiek gegamed en de winnaars zijn Bradley Meijer en Dylan Groen. De aanvallers van KMD1 bewezen ook hier hun creatieve kwaliteiten.

Al jarenlang bewijzen de Dames van KMD Rosé Olé hun betrokkenheid en talent voor organisatie. Deze Running the Bar was legendarisch. Wat een mooi evenement! Ik ben benieuwd of er een elftal is dat hier in het kader van running the bar nog aan kan tippen?

 

Ik zie u graag zaterdag as. weer op de club.

Peter van den Berg, voorzitter sv KMD

 

In de zip-file vindt u de foto’s van de ALV. 

image1 image1
IMG-20191110-WA0000 IMG-20191110-WA0000