Victory

KMD1 levert fantastische prestatie

Als je al 13 wedstrijden ongeslagen bent, is er iets bijzonders aan de hand. Deze zaterdag werd er gespeeld tegen de koploper van deze competitie Kranenburg Wateringseveld. Op een gezellig druk Sportpark Suydervelt wonnen “onze jongens” in een spannende wedstrijd met 2-1. Een fantastische teamprestatie, zeker ook voor de gehele technische staf: Martin de Mooy, Willem Verwoerd, John Schonewille, Johan Vogler, Hans Verschoor en Gerrit de Waard, die de hele week bezig zijn met de groep om ervoor te zorgen dat de conditie goed is, er technisch en tactisch wordt getraind en dat “alle neuzen” goed staan. En juist dat laatste is een niet te onderschatten onderdeel van het spel en taak van de staf. Hoe zorg je ervoor dat de spelers bereid zijn om voor elkaar te werken, net dat stapje extra willen doen, ook als het tegenzit? Veel hangt af van een duidelijke communicatie, logische en verklaarbare keuzes, maar vooral ook sfeer en plezier. Waar ik de tegenstander van vandaag op elkaar hoorde schelden, zag ik bij KMD één groep en één team. In een poule waar veel ploegen niet voor elkaar onder doen, maak je daar het verschil. Vandaag waren de omstandigheden perfect voor een mooie pot voetbal; 13 graden, weinig wind, zonnetje en veel publiek. Maar je moet het nog wel doen en vandaag gebeurde het. Het sprookje duurt voort.

 

Achter de schermen

Afgelopen maandag was ik met Jan Middendorp op bezoek bij Aad Slippens. Aad doet al ruim 12 jaar de schoonmaak van o.a. de kleedkamers. Zeker drie keer in de week is Aad bezig om er voor te zorgen dat ons complex er spick and span uitziet. Of beter gezegd “was” want Aad is thuis en herstellende van een aandoening en geruime tijd uitgeschakeld. U weet hoe belangrijk “het werk achter de schermen” is. We kunnen eigenlijk niet zonder een Aad en zijn nu genoodzaakt de schoonmaak uit te besteden omdat er simpelweg geen vrijwilliger te vinden is voor de schoonmaak taak. Of …. Is er toch nog iemand of meerderen te vinden die gezellig samen “lekker bezig” willen zijn voor de vereniging? Muziekie aan, bakkie er bij.

In ieder geval wensen wij Aad sterkte bij zijn herstel en wilt u Aad een kaartje sturen, dan kan dat naar Aad Slippens, Kantstijl 15, 2291 LK Wateringen. Zal hij zeer weten te waarderen.

 

“U” bent onze toekomst

Deze rubriek moet geen zeurverhaal worden om vrijwilligers te werven. Iedere week komt er wel iets terug om aan te geven hoe belangrijk het is om samen met u de club draaiende te houden. U moet eens weten wat er allemaal moet worden georganiseerd om u of uw kind te kunnen laten voetballen. Dat is niet vanzelfsprekend en dat “koopt” u ook niet af met een verhoging van de contributie. Zo’n vereniging zijn wij niet. Bij KMD leren u en uw kind dat het vanzelfsprekend is om “iets” terug te doen voor de maatschappij en het belang van opgroeiende kinderen in een veilige omgeving waar ontwikkeling en vriendschappen centraal staan. U heeft hierin altijd een keuze; u doet mee om de vereniging in stand te houden of u blijft aan de kant staan. Ik zie steeds vaker dat er meer mensen “aan de kant” blijven staan. Ik betreur dat.

Wat is er nu leuker om samen met uw kind “het voorbeeld” te geven en op deze wijze samen een band op te bouwen op de vereniging? Quality time met uw zoon of dochter bij de vereniging, daar heeft u toch wel tijd voor? Als vrijwilliger bent “u” onze toekomst.

 

De MO15

Met veel plezier fluit ik in de ochtend een wedstrijd. Aan Ruud Fidder vraag ik om elke week een ander team te mogen fluiten. De MO15 stond al weken “hoog” op mijn lijst, niet in de laatste plaats omdat mijn oud buurmeisje Fleur hierin speelt maar ook omdat ik zie op de club hoe leuk de jongens en meiden van de O15 met elkaar omgaan. Echt een gave groep.

Ik heb genoten van het team, de positieve sfeer, de staf en het plezier in het veld, maar zeker ook van de uitstekende wedstrijd en “het talent” dat ook weer in dit jeugdteam rondloopt. Als je met 7-0 van de koploper wint, sta je nu terecht zelf bovenaan. Tegenstander Quick had geen schijn van kans. Wat mij wel opviel was het aantal meiden dat Fleur of Roos heet, ook bij Quick zijn dat de populaire namen. Meiden ga zo door en misschien hebben we dan wel een feestje aan het einde van dit seizoen. Ik ben er dan graag bij.

 

Running the bar

Elke vereniging heeft “een kloppend hart” een team dat zich extra inspant op de vereniging en zorgt voor gezelligheid. Ons Dames 2 team is naar mijn mening zo’n team dat “altijd” aanwezig is en voor gezelligheid zorgt maar ook de handen uit de mouwen steekt als dat nodig is. Op de All Stars dag, op “de grote schoonmaak”, bij het onderhoud en in diverse vrijwilligers functies. Dit Rosé Olé team is hét voorbeeld binnen onze vereniging en ik moest me een tijdje inhouden met schrijven en superlatieven om andere teams ook de ruimte te kunnen geven om een dergelijke status na te kunnen streven.

Welnu, het is zover. KMD3 kan, als ze zo doorgaan, ook in het rijtje van “het kloppend hart” komen. Het team van trainer/coach Justin Lieffering was de afgelopen zaterdag als eerste aan de beurt in de serie “running the bar”. Het team van de week verzorgt dan de baruitgifte, de muziek en een middag KMD om nooit te vergeten. Volgens het schema was het juist deze zaterdag mijn beurt om af te sluiten en het werd een mooi feestje. KMD werd vakkundig om 21.30 uur afgesloten en ik begreep dat veel artikelen uit de voorraad “op “ waren en als penningmeester Joost de Waard nu ook nog blij is, hebben we het goed gedaan.

Zou het ook een beetje aan de coach/leider liggen, vraag ik me ineens af? Justin en ook Bram Meijer bij de Dames 2 zijn geweldige mensen “mensen” en het is niet voor niets dat Dames 2 op 16 maart as. de volgende “running the bar” invullen. Ik ben erg benieuwd en zeker weer van de partij.

 

Data

De voorverkoop van de KMD PubQuiz op zaterdag 30 maart as. is inmiddels begonnen. U kunt kaarten á 5 Euro verkrijgen aan de bar of bij de feestcommissie. Er is muziek en voor een “extra verrassing” wordt gezorgd. De Quiz begint om 19.30 uur precies.

Op dinsdag 2 april as. komt oud profvoetballer Nathan Rutjes langs voor een onderhoudende avond in onze kantine. Nadere info volgt spoedig.

De aanmeldingen voor de reünie op vrijdag 26 april  stromen binnen. U kunt zich nog aanmelden elders op de site.

De medewerkers avond is i.v.m. vakanties en het drukke programma aan het einde van het seizoen op zaterdag 1 juni as., de band Dann Hill is reeds geboekt en dus een gezellige avond gegarandeerd.

 

Voetbal

We begonnen met voetbal en eindigen over voetbal. Ik zie de aankondiging van de wedstrijd van KMD1 nog niet op de site staan. Maar de komende zaterdag is er een “inhaal” weekend en KMD1 heeft nog een wedstrijd uit tegen Hercules te spelen voor de 2e periode. Samen met Schipluiden staan we bovenaan, alleen heeft Schipluiden een iets beter doelsaldo. Als onze jongens een mooie uitslag neerzetten lonkt wellicht het periode kampioenschap. We staan nu 3e op de ranglijst, met perspectief, dus waarom niet? “Het leeft” binnen de groep, bij de supporters, binnen de vereniging etc. Houd de aankondiging op de site in de gaten. De Melis Stokelaan is op fietsafstand, er wordt mooi weer voorspeld, graag zoveel mogelijk supporters aanwezig om onze jongens te steunen.

 

Maak er een mooie week van.

 

Peter van den Berg, voorzitter sv KMD

image1 image1