KMD On Tour

 

KMD 1 op tournee

U weet dat ik een enorme muziek fan ben. Ik heb menig T-shirt van een favoriete band en op de achterkant van het shirt, de clubs of concertreeks die zij aandoen. Na de fantastische als even knappe overwinning van “onze jongens” op sv Duindorp zou ik, als ik u was, de volgende zaterdagen met een dikke viltstift in uw agenda of op uw t-shirt zetten:

-  23 maart: sv KMD - MVV’27

-  6 april:     vv Lyra - sv KMD

-  13 april:   sv KMD - HBSS

-  20 april:   DUNO - sv KMD

-  11 mei:    sv KMD - Quick Steps

-  18 mei:    vv Naaldwijk - sv KMD

-  25 mei:    sv KMD - vv Schipluiden

Wat er ook gaat gebeuren, ik beloof u 100% inzet van “onze jongens”, geloof in een goed resultaat en veel spelplezier. Als dat geen mooie zaterdagen worden?

 

Balsponsors

Elke thuiswedstrijd is er een balsponsor die de wedstrijdbal sponsort en de pupil van de week krijgt een bal met handtekeningen van de selectiespelers en de staf. Vaak mede mogelijk gemaakt door een bedrijf.  De sponsor wordt ook altijd keurig uitgenodigd in de bestuurskamer. Vaak mag ik de bal dan aan de pupil van de week overhandigen omdat de sponsor moet werken of geen belangstelling heeft. Deze zaterdag was er een mooi initiatief van KMD leden die zich hadden verenigd in KMD On Tour. Een betere naam en een betere gelegenheid hadden ze niet kunnen bedenken dan deze zaterdag. De wedstrijd was sensationeel en de sfeer in de bestuurskamer was gezellig en na afloop uitgelaten. Mede door de prachtige Haagse humor van de nieuwe Duindorp bestuursleden en staf, die zich waardige verliezers toonden.

Brengt mij op mijn punt; zou het niet mooi zijn als meer leden zich verenigen in een initiatief zoals KMD On Tour. Voor de leden en door de leden en je komt ook eens in de bestuurskamer, dat is niet eng maar best wel gezellig. Wie de jongens van KMD On Tour zijn? Mooie PubQuiz vraag.

 

Nathan Rutjes On Tour

Er wordt “van alles” georganiseerd op KMD. U komt op KMD om te voetballen of om voetbal te kijken, maar zeker ook vanwege de gezelligheid. Zo proberen we het u naar de zin te maken en vooral de clubkas te spekken. 35% van de inkomsten komt immers uit de clubkas en zonder kantine inkomsten, geen ……….    Op dinsdag 2 april as. hebben we een onderhoudende avond met Mr. Positivo Nathan Rutjes. Als oud prof voetballer weet Nathan Rutjes als geen ander hoe het is om met “hart en ziel” en met “een positieve kijk op het leven” in de voetbal jungle te overleven. Net als in de prof voetbalwereld, is het bedrijfsleven vaak hard en zakelijk. Nathan Rutjes bewijst dat het ook anders kan en is het tegendeel van op geld of macht beluste ego’s. Hij kreeg vanwege zijn instelling bij Roda JC juist een contract voor het leven. Naast een prachtig mens, is Nathan Rutjes “authentiek” en volkomen zich zelf. Nathan Rutjes speelt geen spelletjes, is niet eng maar vooral een mens die zich inzet voor zijn club. Kom op 2 april as. naar KMD voor het verhaal van Nathan. Kaarten zijn inclusief consumptie aan de bar te verkrijgen a Euro 5,--. 

 

KMD Bestuur On Tour

Het bestuur besteedt menig vrije uren op de club. Ik kan u zeggen dat het bestuur, nu en in het verleden, bestaat uit fantastische mensen. Als je al het lef hebt om zitting in een bestuur te nemen, onderscheid je je al in het leven. Wie verantwoording neemt om een bijdrage te leveren in onze vereniging verdient “het eeuwige respect”. Soms ben als bestuurslid “kop van jut” omdat het lekker zeiken is tegen iemand waarbij je je frustratie kwijt kan.

Voor de goede orde, dat hoort ook en als je daar niet tegen kunt moet je niet een bestuur gaan zitten. Die druk veroorzaakt ook wel eens (rug)pijn, bij mij in ieder geval. Praten helpt altijd en vooral een goed gesprek waarbij “de neuzen weer de goede kant op staan” is verhelderend. Het vertrouwen in elkaar is daarbij essentieel.

De rode draad op dit moment bij de club is dat KMD in een transitie zit waarbij vrijwilligerstaken worden opgedeeld in meer kleine taken zodat deze, met minder belasting en minder uren door leden ingevuld kunnen worden. Kleinere taken, minder belasting betekent wel dat er meer vrijwilligers nodig zijn die graag, en met plezier, iets voor de club willen betekenen. Ook de komende periode komen we bij u langs of u iets voor de club kunt doen. Zo zorgen we er met elkaar voor dat we met de hele vereniging on tour zijn. En we moeten wel, willen we de mooiste club blijven.

 

Mooiste club

In 2016 werden we in het Westland uitgeroepen tot “mooiste club van het Westland” een mooie titel, maar bedenk dat er ieder jaar weer een vereniging wordt verkozen. Maar toch, iets om trots op te zijn. In de landelijke verkiezing eindigde we zelfs op de 3e plaats en dus op het podium. De oorkonde hangt bij het damestoilet in de hal.

Ieder jaar moet je de praktijk weer waarmaken en dat is ook af en toe moeilijk. Voor ontevreden leden verdien je deze titel niet. Vooral in de keuken hadden we een probleem vanwege het stoppen van oud gedienden. Er werd roofbouw gepleegd op die paar vrijwilligers die nog stonden te bakken en te verzorgen. De situatie was niet gezond. Maar het komt goed in de keuken en in de bar, met uw hulp, met nieuwe ideeën. Ruben de Niet gaat de coördinatie in de keuken verzorgen, Caroline Soer doet dat nog steeds voor de bar en Dennis de Ket (Van Ketjes’s Mix) komt met een plan voor een structurele oplossing.

Afgelopen zaterdag zag ik weer een proeve van veel plezier en nieuw elan achter de bar en in de keuken. De running the bar met onze dames van het Rosé Olé team werd een mooi feestje. Ik zag creativiteit in de aankleding, een mooie sfeer, blije gezichten in de kantine, achter de bar en vooral in de keuken. Bij een gebrek aan invulling stond het halve bestuur te bakken en te verzorgen en daarom zijn we ook nu de mooiste club van het Westland.

 

Jubileum Thiemo Fidder

1e elftal speler Thiemo Fidder speelt zaterdag 23 maart as. zijn 250e wedstrijd voor sv KMD. Thiemo begon bij KMD in de F (JO7) en heeft net als zijn vader en scheidsrechters coördinator Ruud Fidder, wit/zwart bloed door zijn aderen stromen. Thiemo is al 9 seizoenen een vaste waarde in KMD1, is 28 jaar en 22 jaar lid van de club. En als u zaterdag as. Komt  kijken, is er een huldiging voorafgaand aan de wedstrijd tegen MVV’27 en natuurlijk kunt u genieten van zijn spel. Want ook zaterdag tegen MVV’27 neemt Thiemo het elftal op sleeptouw en werkt hij zich weer in het zweet. In die 9 seizoenen scoorde Thiemo 34x en wie weet ….  dat zou toch mooi zijn? U kunt er bij zijn, aanvang is 14.30 uur.

 

Maak er een mooie week van.

Peter van den Berg, voorzitter sv KMD

image1 image1