Thomas van der Schoor

De KNVB op bezoek

Ieder jaar komt onze verenigingsadviseur van de KNVB, Louisse Vonk, op bezoek. Samen met Ruud Boer zaten we aan om vragen te stellen en informatie uit te wisselen. Aan het eind van dit seizoen “verloopt” ons beleidsplan en is het tijd om daar waar nodig aanpassingen te maken en nieuwe speerpunten te benoemen. Goed om te spiegelen met de KNVB.

Wat voor club zijn wij eigenlijk? Hoe kun je KMD het beste typeren? Als de sportieve club? Waar juist alleen op sport wordt ingezet. Als de olympische club? Waar alleen de prestatie telt. Als de maatschappelijke club? Waar een afspiegeling van de maatschappij geldt. Als de feestclub? Waar de feesten domineren. Als de gezellige club? Waar het plezier voorop staat. Als de verenigingsclub? Waar de leden een intrinsieke betrokkenheid hebben om samen alle taken uit te voeren. Als de service club? Waar leden zich als klant opstellen? Of een mix van dit al? Ik denk dat wij een gezellige club zijn waar de sport voorop staat, met leden die betrokken en sociaal zijn. Het is goed om in te zien dat we een mix hebben van plezier versus prestatie, van sociaal versus sport en leden die zich niet als klant opstellen.

Juist in dat laatste zit de crux van ons vrijwilligersbeleid. Wij doen ons best om de leden op hun intrinsieke motivatie aan te spreken. Vraagt u zich eens af, ben ik een klant van de vereniging of zet ik me in als een betrokken lid of ouder en doe ik ook vrijwilligerstaken?

 

Wie is Sam Fender?

Soms plaats ik een teaser omdat er meer schuil gaat achter leden dan u denkt. Onder het mom van “ken uw leden”. Wie is Sam Fender uit het vorige stuk, werd mij meermalen gevraagd? Als u af en toe eens een praatje maakt met Laurens Houtman en Mitch van de Wetering (KMD1), Joop van Zanten (KMD VE2) of Sam Haghighat (KMD1) komt u daar vanzelf achter of misschien zie ik u rechts vooraan in de Melkweg op 5 november as. En wie is Thomas van der Schoor?

 

Waarom wordt u vrijwilliger bij KMD?

Het bestuur is druk bezig met de visie op het vrijwilligersbeleid te formuleren. Wat zijn de randvoorwaarden om vrijwilligerstaken op je te nemen? Welke kaders moet het bestuur voor de vrijwilliger creëren? Uit onderzoek komt naar voren dat het belangrijk is dat vrijwilligerstaken plezier opleveren,  er onderling vertrouwen en respect is en dat we naar elkaar omkijken.

Wat betekent dat in de houding en het gedrag van de leden? Dat we aandacht voor elkaar hebben, met elkaar in gesprek zijn, ons kwetsbaar durven opstellen en elkaar vooral helpen daar waar dat nodig is.

Zonder vrijwillige hulp wordt KMD een andere club, gaan de prijzen van consumpties en contributies omhoog en kan uw kind niet voetballen omdat er geen scheidsrechters of leiders zijn. Dit willen we niet laten gebeuren, toch? Het vrijwilligersbeleid wordt daarom een belangrijk speerpunt voor het komende seizoen. Misschien moeten we bovenstaande header anders formuleren? Als u nog geen vrijwilliger bent bij de club, luidt de vraag: wanneer wordt u vrijwilliger bij KMD!!!

 

FIFA 20 toernooi op KMD

Dat wij in ons Rosé Olé Dames team hét voorbeeld hebben van een betrokken team, leest u ieder jaar wel terug in mijn column. Niet alleen herbergt dit team de meeste vrijwilligers, ook komen zij met de meest ludieke ideeën voor running the bar. U kunt zich nu nog inschrijven voor dit mooie online toernooi, dat op zaterdag 9 november as. na de wedstrijd van KMD1 plaatsvindt. Wie wordt de KMD FIFA 20 kampioen?

 

De vrijwilliger van deze week

Thomas van der Schoor is 39 jaar en op de vereniging sinds 1987.

Wat doe je bij KMD? Voetballen met mijn vrienden in VE1 en ik ben leider van de Ronaldo’s van JO7. In mijn dagelijkse werk doe ik ontwerp- en PR werkzaamheden en o, ja ik draai af en toe een bardienst.

Waarom ben je vrijwilliger? Omdat een lidmaatschap van een vereniging geen product is dat je koopt. Je betaalt contributie om gebruik te kunnen maken van de faciliteiten maar het echte verenigingsleven begint pas binnen de hekken en buiten de lijnen. Iedereen die geniet van een pot voetbal, de wedstijd van zoon of dochter of het broodje uit de keuken moet begrijpen dat dit alleen mogelijk is dankzij de vrijblijvende inzet van tientallen mensen die je misschien helemaal niet kent en die je best wel eens zou mogen leren kennen. Zonder vrijwilligers geen vereniging.

Wat is het mooiste moment op KMD? Sinds vorig jaar zijn mijn zoon Lenn (JO7) en mijn vader Ed (Old Stars Walking Football) lid van KMD geworden. Mooi om met 3 generaties de club te vertegenwoordigen.

Wat doe je volgend jaar voor KMD? Voetballen met mijn vrienden in VE1, ik blijf leider van de Ronaldo’s van JO7, ik doe nog steeds ontwerp- en PR werkzaamheden en ik draai wat vaker een bardienst.

 

Jumbo Koornneef op bezoek

Ken uw leden! Een uitgelezen kans om al die KMD spelers en speelsters te leren kennen, want de Jumbo plaatjesactie gaat beginnen! Deze zaterdag was er taart voor de sponsorcommissie van KMD en gingen we met de dames van Jumbo Koornneef op de foto. De plaatjesboeken werden overhandigd en voor elke speler die op de foto is gegaan is er een gratis eigen boek. Je kunt deze bij je leider afhalen. De plaatjes actie start op maandag 28 oktober en duurt tot en met zondag 15 december. Dus op naar de Jumbo en dubbele plaatjes ruilen op de club. Degene die de voorzitter dubbel hebben, deze svp door de brievenbus van Vliethof 41, naast de Jumbo, doen want daar woont mijn moeder.

 

Vrijdag 8 november as Algemene Leden Vergadering

Het bestuur is druk bezig met de presentatie en de jaarverslagen. Op deze interactieve avond telt uw mening. Het bestuur wil graag een aantal dilemma’s met u delen in een aantal stellingen. Dit jaar is er natuurlijk aandacht voor de vrijwilliger van het jaar die uit handen van ons erelid, Willem van den Berg, de onderscheiding ontvangt. En … er zijn dit jaar meer dan tien jubilarissen die worden gehuldigd voor hun trouwe lidmaatschap. En wellicht het belangrijkste punt; de (her)verkiezing van de bestuursleden. U heeft de introductie van Ruud Boer als kandidaat bestuurslid sponsorzaken wellicht op de site al gelezen? En u kunt het financieel jaarverslag inzien en de financiële prestaties van de club beoordelen en vragen stellen. Kortom een onderhoudende en boeiende avond waar ook de ambities voor het seizoen aan bod komt. U bent er toch bij vrijdag 8 november as. om 20.00 uur?

 

KMD JO17-4

Het valt niet mee als je speler bent van de JO17-4. Aanvoerder en speler van het elftal, Liam Valentin, moest en de opstelling maken en de ballen en een vlagger regelen en de hoekvlaggen neerzetten. En dat viel niet mee! Bij zijn vertwijfelde oproep voor een vlagger, was er gelukkig een vader bereid om deze taak op zich te nemen. Maar het is toch te zot voor woorden dat een jongen van 15 jaar zoveel verantwoordelijkheid moet dragen? Is dan niemand van de ouders bereid om dit elftal met toffe gasten te ondersteunen met bovengenoemde taken? Nu moest “de goede bal” geleend worden van tegenstander Maasdijk JO17-2, dat ook nog eens won met 2-11. Maar ik ben trots op Liam Valentin en de spelers van dit elftal en als ik ouder was van één van de jongens zou ik ze elke zaterdag helpen en steunen. Van de 14 spelers en 28 beschikbare ouders moeten er toch 5 betrokken kunnen zijn (en dat is minder dan 20%) en Liam en het team permanent ondersteunen? Welke ouders geven het voorbeeld?

 

KMD1

Het blijft ongemeen spannend in de poule van KMD1. Verliezen en toch op kop blijven. Dat is ook een kwaliteit. Oud trainer van KMD en huidig trainer van Ariston, Martin de Graaf, moet raar hebben gekeken toen hij op vrijdagnacht zag dat zijn auto door KMD-ers was ingepakt. Hij kon er hartelijk om lachen en lachte na de wedstrijd het hardst. “Jullie de grap, wij de punten”. En daar was niets op af te dingen. Gelukkig voor KMD verloren de concurrenten ook. Met het besef dat we niet zoveel kansen krijgen in deze periode want het geluk raakt een keer op. De komende week speelt KMD1 thuis tegen DUNO en onze hondstrouwe supporters mogen weer eens verwend worden met een goede pot voetbal? Het antwoord is aan de spelers.

 

 

Maak er een mooie week van.

Peter van den Berg, voorzitter sv KMD

GXSM7563 GXSM7563
IMG-20191027-WA0000 IMG-20191027-WA0000
IMG-20191027-WA0001 IMG-20191027-WA0001
IMG-20191027-WA0002 IMG-20191027-WA0002
IMG-20191027-WA0003 IMG-20191027-WA0003
IMG-20191027-WA0004 IMG-20191027-WA0004
Thomas vd Schoor Thomas vd Schoor
image1 image1