Nathan, Dylan, Sem en Anton

Dylan

KMD1 speelde een d’r op of d’r onder wedstrijd tegen Lyra. Een topper in de 3e klasse. Voor KMD gold dat er bij verlies voorlopig geen aansluiting meer zou zijn met de top. Met een half oog werd ook gekeken naar de uitslag van die andere topper WV Kranenburg tegen Schipluiden. De hele week kijk je er al naar uit. Lyra is een fantastische club en speelt een belangrijke rol in de gemeenschap van De Lier en volgens mij hebben ze het daar prima voor elkaar. Altijd leuk die Westlandse derby’s, spannend ook en dat was het zeker tot de laatste minuut. We zijn d’r op, staan weer op de 2e plaats. In deze fase van de competitie zijn er geen makkelijke wedstrijden meer en dat was goed te merken. “De druk” zat goed op deze wedstrijd waar beide ploegen in ieder geval niet wilden verliezen. Totdat gelegenheidsspits Vinnie Vrolijk aan het begin van de tweede helft, de bevrijdende eerste treffer maakte en “de vlam bij Lyra in de pan sloeg”. Maar tegen 10 man speel je niet altijd een gewonnen wedstrijd. Kijk maar naar AJAX PSV, echter bij KMD kwam het geloof en vertrouwen terug en misschien belangrijker; er werd weer gevoetbald en gecombineerd en met rust naar “de vrije man” gezocht. Juist onze laatste en vrije man Laurens Houtman gaf het voorbeeld met een assist en een scoringskans. Dat wil je toch zien; lef en voetballen met vertrouwen. Misschien moest het wel zo zijn, deze wedstrijd, dat “het kantelpunt” en alles wat daarna op z’n plek viel, een beloning is om te blijven geloven in je spelers en strijdwijze en dat bij het uitvallen van Jesse de Waard “gewoon” Cyrus Haghihat werd gebracht. Of hij er al jaren in stond. Minuten lang bleven spelers en staf na de wedstrijd nog buiten staan in het besef dat ze dit met elkaar hadden geflikt. Fantastisch moment!

 

Nathan

Nathan Rutjes kende ik van zijn Venco commercial, publieke optredens en als speler van Roda JC. Bij Roda JC heeft hij een contract voor onbepaalde tijd en dat is in de voetballerij heel bijzonder. In de voetballerij heerst het opportunisme, de oppervlakkigheid en de korte termijn. Het is “een slangenkuil” waar bestuurders door de vijfde kolonne continu worden zwart gemaakt en spelers alleen voor hun transferwaarde of eigen hachje gaan.

Afgelopen dinsdag was Nathan Rutjes op KMD en ik vond het een verademing om een authentiek persoon te zien en te spreken. Nathan Rutjes is zichzelf en heeft het lef om daar ook naar te handelen, ook al kost het zijn basisplaats, zoals in zijn laatste jaren bij Roda JC. KMD Sponsorcommissie lid en spreekstalmeester Ruud Boer doorliep met een aantal vragen ene stellingen, de carrière en de visie van Nathan Rutjes. Met ruim 80 aanwezigen was de kantine goed gevuld en nam Nathan ons mee in zijn positieve denkwijze en zag ik hem vol passie en energie zijn verhaal vertellen. Martin de Mooij was er met de volledige selectie aanwezig. Mooi verhaal is dat onze aanvoerder Jesse de Waard nog tegen hem heeft gevoetbald toen hij met de amateurs van Alexandria ’66 tegen KMD speelde. Volgens de overlevering gaf Jesse hem nog een panna. Helaas zijn daar geen beelden van. We moeten het doen met de foto’s van deze avond en het was mede dankzij de inzet van Jorg Morsdorf en zijn sponsorcommissie en medewerking van hoofdsponsor ING, een groot succes.

 

Anton

Jeugdvoorzitter Anton Wouters stond op de lange latten in Tirol en kon er niet bij zijn op de inschrijf dag van onze jeugd. Het was de bedoeling om van 10.00 uur tot 16.00 uur nieuwe leden in te schrijven. Onze fantastische vrijwilligers van de jeugdcommissie hadden alles geregeld; limonade voor de kinderen, koffie voor de ouders, tomaatjes en er stonden drie laptops klaar om in te schrijven. Alleen begon “de rij” al om 09.00 uur en waren er uiteindelijk vijf computers nodig om de toestroom van nieuwe leden te kunnen inschrijven.

Maar wat een mooie organisatie was dit. Dave Price lulde de blaren op zijn tong om de wachtrij informatie over KMD te geven. Marcia ondersteunde op alle computers, Sandy bleef maar iedereen verzorgen met koffie etc. Jop van Adrichem ging op z’n knieën voor de allerkleinsten om een praatje te maken en Roderick regelde nog een extra computer van thuis. Hans Verschoor schreef zijn kleinzoon in en deze zaterdag was het drukker dan ooit. Op afstand kun je ook managen want Anton Wouters wist te melden dat er ongeveer 130 nieuwe inschrijvingen waren. Een nieuw record voor onze club. In de gesprekken die ik met ouders en kinderen voerde blijkt dat we er “goed opstaan” en dat maakt me super trots. Trots op de club, op al die vrijwilligers en op Anton Wouters die met een gerust hart volgend jaar weer kan gaan skiën. Succes met de toewijzingen de komende periode en de motivaties om bij afwijzingen grote teleurstellingen te voorkomen.

 

Sem

Met de JO19 beschikken we over een fantastische lichting. Van de 25 spelers die komend seizoen overkomen hebben allen de aspiratie om voor de A of B selectie te gaan spelen.  Dat wordt dringen voor een plekje. Zowel de JO19-1 als de JO19-2 staan aan de top van hun klassement. Vandaag speelde de JO19-1 tegen hun leeftijdsgenoten van FC Oegstgeest en er werd knap met 2-1 gewonnen. Regelmatig zitten er spelers van onze JO19-1 bij KMD1 in de wedstrijd selectie en we gaan de komende jaren mooie tijden beleven.

Generatiegenoot en oud KMD F speler Sem Steijn breekt op dit moment door in het betaalde voetbal bij VVV uit Venlo waar zijn vader de hoofdtrainer is. Mooi om te zien dat op Sem’s wikipedia pagina gewoon SV KMD als zijn eerste club staat. Net als bij Frenkie de Jong die bij zijn mega transfer er voor zorgde dat zijn amateurclub een mooie vergoeding kreeg, hebben we bericht gekregen dat we in dit geval “een kleine vergoeding” van enkele honderden euro’s krijgen. Voor iedereen een extra ijsje op de Ffies nacht? Sem bedankt en deze zondag komt er een delegatie van KMD naar je toe.

 

All Stars

Je kunt je via de site nu inschrijven voor het All Stars toernooi op 15 juni as. Niet alleen de voetballers maar ook de vrijwilligers/medewerkers die niet regelmatig voetballen kunnen die dag laten zien welk talent er verloren is gegaan of waarom ze juist niet-spelend lid zijn geworden. Vanaf de JO17 schrijf je je nu in voor de gezelligste dag. Ik heb gehoord dat De KMD band Piccolo Ma Potente een live optreden geeft.

Voetbal

De KMD supporter heeft zaterdag as. al lang in zijn agenda staan. De komende finale is thuis om 14.30 uur tegen HBSS. De inzet is de koppositie in de 3e periode waar HBSS met 12 uit 4 aan kop gaat. Knap hoe deze ploeg “ineens” van de onderste naar de middenmoot opstoomt. Maar wij zijn niet bang want we hebben Dylan A. en Mitch en Thiemo en Odens en Dennis en Laurens en Wesley en Jesse of Cyrus en Vinnie en Methan en Arend en Tommie en Dylan G. En met Dylan Groen worden wij kampioen. Helaas moest “de man in vorm” Bradley Meijer afgelopen vrijdag ineens opgenomen worden in het ziekenhuis vanwege een klaplong wat voor hem en voor ons natuurlijk enorm balen is. Wij wensen Bradley succes met zijn herstel en hopen hem gauw weer te zien langs de lijn, net als onze supporters. Want je moet er bij zijn de komende weken om “onze jongens” te zien en als 12e man te ondersteunen. Tot zaterdag.

 

 

Maak er een mooie week van.

Peter van den Berg, voorzitter sv KMD

image1 image1
IMG_2821 IMG_2821
IMG_2823 IMG_2823
IMG_2825 IMG_2825
IMG_2830 IMG_2830
IMG_2849 IMG_2849
IMG_2851 IMG_2851
LKEK2193 LKEK2193