Record

KMD1 levert fantastische prestatie deel2

Wat een prachtige zaterdag was het. Mooi weer en ik heb ze voor dit item eens allemaal geteld, er waren 156 KMD supporters aanwezig bij de uitwedstrijd tegen Hercules. En ik denk dat dit onze jongens ook danig motiveerde want ze kwamen furieus uit de startblokken. We wonnen de wedstrijd met 2-4, werden net geen periode kampioen maar met de winst evenaarden ze wel het record van 14 ongeslagen wedstrijden uit het seizoen 2014-2015. En als zelfs Cees Zonneveld op het brommertje komt kijken bij een uit wedstrijd van KMD1, is er iets heel bijzonders aan de hand. En zo is het. Dit team kan geschiedenis schrijven door over 14 dagen de punten te pakken uit tegen Maasdijk. Complimenten aan spelers en staf voor de getoonde wedstrijdinstelling. Het sprookje duurt voort.

 

Hercules

Bij de tegenstander van KMD1, v.v. Hercules raakte ik in een goed gesprek met de voorzitter van de club. 26 jaar en 8 jaar geleden de club begonnen, het shirt logo verzonnen en een club die inmiddels is gegroeid tot 20 elftallen, bezig is met G – elftallen, dit seizoen verhuisd is van de accommodatie van HMSH naar die van VCS en voor volgend seizoen gaat fuseren met VCS om onder die naam te gaan voetballen. Petje af voor de voorzitter, een man met een missie die het had over ontwikkeling van de jeugd in Den Haag Zuid West, kinderen een plek in de samenleving wil bieden en een goed verhaal had over de ontwikkeling van de club.

Het ging over de obstakels, de rol van de gemeente Den Haag, discriminatie, cultuurverschillen en de energie die nodig is om een club te besturen. Diep respect heb ik voor deze man. En dan is hij ook nog jeugdscheidsrechter bij de club. Dat schept een band. Omdat KMD en Hercules best verschillen, spraken we af dat hij een wedstrijd bij ons zou fluiten en ik bij Hercules. Een soort van jobrotation. Het woord bij de daad voegend, ging ik opzoek naar de gegevens van de club op het internet. Wat blijkt; v.v. Hercules heeft geen website. Eens kijken of de KNVB wel contactgegevens heeft. Immers belofte maakt schuld.

 

De KNVB

Eén keer per jaar hebben we een afspraak met de KNVB om bij te praten, lopende zaken en “de ontwikkeling van de zondag naar de zaterdag” door te spreken. Inmiddels weten we de weg en zijn we aan elkaar gewend geraakt. Ieder jaar introduceer ik ook een ander bestuurslid om bekend te raken met onze verenigingsmanager Louisse Vonk. Maar bestuurslid Marco Schregardus had zichzelf,  zoals het hoort, op een andere gelegenheid al gepresenteerd. Het project “weer spelen tegen” (een aantal Haagse clubs) loopt en we hebben de KNVB persoonlijk uitgenodigd op ons 80 jarig jubileum op 26 april as.

 

Voetbal

Volgende week is er i.v.m. de vakanties, geen competitie voetbalprogramma. De week er op wel, dan kan KMD1 in de uit wedstrijd tegen Maasdijk gaan voor het clubrecord van 15 ongeslagen wedstrijden.  Gaat het onze jongens lukken? Komt dat zien!

 

Maak er een mooie week van.

 

 

Peter van den Berg, voorzitter sv KMD

peter peter