Lex Immers en Danny Bakker

ADO

Alles Door Oefening werd opgericht in 1905 en is een roemrijke Haagse vereniging. De bekendste voetballer uit het roemruchte verleden is Aad Mansveld. In de jaren ’70 was hij het boegbeeld van ADO en speelde ook in het Nederlands Elftal. En op KMD tegen het Westlands Elftal. In 1974 werd het KMD terrein aan de Noordweg in gebruik genomen en hadden we ruim 20 jaar een parkeerwachter, Bram Bos. Bram incasseerde voor elke te parkeren auto een gulden (een piekie, zeg maar 0,50 Euro) en heeft op die manier veel geld in het laatje bij KMD gebracht. Bram had niet veel op met de Hagenezen, die moesten 2,50 gulden betalen om te parkeren, ook Aad Mansveld, die daar vreemd van opkeek en zijn portemonnee moest  trekken. “Ik ben Aad Mansveld van ADO” gaf hij aan. “Al ben je de koningin” riep Bram terug. Aad Mansveld betaalde lachend en parkeerde zijn auto op het KMD terrein, waar nu SVH speelt.

Afgelopen woensdag waren Lex Immers en Danny Bakker van ADO Den Haag op het KMD complex, gewoon met de eigen auto. Er is geen Bram Bos meer op KMD. Lex en Danny dronken gewoon een bakkie koffie aan de bar bij KMD en gaven de jeugd onder de 11 jaar training. Toffe gasten die met iedereen op de foto gingen en de jeugd nieuwe herinneringen geeft.

Leider van KMD1, Hans Verschoor, had op een evenement een ADO clinic gewonnen en schonk deze aan KMD. Bedankt Hans. Ik heb de jeugd in de stromende regen zien genieten en een geweldige middag zien beleven. Aad Mansveld was mijn ADO held, Lex Immers en Danny Bakker die van de KMD jeugd. Hup ADO.

 

Parkeren

Hadden we nog maar een Bram Bos! Die zou wel raad weten met de schots en scheef geparkeerde auto’s op het KMD terrein. Vooral in de morgen, is het een bende. Er is amper plek en iedereen maakt er een sport van om zijn/haar auto zo dichtbij mogelijk te parkeren. Lui als we zijn, parkeren we de auto het liefst op het terrein omdat we te besodemieterd zijn om een stukje te lopen of nog beter naar KMD te fietsen. Zaterdag KMD fietsdag!! U blijft in beweging, werkt aan uw conditie en geeft aan uw kinderen het goede voorbeeld dat u de fiets ook een prima vervoermiddel vindt. Stel dat u met de fiets een lekke band heeft of u vervoert de kinderen vanaf KMD naar en uitwedstrijd dan parkeert u toch altijd in een parkeervak? Bram Bos zou zich in zijn graf omdraaien.

 

Vrijwilliger in het zonnetje

Sinds zoon en huidig KMD1-speler Thiemo Fidder zich als jeugdlid aanmeldde, is Ruud Fidder vrijwilliger bij KMD. Al jaren als scheidsrechter coördinator, scheidsrechter en barman op de donderdagavond. Ruud regelt de scheidsrechtercursussen voor de jeugd en krijgt het altijd weer voor elkaar dat er voldoende scheidsrechters op KMD rondlopen. Elke zaterdag fluit Ruud zeker twee wedstrijden en is daardoor nog steeds een fitte krasse knar. Mede dankzij Ruud scheen de afgelopen zaterdag de zon op ons complex.

 

JO17-3

Leider Nico Kouwenhoven had op vrijdagavond een fantastisch concert van de band Y&T in de Boerderij te Zoetermeer bijgewoond, was tot in de vroege ochtend gezellig in gesprek over muziek en alle belangrijke zaken van deze wereld en moest weer vroeg op KMD present zijn om “zijn jongens” bij te staan. En dat viel niet mee ga ik u vertellen. De JO17-3 verloor met 0-7 van Den Hoorn. Die waren gezien de uitslag natuurlijk beter, maar KMD had zeker een doelpunt verdiend, kreeg de kansen daartoe ook zeker, maar het lukte net niet. Wat ik dan zo bewonder, is dat de jongens er vol enthousiasme voor bleven gaan en vol goede moed ook weer van het veld afstapte. En daar zag ik “de hand” van Nico; de sfeer is goed in het elftal en er wordt na afloop niet gezeurd en geklaagd. Kijk! En zo hoort het.

 

Respect voor de scheidsrechter en de spelers

Zoals u begrijpt mocht ik bovengenoemde wedstrijd fluiten. Voor aanvang kwam de leider van Den Hoorn naar me toe en gaf aan dat er in voorgaande wedstrijden problemen waren geweest met een aantal jongens en dat ze binnen de club inmiddels gesprekken hadden gevoerd en de jongens hadden geïnstrueerd. JO17 jongens zijn flink in de puberteit en als het tegenzit, ligt het vaak aan een ander; je ouders, de docent op school en tijdens een voetbalwedstrijd krijgt de scheidsrechter vaak de schuld. Die ziet het altijd verkeerd.

Na afloop heb ik de leider een compliment gemaakt. Ik heb zelden zo’n relaxte wedstrijd gefloten. Rust langs de kant, rust in het veld en na afloop kwamen de spelers van Den Hoorn keurig de scheidsrechter en de spelers van KMD bedanken voor de prettige wedstrijd. Kijk, zo hoort het! Daar kunnen we bij KMD nog een puntje aan zuigen. Met bestuurslid Marco Schregardus, verantwoordelijk voor normen en waarden binnen onze club maar eens kijken wat we bij KMD nog beter kunnen doen aan het respect voor de tegenstander en de scheidsrechter. Den Hoorn JO17 is een mooi voorbeeld.

 

KMD1

Of ik een trotse voorzitter was, werd mij na afloop van de wedstrijd gevraagd in de gezellige bestuurskamer te Loosduinen. Wat dacht je, gaf ik terug? Wij hebben gelukkig geen trainer die tijdens de wedstrijd staat te blèren en daar was gezien het vlaggen en fluiten, misschien alle aanleiding toe.  Ik ben trots op onze staf die toch weer een team neerzet en niet klaagt over vijf geblesseerde en afwezige basisspelers. Het spelsysteem wordt aangepast aan de aanwezige kwaliteiten en iedereen stelt zich dienstbaar op voor het resultaat. Als een gelijkspel misschien terecht was geweest, dan mag je zeggen dat je het geluk met deze overwinning afdwingt, toch? Ik ben trots op deze spelers, die er staan ook in de lastige en moeilijke wedstrijd tegen Loosduinen. Als je met de tong op de schoen weet te winnen, dan mag je het feestje in de kleedkamer samen vieren. Er groeit, net als vorig seizoen, weer een elftal dat niet wil verliezen, een elftal dat ergens voor gaat en staat.

En ik ben bovenal trots op de KMD supporters die in grote getalen weer aanwezig waren en er voor zorgden dat onze jongens bijna een thuiswedstrijd speelden. Als we na de wedstrijd napraten wordt het erg gewaardeerd door spelers dat er zoveel supporters aanwezig zijn, je voelt ook in het veld, de steun en de aanmoedigingen die er vanaf de kant zijn en dat geeft net dat extra volgens de spelers. En net als in een kolkende Kuip, kan je niet, niet je best doen als speler en wil je ook alles geven voor de supporters.

Komende zaterdag spelen we weer uit, tegen Schipluiden, ook weer met de fiets goed te doen. Ik zie u graag!

 

 

Maak er een mooie week van.

Peter van den Berg, voorzitter sv KMD

image1 image1
IMG-20191006-WA0000 IMG-20191006-WA0000
IMG-20191006-WA0001 IMG-20191006-WA0001
IMG-20191006-WA0002 IMG-20191006-WA0002