Vakantie vieren

Onderhoud

Voor de meeste leden was de afgelopen zaterdag hun laatste speeldag op KMD. Veld 1 is al gesloten vanwege het onderhoud aan het veld en voor de komende week geldt dat ook voor veld 2. De dames en heren van de onderhouds- en schoonmaakploeg gaan de komende weken aan de slag om het broodnodige werk aan de opstallen te verrichten. De opstallen zijn immers eigendom van de vereniging en dus indirect ook van U. Om de panden ook de komende jaren door te geven aan de nieuwe generatie wordt er geverfd, vernieuwd en waar nodig veranderd. Voor u misschien normaal want u betaalt immers contributie etc. Voor mij zijn deze vrijwilligers zeer speciaal. De grote betrokkenheid van Martin den Dulk, Jan Middendorp en zijn mannen zorgt ervoor dat de opstallen er na de zomer weer spic en span uitzien. Iris Willemse gaat met haar mannen aan de slag om de bestuurskamer en dartshoek een make over te geven en de schoonmaakploeg zorgt ervoor dat alles weer fris wordt.

De kantine is dan beperkt open. Voor het inleveren van spullen en materialen heeft u vast al contact gehad met Rinze Nies. U bent altijd welkom om uw steentje bij te dragen en het helpen met de klusteams. En voor de trouwste leden is er in de middag altijd een biertje om de zomer door te komen. Want wat moet u nu toch doen zonder KMD?

 

Fantastische jeugd

Vrijdagavond was er de traditionele ff-ies nacht. Op KMD blijft de jongste jeugd dan slapen en er is sport en spel. Lekker op vlotten in de sloot spelen en vooral veel plezier maken. Onder het douchen, na afloop van het all stars toernooi, hoorde ik van mede initiator Thijs Kool dat het wederom een groot succes was. U kunt misschien bij een andere vereniging op een hoger niveau spelen met uw mini Messi maar bij KMD kan uw mini Messi lekker op zijn eigen tempo toegroeien naar zijn eigen niveau met zijn vrienden en vriendinnen en belangrijker; KMD is dichtbij, veilig en vooral gezellig. We kennen elkaar en ik ben ervan overtuigd dat de sociale ontwikkeling van uw kind ervoor zorgt dat hij of zij later klaar is om haar of zijn plek in de maatschappij in te nemen. Ik weet zeker dat KMD daar een belangrijke bijdrage aan levert. In mijn vorige stukje heb ik al eens aangegeven dat ouders het grootste gevaar kunnen zijn voor de ontwikkeling van hun kinderen als de ambitie van de ouder verder gaat dan de mogelijkheden van het eigen kind. Ook bij KMD lopen deskundige en gediplomeerde jeugdtrainers rond en als uw kind echt goed is, kan een stap naar een BVO of andere amateur topclub op latere leeftijd altijd genomen worden. De teleurstelling van uw kind als deze het net niet haalt bij een andere vereniging is uitermate groot.

Natuurlijk bent u altijd weer welkom bij KMD. Wij ontvangen u weer met open armen. Uw kind kan dan altijd weer terecht bij zijn vriendjes of vriendinnetjes uit de buurt en dan vooral mee met het Jeugdkamp voor de E t/m C jeugd waar ze heerlijk “los” van de ouders in de bossen, met elkaar slapen in een tent en lekker spelen.

Komende weekend gaat er weer een grote groep KMD kinderen en leiding naar het kampeercentrum te Hulshorst. Dat zal me weer een feest worden!

 

All Stars Toernooi

Deze zaterdag was iedereen “een ster” op KMD. In de ochtend was de jeugd heerlijk aan het spelen of werd er in de zeskamp toch nog fanatiek gestreden? Op de klimwand, de glijbaan met zeep, de minicourt of met de behendigheidsspelen. Onze jeugdcommissie had het prima voor elkaar en ik zag alleen maar vrolijke en glimlachende jeugd.

In de middag werd er gespeeld door de JO17 t/m dames en heren senioren. In mix teams werd er gestreden voor de eeuwige roem en de eer. Penningmeester Joost de Waard had de dag van zijn leven. Zijn dochter Sien liep met een medaille rond, die ze op de zeskamp had gewonnen en Joost won met zijn team “de krat bier”. Spreekstalmeester Ab  van den Berg wist alle teams keurig op tijd te laten beginnen zodat om 16.30 uur heerlijk in het zonnetje op de patio kon worden genoten van de BBQ en de DJ.

Ik heb me laten vertellen dat organiserend bestuurslid Patrick Kriek pas om 00.30 uur afsloot. Mooi toch? Iedereen heeft met volle teugen kunnen genieten van de afsluiting van het seizoen.

 

Dylan Arbouw en Odens van der Zwan genomineerd

Vorige week vertelde ik u al over de uitverkiezing van Dylan Arbouw in het Westlands Elftal.

Het seizoen kan niet op voor hem, want nu is hij ook al genomineerd voor “beste speler” in het Westland van dit seizoen. Na iedere wedstrijd worden er punten vergeven voor dit klassement en Dylan heeft als rots in de branding in de verdediging van ons eerste team een geweldig seizoen gedraaid. Mooi, en naar mijn mening terecht, dat hij nu op het podium eindigt. Het voetbalgala op maandag 24 juni as bij Unicum in Poeldijk wordt nog mooier door de nominatie van Odens van der Zwan als “beste keeper”. Odens is de minst gepasseerde doelman van het Westland. Odens won twee jaar geleden al de prijs voor het grootste talent van het Westland, toch is zijn gang naar het podium nieuw omdat hij bij de uitreiking op vakantie was en vader Cees de prijs toen in ontvangst nam.

Voor onze jongens en ook voor de club is dit een geweldige prestatie. Vaak gaan de prijzen naar de grotere verenigingen en neemt KMD een bescheiden plaats in onder de Westlandse verenigingen. Nu we met twee leden op het podium staan, geeft dit extra glans aan de afsluiting van dit seizoen.

 

Nieuwe energie opdoen

Ik weet niet hoe het met u is, maar ik heb het wel gehad met dit seizoen. De bestuurlijke perikelen zijn me niet in de koude kleren gaan zitten. Ik ben toe aan zon, zee, strand en aan het mooiste Griekse eiland Skiathos. Vakantie vieren, relativeren en loskomen van KMD. Want wat is er nu werkelijk belangrijk in het leven? Mijn familie en de vriendschappen die ik heb toch? Dat we in gezondheid toch nog maar weer veel mooie seizoenen met elkaar mogen beleven. Achter de schermen gaat er zoals u in de aanhef hebt kunnen lezen nog veel gebeuren. Ook voor het bestuur loopt het seizoen gewoon door. U wilt immers in het seizoen weer van alle gemakken worden voorzien; kleding maar vooral voldoende kader en bestuur- en commissieleden aan wie u uw vragen kunt stellen als u iets van de club nodig heeft. Of is het een idee dat u zelf instapt bij “de mooiste club van het Westland?”. We zoeken nog een Bestuurslid Technische Zaken en een Technisch Coördinator. Misschien bel ik u wel deze zomer.

 

 

Fijne vakantie.

Peter van den Berg, voorzitter sv KMD

IMG_4864 IMG_4864
IMG_4871 IMG_4871
IMG-20190616-WA0000 IMG-20190616-WA0000
IMG-20190616-WA0001 IMG-20190616-WA0001
IMG-20190616-WA0002 IMG-20190616-WA0002
KMD19 KMD19
odens gouden schoen odens gouden schoen