Start van de competitie

Aftrap

De kop is er af, de competitie is begonnen en ook bij KMD zijn we blij dat het seizoen weer is gestart. Al was het alleen al vanwege de duidelijkheid rond de teamindelingen. Zeker voor de jeugd, altijd weer spannend in welk team je speelt. Speel ik pakweg in de JO15-1 of de JO15-2 of de MO15-1 of MO15-2? Krijg ik het vertrouwen van de trainer? Wat doe ik wel of niet goed? Kortom er is aan het begin van de competitie meer onzekerheid omdat de teams nog niet helemaal gesetteld zijn.  Onzekerheid is nooit goed voor een speler. Zelfvertrouwen is immers “alles” voor jonge gasten en meiden. Hoe kunnen we hier het beste in begeleiden? Hoe kunnen we het beste helpen? Met elkaar in gesprek, is altijd de beste remedie! We hebben een deskundige TC met Dennis de Ket, Patrick Reinigert, Jeremy van der Stap en Frank Kuijl. Het is belangrijk dat de signalen van onzekerheid of onvrede worden opgepakt. Het selectietraject heeft een zakelijk karakter. Er moeten immers keuzes worden gemaakt. De leiders, de TC zijn er voor de arm om de schouders en de aandacht. Thuis heeft u ook een belangrijke rol om signalen op te pakken of in gesprek te zijn. Bij de sport leer je omgaan met winst, verlies, vreugde en verdriet. Een goede afspiegeling voor wat je later “in de grote mensenwereld” gaat meemaken.

Bij KMD ben ik voor de menselijke maat, daarom is het goed om te weten dat normen en waarden (zeg maar houding en gedrag en omgangsvormen) bij ons in goede handen is. Marco Schregardus is het verantwoordelijk bestuurslid en Carin Schaaff staat ons bij als deskundige en is de vertrouwenspersoon van de vereniging. U kunt de genoemde personen van TC en bestuur altijd aanspreken. Graag geen hangende koppies of spelers of speelsters die ineens willen stoppen. Kijk goed naar de kinderen om en blijf in gesprek. Het seizoen is net begonnen en nog lang. Het voetbalspel is hartstikke mooi als iedereen er plezier aan beleeft!

 

Duidelijkheid

Ik houd van duidelijkheid, vertel me aub wat u op uw hart hebt? Kritiek, minder leuke dingen etc., dan kan ik er wat mee. Mag ook iets leuks zijn voor deze rubriek, altijd goed. Bij KMD doen we met al die vrijwilligers ons stinkende best om de vereniging te draaien, maar er gaat natuurlijk ook best wel eens iets niet goed. Onthoud dat we allemaal hetzelfde doel hebben en dat wat we dat doen in het belang is van de vereniging KMD. Wat dat belang en onze doelen inhoudt, kunt u lezen in ons beleidsplan (zie op de site). We proberen zo goed mogelijk te communiceren oa via de app, de site, de agenda of via sociale media, zodat iedereen zo goed mogelijk op de hoogte is. Bedenk dat het hierbij altijd gaat om halen en brengen. U heeft zelf ook altijd een verantwoordelijkheid. Ik heb geleerd dat voordat u kritiek heeft of gaat wijzen naar een ander, er altijd drie vingers naar u zelf wijzen. Stel uzelf eens de vraag “wat had ik kunnen bijdragen of anders kunnen doen om de situatie te verbeteren? Eigenaarschap tonen en zelf verantwoordelijkheid nemen voor je daden en uitingen is een mooie eigenschap in het leven.

Wist u dat de muziekvereniging de Phoenix al jaren op KMD een keer repeteert en ook buiten een kwartiertje musiceert en dat één van onze buurmannen dat samen met Jan Middendorp organiseert? Ik niet, terwijl het toch keurig op de agenda op de site staat. Ik hoef ook niet alles te weten, ik houd van mensen die verantwoordelijkheid en zelf beslissingen nemen. De Phoenix op zondag op KMD, typisch een mooi staaltje ondernemerschap met de zegen van het bestuur.

 

Piet Hollaar

Zaterdag as. een belangrijke dag. Voor de thuiswedstrijd van KMD1 tegen DSVP wordt het contract 2019-2020 met onze ontvangstmanager Piet Hollaar getekend in de bestuurskamer. Piet is de enige vrijwilliger die een contract heeft, want als ontvangstmanager heb je immers een belangrijke taak in de ontvangst en begeleiding van de scheidsrechter, de tegenpartij, het bestuur van de bezoekende vereniging en het hoog houden van de sfeer in de bestuurskamer. In ons voorgesprek had Piet ook nog een paar noten op zijn zang. De foto’s van de oud voorzitters moeten terug aan de muur, het is zo een kale boel en waar is in hemelsnaam “Piet’s radio” gebleven? Een van Piet’s taken is ook het doorgeven van de ruststanden en dan is het handig om de radio af te stemmen op de WOS sportuitzending. Ik ga er achteraan heb ik Piet beloofd en als u een transistor radio voor Piet over heeft?

 

ALV

U heeft het vast al gelezen op de site; op vrijdag 8 november as. om 20.00 uur vindt de Algemene Leden Vergadering (ALV) plaats. Ouders en leden zijn van harte uitgenodigd. Het belooft weer een mooie en interactieve avond te worden. Er blijft veel op ons afkomen waar we uw betrokkenheid voor nodig hebben. De in te vullen vrijwilligersfunctie, het rookbeleid, de AVG, VOG, extra lichtmasten of een de aanbouw van een balkon? Sponsorzaken, trainingstijden, het benoemen van nieuwe bestuursleden, het huldigen van jubilarissen en het jaarverslag van de penningmeester. Zomaar een paar onderwerpen die ons allen aangaan. U komt toch ook?

Vrijdag 8 november as. om 20.00 uur ALV zet het in uw agenda.

 

Sien de Waard

Sien staat deze week voor mij symbool voor al die kinderen die als vrijwilliger in het zonnetje worden gezet. Sien of een ander KMD lid komt misschien bij u langs voor loten voor de grote clubactie. Heeft u al loten? Koop ze dan via de KMD leden, zeker als bij ze u voor de deur staan. En als Sien je dan aankijkt, kan ik niet anders dan loten bij haar kopen. En bij de eerste die zondagmorgen as. aan mijn deur staat koop ik weer 5 loten.

 

JO15-1

In mijn stukjes roem ik regelmatig onze jeugdafdeling. Vandaag had Ruud Fidder mij ingedeeld bij de JO15-1. Wat heb ik genoten van onze talenten. Ze wonnen met 8-1 van hun leeftijdsgenoten van MSV’71. Die hadden het niet meer en vroegen 14 minuten voor tijd “hoe lang nog scheids?”. Op de pijnbank werden ze gelegd. KMD speelde “hoog”, zette vroeg druk en was messcherp in de duels. MSV’71 hapte naar adem en was blij dat de wedstrijd was afgelopen. Al vonden de jongens van de JO15-1 zelf dat ze “nog beter” konden, ik vond het team geweldig spelen. Allemaal uitblinkers, met aanvoerder Merijn Voorham voorop in de strijd als voorbeeld en doelpuntenmaker. Hulde mannen, ga zo door. Ik ben trots op jullie.

 

KMD1

KMD1 won vandaag de moeilijke uitwedstrijd tegen Verburch met 2-3. De 6 invallers lieten zien dat de selectie breder en beter is geworden. De jonkies zijn er klaar voor om het onze trainer in zijn keuzes voor de ideale 11 zo moeilijk mogelijk te maken. Misschien was het nog geen goede pot voetbal van KMD, spannend was het zeker en misschien gaven al die KMD supporters langs de kant wel net dat zetje met hun steun. Kunnen we zaterdag as. weer op uw steun rekenen? Dan is DSVP uit Pijnacker onze tegenstander en spelen vooraf de JO19-1 en KMD2 hun eerste competitie thuiswedstrijd. Weer een mooie dag om naar uit te kijken.

 

 

Maak er een mooie week van.

Peter van den Berg, voorzitter sv KMD

image1 image1