Een mooie dag

Spanning en sensatie

Naaldwijk, mooi weer, heel veel KMD supporters aanwezig en een mooie ambiance voor de wedstrijd om de koppositie in de 3e periode en de stand om het kampioenschap. De wedstrijd tegen Naaldwijk ging ergens over en er werd na afloop ook nog over gepraat. Geen goede wedstrijd, wel spannend en het optreden van de scheidsrechter was dubieus. Ik ben altijd een grote fan van elke scheidsrechter, steun de man of vrouw met de fluit altijd door dik en dun maar zag de situatie waar de rode kaarten vielen van dichtbij zo anders dat ik mijn emoties ook liet gelden. Potver, dacht ik gelijk hoe gaat dit jonge team daar nu weer mee om? Je voelt mee met de jongens die door de vakantie van aanvoerder Jesse de Waard en reserve aanvoerder Mitch van de Wetering toch al moest improviseren. En dan zie je pas goed dat KMD als team dit seizoen is gegroeid en vooral “ in de breedte” meer goede en vooral jonge talentvolle spelers heeft. Net als tegen DUNO waren het de jonkies die het team aan de overwinning hielpen met Sam Haghighat, Boyd Kley en matchwinner Wesley den Dulk won KMD verdiend van Naaldwijk. Vandaag wil ik graag uw aandacht voor Wesley, eigenlijk nog A speler maar het hele seizoen al voetballend in de selectie. Wesley is een enorm talent, een aardige gozer bovendien, die vlekkeloos de telefoon opneemt als ik zijn vader wil spreken, erg bescheiden en tegen mannen van pakweg Quick Steps nog wel eens   “te lief” is. Maar o, wat kan hij goed voetballen. Dat liet hij niet alleen gisteren zien maar dat zie je in zijn balbehandeling, de wijze waarop hij zijn positie kiest, de combinatie opzet of de duels aangaat. Altijd met “ oog voor de bal”. En juist dat oog zorgde ervoor dat hij op de voorzet van Vinnie Vrolijk juist timede en de bal vanaf rechts met een boog in de rechter bovenhoek kopte. Ik zag de blijdschap in het veld, in de dugout en langs het veld. Erg mooi om dit met al die mensen van de vereniging mee te maken en hun blijdschap te delen. Pluim voor dit elftal en voor de staf die dit resultaat hebben verdiend. Komende week werken we met z’n allen toe naar de opmaat voor de apotheose van dit seizoen. Zaterdag 25 mei is een dag waar je bij moet zijn!

 

Een dag om bij te zijn

Zaterdag 25 mei gaat het gebeuren. De laatste wedstrijd van dit seizoen wordt er één om van dichtbij mee te maken. In de strijd om het kampioenschap speelt vv Kranenburg WV uit tegen Maasdijk en KMD thuis tegen Schipluiden. KMD kan bij winst “op eigen kracht” winnaar worden van de  3e periode, bij puntverlies van Kranenburg op de laatste speeldag zelf kampioen worden of bij elke andere stand de vervangende periode bemachtigen. We gaan beleven hoe dat gaat uitpakken? En hoe gaaf is dat om met elkaar het competitieseizoen af te sluiten? Het is niet ondenkbaar dat Maasdijk “alles” uit de kast haalt om zelf de punten te pakken tegen Kranenburg omdat zij nog op de onderste plaatsen voor het ontlopen van de PD plaatsen strijden.

Laten we afspreken dat we met elkaar gaan genieten van deze dag, hopelijk met mooi weer en veel supporters op het complex. Een mooi sluitstuk van het competitieseizoen, dat verdienen “onze jongens” en de staf.

 

Een mooi sluitstuk

We zien dus wel wat het sluitstuk ons gaat brengen. Het wordt een zo wie zo een mooie dag met aankleding van ’t Feesthuis, de 250e jubileum wedstrijd van KMD1 speler Vinnie Vrolijk, Blijven Hangen voor de 3e helft en het afscheid van diverse selectiespelers maar ook het vieren van diverse kampioenschappen bij de jeugd. En ik hoop niet dat ik teams vergeet maar de JO19-2, de JO13-1, de MO13-1 ze kunnen deze zaterdag allemaal kampioen worden en dan is de JO19-1 dankzij een 4-2 overwinning de afgelopen zaterdag al op het veld gefeliciteerd met hun kampioenschap en hadden zij hun zaterdag om nooit meer te vergeten. Maar het zou toch mooi zijn om al die kampioenen van KMD, zaterdag as. nog eens in het zonnetje te zetten.

 

Zonnetje

Het is bijna gek om in deze rubriek over iets anders te schrijven dan voetbal en te bedenken dat er ook nog clubzaken zijn. Zaken in de organisatie van de vereniging. De vacature van Bestuurslid Technische Zaken staat al geruime tijd open en we slagen er maar niet in, ondanks diverse gesprekken, om kandidaten te vinden. Nu Jaco van der Tang in de afgelopen bestuursvergadering zijn taken als ad interim heeft afgerond, blijven we naarstig opzoek naar iemand die graag wil samenwerken met mijn fantastische medebestuursleden en de club wil helpen om het technische beleid verder te ontwikkelen en wil ondersteunen in de begeleiding en ontwikkeling van al die talentvolle jeugd. Een beter moment om in te stappen is er bijna niet; de gehele technische staf voor het komende seizoen is rond en er ligt een fantastische en stabiele basis om verder mee door te bouwen.

De advertentietekst staat op de site. Graag willen we iemand uit de vereniging die “kijk heeft op het spelletje” maar vooral kan verbinden en het gesprek namens de vereniging met de technische staf wil voeren. Parallel aan dit traject gaan we juist nu aan het einde van het seizoen adverteren voor een technisch coördinator die ons bestuurslid op het technische vlak kan ondersteunen. Ons doel is om stappen te blijven maken met onze vereniging. We hebben met onze jeugd “goud” in handen. Het positieve gevoel en het zonnetje dat gisteren op de vereniging en in Naaldwijk scheen, willen we graag continueren. Wie helpt ons?

 

Mooie outfit

Leider van KMD1, Hans Verschoor schoot me deze week aan, de spelers willen graag korte mouwen shirts, skinny en zo zijn er nog al wat wensen. Het is flauw om te zeggen dat zondag 26 mei as. bij RAVAGE een mooie actie met korting voor KMD leden is opgezet. Als ze ergens mooie skinny shirts hebben? Voor mij graag XL met lange mouwen, vind ik lekkerder zitten en zo is er voor iedereen een mooie outfit te scoren. Zondag 26 mei bij RAVAGE. De kortingsbonnen liggen in de commissiekamer.

 

Kersverse leden

KMD profileert zich als “Club voor het leven”. Thomas vd Schoor heeft een schitterend ontwerp gemaakt om al die nieuwe KMD baby’s op ons sportcomplex te verwelkomen en “gratis” lid te maken van onze club. Tot het 5e jaar dan, dan kunnen ze automatisch, als ze zin hebben althans,  spelend lid worden of wellicht donateur. Op deze wijze houden we de KMD familie mooi in stand. Zaterdag as. hadden we graag Fos de Waard de primeur gegund, maar helaas is vader Bram verhinderd. Eens kijken of we deze actie met een week kunnen verplaatsen. Wordt vervolgd.

 

Wordt vervolgd

U kunt er bij zijn, zaterdag as, de ontknoping van dit voetbalseizoen. Aanvang 14.30 uur

KMD – Schipluiden. Het wordt een mooie dag.

 

Succes deze week.

Peter van den Berg, voorzitter sv KMD

image1 image1
IMG-20190519-WA0000 IMG-20190519-WA0000