Halleluja

KMD hart

Vandaag was een mooie dag voor iedereen met een KMD hart. Ons oudste en erelid Loes Hollaar was op het complex. Als Loes komt, komt hij meestal naar kleindochter Stacey kijken die in de MO19-1 speelt. Vandaag kwam hij voor zoon Piet Hollaar die 40 jaar vrijwilliger bij de club is. Over Piet hebben we het vorige week ook gehad. Wat zo mooi is, is dat Piet van vader op zoon heeft doorgekregen iets voor de club te doen. Het begon met Piet’s eerste contract als hulpleider bij de selectie. Op een wc-papiertje hebben we toen al Piet’s taken en bijdrage voor de selectie benoemd. Een klein voorbeeldje: Piet nam op donderdagavond onze voetbalschoenen mee, poetste de schoenen op vrijdag en zaterdag hadden we “nieuwe” voetbalschoenen. Ook de “de jongens” van het oude KMD2 die er vanaf het begin bij waren, kwamen even een kijkje nemen, toen Piet een mooie vaan en een nieuw overhemd met daarop “Piet Hollaar – ontvangstmanager sv KMD” namens de vereniging kreeg.

Loopt u de komende weken eens bij Piet langs in de bestuurskamer om hem met dit jubileum te feliciteren of gezellig een gebakje met hem te eten want Piet neemt altijd vlaai of gebak mee naar de club om de sfeer te verhogen zeg maar.

Piet is een bijzondere man en daar zijn we maar wat blij mee op de club. Nu 40 jaar later is het wc-papiertje waarschijnlijk 40 jaar geleden al door het toilet gespoeld en is er een officieel contract met Piet, want voordat Westlandia, FC ’s Gravenzande etc. achter Piet aanzit, blijft hij gewoon ook komend seizoen bij KMD om als ontvangstmanager de scheidsrechter en gasten van het bestuur van consumpties te voorzien. Maar nog mooier is dat Piet’s KMD hart, ook na diverse operaties, op de juiste plek zit. Hulde voor Piet.

 

Training

Ook het bestuur gaat op cursus, training voor Bobo’s. Maandagavond as. is er een workshop over vrijwilligersbeleid anno 2020 -2025. En wij kunnen altijd leren, wat anders moet of waar we beter moeten anticiperen op veranderende tijden. De vrijwilligers zoals Harrie Meijers, Jan Middendorp en Hans Braber sr. die alle dagen op de vereniging actief waren, zijn van een uitstervend ras. Zij zijn “de laatste der Mohikanen” een Indianen ras die je nu niet meer tegenkomt in de USA. Is de USA er slechter door geworden? Het is anders! Ook bij KMD is het zaak om creatiever en spitsvondiger te zijn om alle taken in de organisatie van de vereniging voor elkaar te krijgen. De bobo’s op training, u gaat van ons horen.

 

Praise the Lord

Soms ben ik iets spiritueler, gevoeliger of heb ik zo’n dag met iets meer diepgang. Zingeving heet dat. En het betekent dat je iets langer nadenkt en jezelf kunt afvragen waar doen wij er toe op aard? Ik geloof heilig in het goede en het positieve. Ik ben gek op beelden van vader/moeder op zoon/dochter op KMD en word helemaal gelukkig als ik met Esther de Maa aan de bar over zoon Mick praat, die in de JO15-1 speelt, ik zie Ed Boutkan trots wezen op zoon Mike bij KMD2 en de familie van de Wetering vertelde dat ze voor dochter en speelster bij KMD VR1 Sharon op deze zaterdagavond een surprise party hadden georganiseerd omdat ze 25 jaar is geworden, gaaf toch? Ik zag Anouk Bogaard met haar vader Kees samen genieten van de dag als “pupil van de week” en ik werd blij toen Vinnie Vrolijk inviel bij KMD1. Met zijn drive, positieve, stimulerende en motiverende werking op de selectie gebeurde er “iets”. De wedstrijd kantelde en KMD won toch nog de wedstrijd. Als ik trainer van KMD1 Martin de Mooij na afloop met zeer oud selectiespeler en zeer kritisch supporter Berry van Zanten zie napraten over de wedstrijd en merk dat Berry zich positief uitlaat over de wedstrijd, denk ik: “het kan, dames en heren, als we het maar willen”. Met elkaar kunnen we veel bereiken. Samenwerken, met elkaar in gesprek blijven, supporteren, met elkaar vrijwilligerstaken invullen, vooruitgaan met de club. KMD is een mooie club, halleluja praise the lord.

 

Vrijwilliger in het zonnetje

Vandaag regende het af en toe pijpenstelen in de morgen. De zon scheen in de keuken op KMD. Vandaag vraag ik uw aandacht voor Wessel van Oeffelen. Wessel loopt al van jongs af aan op KMD rond, is in zijn jonge jaren best een paar keer op de vingers getikt door het bestuur, was vroeger een boefje maar één met een gouden hart. Wessel staat vaak in de keuken, voetbalt bij KMD 6 en vandaag was hij ook actief als scheidsrechter. Wessel is een topper!

 

KMD Dames 7x7

Het KMD Dames VR1 team Rosé Olé is ongeveer met 18 dames en ik durf te zeggen dat zij de meeste Rosé op KMD drinken. En het is dat de Dames van KMD 7x7 een minder aantal in het team hebben want anders hadden zij wellicht de titel van KMD Dames met de meeste Rosés na een wedstrijd achter de naam staan. Maar het gaat hier niet om een wedstrijdje Rosé drinken maar om de gezelligheid die de Dames meenemen. Op een zaterdag dat ze heerlijk hebben gevoetbald op KMD, dat Marion heeft gescoord en die ene gewonnen wedstrijd een heerlijk gevoel geeft, gaat het vooral om gezelligheid. En Claudia Maartense wil graag dat het nog gezelliger wordt. Vooral op de woensdagavond als ze getraind hebben, vraagt ze of er aub meer KMD-ers willen komen. U begrijpt, de reputatie van de voorzitter als influencer staat op het spel als woensdag as. niemand komt opdagen om gezellig met de Dames een Rosé, een biertje of een Spa’tje te komen drinken. Woensdagavond; kom gezellig naar KMD.

 

JO13-3

Af en toe ben ik in de war. In mijn systeem zit nog steeds de A, B, C, D jeugd etc. Vandaag was ik compleet in de veronderstelling de C3 te moeten fluiten. De jongens van de JO13-3 hebben vast niets gemerkt maar de speeltijd heb ik toch even gecheckt bij “witte” Ab van den Berg. 2 x 30 minuten waren niet genoeg om Die Haghe van de winst af te houden. Hoe erg de jongens ook hun best deden, het  werd 1-5 voor Die Haghe. De JO13-3 staat voor de D pupillen, ik zal het niet meer vergeten. Waar is de tijd gebleven dat je nog welpen en junioren had?

 

KMD1

Het viel vandaag niet mee, het spel althans, de 2-1 overwinning op DSVP was uiteraard een fantastisch resultaat. KMD1 kan nog veel beter en kan groeien. Als we toch eens uit bij Loosduinen een goed resultaat halen met deze jonge groep? Als we met inzet, plezier en passie spelen, is er veel mogelijk. Waar ik zo trots op ben, is dat er gisteren ondanks een lijst aan geblesseerde en afwezige spelers, weer 10 spelers in de basis stonden die vanaf de jeugd betrokken zijn bij de club. Dat geeft herkenbaarheid bij de supporters en leden en dan hebben we ook nog de “nieuwe” KMD-ers Arend Baljon, Bradley Meijer en Dylan Groen die voor het gevoel al een eeuwigheid bij de club zitten. En met Dylan Groen worden we …………  Ik hoop jullie allemaal weer te zien, zaterdag as. bij Loosduinen.

 

 

Maak er een mooie week van.

Peter van den Berg, voorzitter sv KMD

IMG-20190929-WA0000 IMG-20190929-WA0000
IMG-20190929-WA0001 IMG-20190929-WA0001
image1 image1