KMD al 80 jaar lang zal die leven

Is het nu Sam of Cyrus?

In de laatste stukjes “open” ik met KMD1. Dat is voor mij logisch. Het team is aan een ongelofelijk goede reeks bezig. En leden en supporters genieten met volle teugen van het uitstekende spel van “onze jongens”. Na de overwinning deze zaterdag op HBSS en het verlies van zowel Lyra als Schipluiden staan we nog steviger op de 2e plaats en blijven in de slipstream van koploper WV Kranenburg om het kampioenschap.

Deze zaterdag was het vooral de 2e helft genieten van de tomeloze inzet en de wil om de drie punten in Wateringen te houden, tegen een taaie tegenstander. Dankzij twee doelpunten van Sam Haghihat en één van Mitch van de Wetering wonnen we verdiend van HBSS dat ongeslagen bovenaan de 3e periode stond en ondanks het verlies door een beter doelsaldo nog steeds staat. De stand in de 3e periode is ongemeend spannend met vier ploegen (HBSS, Naaldwijk, WV Kranenburg en KMD) die om  de koppositie van de 3e periode spelen.  Maar ook de strijd om het kampioenschap is nog niet gestreden. We spelen nog vier wedstrijden, nog vier finales.

Supporters kwamen me vragen wie die nr. 7 in de basis opstelling was? Was het nu Cyrus of Sam Haghihat? De tweeling uit onze JO19-1 lijken zo op elkaar dat u moet weten dat vooral Sam rechtsbenig is en Cyrus vooral linksbenig maar ze kunnen allebei met twee benen voetballen en lopen, dus zeg het maar of dat een duidelijk kenmerk is? Sam kan beter koppen en Cyrus is meer van het dribbelen maar ze kunnen het ook allebei meer dan behoorlijk. Dus zeg het maar. Wat we allemaal wel zagen, was de snoeiharde kopbal van Sam uit een corner, vier minuten voor tijd. Het was de bevrijdende treffer voor KMD en gaf het team, de trainers, de staf en alle supporters een euforisch gevoel van blijdschap. Het zal je maar gebeuren bij je basis debuut in de competitie voor KMD1. Sam werd met zijn mooie acties en twee doelpunten gelijk de favoriete speler van de pupil van de week; Joost vd Kamp, die trots na afloop in de bestuurskamer met Sam op de foto ging. Joost van de

JO11-3, de KMD jeugd en de supporters hebben er een nieuwe KMD held bij en wacht maar af als tweeling broer Cyrus weer hersteld is van zijn blessure. We gaan mooie tijden tegemoet.

 

Duurzaam

De vereniging bestaat over twee weken 80 jaar. U heeft inmiddels kunnen lezen dat de reünie gepland staat voor vrijdag 26 april as. Er staan reeds 250 gegadigden ingeschreven. Dus dat wordt een mooi feest. U kunt zich nog inschrijven, maar vol = vol.

80 jaar wordt je niet zomaar, daar moet je veel voor doen. Veel clubs die in de vorige eeuw zijn ontstaan, bestaan immers niet meer. Vanaf 1939 is de vereniging zorgvuldig opgebouwd met veel vrijwilligers, zuinig rentmeesterschap en rustig uitgebouwd. Je kunt zeggen dat KMD met 80 jaar een lang leven heeft, gericht is op de toekomst en dus een duurzame vereniging is. We hebben een fantastisch mooi sportpark, een schare van trouwe en loyale vrijwilligers, er is nu meer dan voldoende aanwas van onze jeugd en we zijn in staat om spelers, trainers en voldoende bestuurders te blijven binden aan onze vereniging.

Bovendien zijn we “een nette” en rustige club waar geen gekke dingen gebeuren. De jeugd kan zich op een veilige manier en onder deskundige begeleiding ontwikkelen. Er is stabiliteit en continuïteit. Het is aan het bestuur en aan de leden, aan de ouders van de jeugdleden om KMD door hun inzet als vrijwilliger in de toekomst ook te borgen.

Het kan altijd beter, maar we mogen ook, ondanks gemopper hier en daar, best eens tevreden zijn met waar we nu staan. Een stabiele club. En als je lang leeft, mag je op je 80e best een feestje vieren. Toch?

 

Een stabiele club in ontwikkeling

Als club moet je vooruit om over 10 jaar nog steeds die stabiele club te zijn dan kun je nu niet stil zitten. KMD 1 beschikt over een jonge selectie waar we nog jaren mee vooruit kunnen. Nieuwe talenten staan klaar om de selectie te komen versterken.

Het bestuur is de afgelopen jaren verjongd met jonge mensen en leden die de club kunnen doorgeven aan de volgende generatie. De wereld verandert, de club verandert we moeten mee met het geluid van de jeugd van nu en het aantrekkelijk voor hen maken om lid van onze vereniging te blijven. We hebben nu een mooie mix van oud en nieuw in onze vereniging. We veranderen wel. Er zijn geen enkele grote KMD families meer, er zijn vele nieuwe families voor teruggekomen, die mee worden genomen in de waarden die door onze voorouders, de oprichters en alle voorgaande besturen zorgvuldig is opgezet.

Aan de pers, de buitenwacht en natuurlijk de leden kunt u afmeten, hoe de club er voor staat. De algemene ledenvergaderingen wordt met meer dan uitstekende belangstelling bezocht en bezoekers en buitenstaanders zijn uitermate positief over de club. Met de toename van het aantal leden zijn er ook een select aantal leden die het minder of niet eens zijn met de koers van de club. De verharding en verscherping van standpunten noodzaakt ons om te luisteren maar ook om een standvastige koers te blijven varen. We gaan van oud naar nieuw met meer vrijwilligers en kleinere taken en van oud naar jong waar nieuwe en jonge mensen meer verantwoordelijkheden krijgen. Dat kost tijd en dat gaat anders dan sommigen misschien gewend zijn. Maar we gaan door, we geloven immers in de mensen die nu aan het roer staan. Een mix van jong en oud, van mensen die graag met elkaar willen samenwerken. Een vereniging kan alleen dan bestaan als er ook in de toekomst wordt samengewerkt. En samen hebben we dat in 80 jaar toch maar mooi voor elkaar.

 

Het Westlands Elftal kiest voor KMD

We zijn vereert dat de FEVO West, het overkoepelende orgaan van alle Westlandse voetvalverenigingen en de initiator van het Westlands elftal, ons heeft benaderd om gastheer te zijn van de wedstrijd tegen v.v. Barendrecht op 30 juli as.

Toegang is gratis en de wedstrijd op ons sportpark vangt aan om 19.30 uur. Piet Hollaar is gevraagd om de scheidsrechters te begeleiden en we hopen op een mooie toeloop van supporters die het Westlandse elftal willen zien spelen. Als ik trainer Johan Voskamp was zou ik zeker een aantal KMD talenten opstellen.

 

All Stars

Je kunt je via de site nu inschrijven voor het All Stars toernooi op 15 juni as. Niet alleen de voetballers maar ook de vrijwilligers/medewerkers die niet regelmatig voetballen kunnen die dag laten zien welk talent er verloren is gegaan of waarom ze juist niet-spelend lid zijn geworden. Vanaf de JO17 schrijf je je nu in voor deze gezelligste KMD dag.

 

Voetbal

Zaterdag 20 april as. speelt KMD uit bij DUNO. U bent er toch bij hè in de laatste vier wedstrijden. De prijzen gaan de komende weken verdeeld worden. Onze jongens gaan er voor. Ik zie u graag zaterdag as.

 

Maak er een mooie week van.

Peter van den Berg, voorzitter sv KMD

image1 image1