De week van de scheidsrechter

 

 

Respect

Ik kan het er met u niet vaak genoeg over hebben; de leden van onze vereniging en iedereen die betrokken is bij een wedstrijd betuigt ten alle tijden respect voor de scheidsrechter. In mijn ogen zijn er drie belangrijke pijlers waar we de vereniging in de toekomst op gaan richten: de verdere ontwikkeling van ons talent, het vrijwilligers beleid en onze set aan normen en waarden. KMD is een nette club en wil dat graag zo houden. Houding en gedrag naar de tegenstander en de scheidsrechter getuigen altijd van respect.

Zonder de scheidsrechter is er geen wedstrijd en bovendien verspelen wij een belangrijke vrijwilliger als de scheidsrechter niet voldoende wordt gesteund en gewaardeerd. Deze week was het “de week van de scheidsrechter”.

KMD had gebak klaargezet in de jeugdcommissiekamer voor alle scheidsrechters, Velo 3 (dat bij ons tegen KMD 2 speelde) trakteerde scheidsrechter Ruud Fidder op een fles wijn en alle spelers van VDL JO13-1 bedankten de scheidsrechter voor het fluiten van de wedstrijd. Kijk, zo kan het ook.

Het is belangrijk dat we zuinig zijn op onze scheidsrechters. Het kan zijn dat de scheidsrechter het “verkeerd” ziet en je het niet eens bent met de beslissing, maar we moeten door met elkaar, in ieder geval 2 x 45 minuten. Soms hebben beide elftallen “last” van de scheidsrechter, maar het kan niet zo zijn dat je de wedstrijd, laat staan het kampioenschap, verliest vanwege die ene verkeerde beslissing? Dan had je zelf meer doelpunten moeten maken, toch? En dan nog, bij KMD spelen wij geen Champions League, onze kinderen zijn geen Messi’s en wij sporten omdat voetballen onze hobby is. Dat is het ook voor de scheidsrechter!

Ik nodig alle criticasters op scheidsrechters dan ook uit zich aan te melden bij Ruud Fidder als vrijwilliger, als scheidsrechter. Ga het zelf maar doen en bewijs maar dat je het beter kan. Verbaal uithalen en een scheidsrechter op de vingers tikken kan echt niet. Stafleden hebben een voorbeeldfunctie binnen onze club en het is belangrijk dat zij er op toezien dat de scheidsrechter op een correcte wijze wordt behandeld. Verantwoordelijk bestuurslid Marco Schregardus werkt er hard aan om voldoende scheidsrechters aan onze vereniging te binden, laat hem en onze scheidsrechters niet in de steek!

 

Uitslagen

De competitie is net onderweg en er vallen bij de jeugd een aantal elftallen op. Een aantal elftallen lijken te hoog ingedeeld. Ik zie uitslagen van verlies met meer dan 10 doelpunten verschil en zelfs één van 0-20. Niet leuk natuurlijk en de indelingen door de KNVB zijn discutabel. Weet dat er contact is vanuit KMD met de KNVB en dat er in de winterstop weer aanpassingen in de indelingen plaatsvinden. Houd tot die tijd het moreel hoog, beloon de progressie en je leert meer van een verliespartij dan dat je met 20-0 wint.

Over winnen gesproken, een paar elftallen wil ik benoemen. In de uitslagenlijst op de site kon ik deze niet terugvinden, maar Thijs Kool vertelde trots dat de JO9-1 met 8-1 van Westlandia JO9-1 heeft gewonnen. We hebben te maken met een geweldige lichting en dat betekent dat we er alles aan moeten doen om deze mannen te blijven binden aan de vereniging. Ook KMD1 spelers Mitch van de Wetering en Sam Haghighat speelden ooit in de JO9-1 en zijn fantastische gasten die het enorm naar de zin hebben op KMD. Ook de JO19-1 is bezig met een bijzondere reeks en spelen om de koppositie in hun klasse. Zij wonnen deze zaterdag wederom nu met maar liefst 8-0 (of was het 9-0?).

Verzorging

Aad de Lijster is verzorger bij onze jeugd en loopt elke zaterdag tegen blessures aan bij onze jeugd. Soms door een botsing en daar kun je niet altijd iets aan doen omdat voetbal een contact sport is, soms is er domme pech als je jezelf verstapt. Maar er zijn ook blessure- gevallen die met de juiste preventie voorkomen hadden kunnen worden. KMD heeft natuur- en kunstgrasvelden. Uit onderzoek komt naar voren dat kunstgras stroever is en minder demping heeft en gewrichten krijgen meer te verduren op kunstgras. Vaak geven spelers de schuld aan het kunstgras maar dat is overdreven. Ook komt uit onderzoek naar voren dat aangepast schoeisel, de zgn. kunstgras voetbalschoen een preventieve werking heeft op blessures. Alle merken hebben wel een speciale kunstgras voetbalschoen. Deze wordt gekenmerkt door meer demping en meer noppen om meer grip te hebben. Ik wil u met opgroeiende kinderen niet op kosten jagen, maar denk bij de aanschaf na over de juiste kwaliteit. Voor meer demping kunt u ook zorgen door te wisselen met speciale inlegzooltjes. Zo helpt u uw kind of u zelf om blessures te voorkomen. Bedankt Aad voor deze tips.

 

Vrijdag 8 november as. Algemene Leden Vergadering

U heeft deze avond, als ouder of lid, vast al lang in de agenda geplaatst. Wij vinden het fijn als u aanwezig bent op deze interactieve en onderhoudende avond. Uw mening telt bij onze vereniging. Er zijn weer stellingen, de bestuursleden hebben hun jaarverslagen kort en bondig opgesteld, de vrijwilliger van het jaar ontvangt de Willem van den Berg onderscheiding, er zijn dit jaar ook weer jubilarissen en de (her)verkiezing van de bestuursleden staat op de agenda en u kunt het financieel jaarverslag inzien. Kortom een onderhoudende en boeiende avond waar ook de ambities voor het seizoen aan bod komt. Wij zien u deze avond graag om 20.00 uur.

 

KMD1

Ook deze editie en in dit seizoen hebben we niet weten te winnen van Schipluiden in een uitwedstrijd. Angstgegner? Moeilijk te bespelen, zeker op het “eigen” kunstgras gingen de mannen uit Schipluiden voor elke kunstgrasspriet. Waar het in voorgaande wedstrijden meezat, zat het nu een beetje tegen. Dat kan gebeuren en we kunnen er niet te lang om treuren omdat zaterdag as. de topper thuis tegen Monster op het programma staat. De opdracht is dan helder, de ruggen moeten gerecht zijn en we hopen op veel thuispubliek om elk voordeel uit te kunnen buiten want het is altijd fijn als je wordt aangemoedigd. Bij Schipluiden was de complete C1 (JO15-1) met trommels, vlaggen en spreekkoren ludiek aanwezig. Het is mijn droom om bij KMD een dergelijke supportersschare op gang te brengen. Ach, randverschijnselen. De jongens van KMD1 willen gewoon lekker voetballen en spelen dinsdag as. voor de Haaglanden Cup tegen Oliveo om 20.15 uur.

Ik zie u weer graag op ons sportpark.

 

 

Maak er een mooie week van.

Peter van den Berg, voorzitter sv KMD

image1 image1
IMG-20191013-WA0000 IMG-20191013-WA0000