Sempre Assetato (altijd dorst?)

Dat is voetbal

Vorige week was ik een lang weekend weg en was ik even “los” van KMD, ook wel lekker na een drukke periode. Ik doe dan ook helemaal niets met de club en maakte voor Thiemo Fidder en zijn jubileum een uitzonderring. Helaas voor Thiemo en heel KMD ging de wedstrijd tegen MVV’27 verloren. En dat was best wel een domper. In de euforie van de afgelopen weken, kwamen we terug op aarde en zo gaat dat als je verliest, was de kantine wat minder vol na afloop. Dat is voetbal! De emoties na winst of verlies lopen nog al uiteen. Ik had op het vakantieadres even geen zin om een stukje te schrijven en dat had ook onze KMD verslaggever even niet.

We zijn een week verder en laten ons natuurlijk niet uit het veld slaan! We richten ons op en beginnen weer aan een nieuwe reeks. We gaan in de achtervolging en zullen ze allemaal eens een poepie laten ruiken. Ik heb er alle vertrouwen in en  dit elftal met deze staf heeft het dit seizoen al meerdere keren laten zien, dat ze over een enorme veerkracht beschikt.

 

Veerkracht met Nathan Rutjes

Veerkracht! Waar komt dat woord toch vandaan? Terugkomen na een tegenslag, weer in je oorspronkelijke vorm komen. Het heeft alles met “geloof” te maken, we hebben het immers zestien wedstrijden laten zien.

Misschien kunnen we nog iets opsteken van Nathan Rutjes, de oud prof van Roda JC, MVV en Sparta die dinsdag as. in onze kantine vertelt over zijn carrière en de manier waarop hij in het leven staat. Het zou een mooie vraag kunnen zijn aan deze ras optimist en we hebben meer Nathan Rutjes in deze wereld nodig kan ik u vertellen. Ook ik maak me af en toe zorgen over de hedendaagse verharding in de samenleving. Tegenstellingen worden uitvergroot en mensen worden tegen elkaar uitgespeeld of onderwerpen waardoor er twee kampen ontstaan. Je bent voor of tegen Zwarte Piet. Het gaat niet meer om het kinderfeest maar om de Zwarte Pieten discussie en dat over de hoofden van onze kinderen.

Waar zijn we mee bezig? Stoppen met dat gezeur en samen een kinderfeest blijven vieren. Of is de toegenomen polarisatie (het uitvergroten van de tegenstellingen) en hoe hier mee om te gaan een te moeilijke stelling voor Nathan Rutjes? Of de Brexit dan? Het gaat niet meer om het belang van de UK maar om het politieke gekonkel van groepen mensen die tegenover elkaar staan. En die mag die niet, en die heeft opmerkingen over die en wist u dat die persoon vaak uit zijn neus peutert en dat die partij pas terug komt als die andere weg is? Het gaat niet meer over het landsbelang maar je bent tegen premier May. Bah en nog eens bah. Waar zijn we mee bezig?

Geef mij KMD maar, daar hebben we tenminste een PubQuiz waar iedereen met elkaar in harmonie een feestje viert.

 

Pub Quiz

Wat een mooi feest had onze feestcommissie weer neergezet. Van 19.30 uur tot de latere uurtjes was er een volle kantine met vrolijke gezichten en natuurlijk het spel van de 10 vragen over KMD, sport, muziek en algemene kennis. Dit keer was de quiz “vrouw vriendelijker” dan ooit en stonden de teams met dames in hun gelederen in de top van de uitslagenlijst. Het ideale team was samengesteld door Luuk Willemse die met Peter Boeters de KMD vragen vaak goed had, de dames vragen werden ingekopt door Annet Kouwenhoven, terwijl partner Nic. de muziekvragen vaak weet en Meester Ed Boutkan kun je tegenwoordig gerust vragen wat de 8 buurlanden van Oostenrijk zijn en ja, dan win je voor de tweede keer met je team Cono con las Peras, de KMD Pub Quiz. Maar het was vooral ook gezellig en een editie waar we als club trots op mogen zijn. Van jong tot oud liep na afloop te dansen en te hossen met elkaar. Volgend jaar is er vast weer een Pub Quiz Maar wie zijn toch die heren van de nieuwe KMD band Sempre Assetato (altijd dorst?).

 

KMD On Tourclub

Een van de bandleden van Sempre Assetato (altijd dorst?) is Hans Verschoor. Bij Hans en via de site kun je je aanmelden als je een sportieve fietser bent en op zondag lekker op je racefiets door het Westland wilt toeren. Vroegah hadden we ook rugby op KMD en nu op zondag ook fietsen. Hoe laat, op welke zondag weer etc. kijkt u maar op de site.

 

Old Stars never die

Op de site vindt u ook een oproep om u aan te melden bij het Walking Football. Onze art director Thomas van der Schoor is het creatieve brein achter het fietstourclub logo en ook achter de campagne voor het werven van leden voor onze Old Stars. De leden van 60+ die elke dinsdag op ons sportpark tegen een bal trappen en na afloop gezellig bij elkaar zitten en mooie verhalen hebben en nu ook met het mooie weer een oplopend schema hebben van “old stars” toernooien in de regio. Het is goed om te blijven bewegen en sociale contacten via de club te blijven onderhouden. Interesse? Meld u aan bij Theo de Reuver dereuvertheo@gmail.com of via +06-47953785.

 

Voetbal

Deze week was er weer een half programma. Ik zag één spectaculaire uitslag in de uitslagen lijst staan: KMD4 won bij Vitesse Delft met 6-10. Wat een mooi potje moet dat geweest zijn. Dat was de wedstrijd om de Flynth Westland Cup van KMD1 tegen Westlandia (za) 1 ook. Het werd 7-4 voor Westlandia maar KMD maakte door 2x Bradley Meijer en 2x Jeroen van der Meer wel de mooiste doelpunten. In het verleden was KMD 2x finalist van deze prestigieuze prijs en ook nu was er, zeker in de 2e helft, spektakel.  Ik heb genoten van onze jonkies Cyrus Haghihat, Sidney Schravemaeker en Boy Verwoerd die een hele wedstrijd speelden. Leeftijdsgenoten Daan van der Burg, Boyd Kley en Wessel den Dulk lopen of spelen inmiddels al vaker mee in KMD1 en dan spelen er in de JO19 nog een aantal talenten die zo meekunnen in de selectie. Niet te snel, maar rustig aan brengen is het credo maar vooral met veel vertrouwen en bravoure laten spelen. Hulde want dat hebben we gezien op Naaldwijk waar KMD een prima pot speelde.

 

Nu zaterdag as. met KMD1 naar Lyra en dat belooft weer een spannende wedstrijd te worden. Met een Bradley Meijer, Arend Baljon en Dylan Groen in topvorm moet het toch mogelijk zijn om in de Lier een doelpunt te maken? We gaan het zien. Aanvang is 14.30 uur. En komt allen “onze jongens” aanmoedigen.

 

 

Maak er een mooie week van.

Peter van den Berg, voorzitter sv KMD

image1 image1
AIZB6097 AIZB6097
DZRN1904 DZRN1904
FHSX5809 FHSX5809
HSZY1145 HSZY1145
IMG_2127 IMG_2127
Sempre Assetato Sempre Assetato
XZEZ7654 XZEZ7654